Gå til innhold

Slipe en CPU kjøler?


Theo343

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor dype er ripene? hvis de er ganske små så kan du bruke slipepapir og slipe for hånd, begynne på 120 grovhet og jobbe deg oppover til 1200. Gjorde det på en boxed socket A kjøler, tempen gikk ned noen grader da, brukte AC5 kjølepasta i tilleg.

Endret av trra
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en pose med forskjellige slipepapir på biltema, 120. 240. 400, 600, 800 og 1200 tror jeg grovheten var, kosta 30-40kr. Jeg slipte fram og tilbake. Hvis du bruker en plate så kan du bredde slipepapiret rundt sånn at litt av papiret ligger under plata på begge sider, så sitter det fast.

Endret av trra
Lenke til kommentar

Det er litt individuelt. Kommer an på hvor ujevn kjøleren er når man starter. Sist jeg gjorde dette brukte jeg ca. 45 min på prosessen, og det fineste papiret jeg brukte var 1200. Du må regne med å bruke lengre tid på de fineste papirtypene. Tror jeg kjøpte papir på Torshov eller Mekonomen og betalte rundt 10,- for arket. Har sett en tutorial på plansliping ett eller annet sted, men husker ikke hvor akkurat nå.

Lenke til kommentar

Er det noen som ser på "A 4x4 is born" på discovery? der ga en et godt tips når man sku slipe nåkka dela te motor plant og med å få ei god overflata... Bruk ei MDF-plata eller nåkka i dn duren som underlag, så bruk olja på våtslipepapire, men ikke for tykk olje, men husk å bruke rikelig mye! Så da på programme at flata blei ekstremt blank i motsettning til å bruke vann, prøvde dette ut og skal være ærlig at fattern kommer til å merke at all olja som finnes i kjellarn kommer til å tappes spesiellt i helgene, resultatet ble så alt for mye bedre enn med vann. Er det noen som er flink i kjemi, da ganske flink som kan forklare dette så er dn nysgjerrigheta borte hos meg også i samme slengen.

Lenke til kommentar

For oss steingale er det andre måter å polere en kjøler på. Jeg har en rekke forskjellige pulver til sliping og polering av stein. Det legges på en galssplate med litt vann og så er det bare til å sitte med f eks 8-tallsbevegleser til ønsket resultat er oppnådd. Kobber, som min kjøler er av, er relativt mykt så da burde poleringen på ganske raskt unna.

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...