Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

problem med nettverk mellom to hus


Anbefalte innlegg

Jeg prøver å dele adsl mellom to bygninger, og jeg har lagt Cat-5 ledning selv, denne er ca 30 m, 10 m av den ligger utendørs i et rør under jorda. Jeg satt på rj45 kontakter selv. Problemet nå er at routeren finner pc'n i det andre huset, men vil ikke utveksle data (Internett funker ikke!!)..

 

Kan dette være problemer med selve RJ45 kontaktene jeg har satt på, at en av lederne ikke er koplet skikkelig til inntil kontakten sin eller noe? er det noen måter å feilsøke? Setter pris på litt hjelp :)

 

Eirik

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har jo koplet de til en router (eller heter det switch? en slik som lar deg dele adsl med flere pc'r) Det lyser korrekt på routeren når jeg kopler til datamaskinene, men får ikke koplet på nettet.. Jeg er nesten sikker på at det er selve ledningen eller kontaktene det er noe galt med, fordi jeg flyttet den pc'n som står i det andre huset nærmere for å teste med en standard nettverkskabel (fra butikken), og da fungerte alt som det skulle, men når jeg flyttet den over og koplet ti den andre (lange, "hjemmelagede") ledningen virket den ikke lenger! frustrerende!

Lenke til kommentar

prøv å sette kabelen din i kontakten der det står "uplink".. når du kobler sammen 2 hub'er/switch'er må kabelsen være krysset (koblet litt anderledes), ellers må du brule "uplink" kontakten på en av hub'ene/switch'ene..

 

hvis ikke det hjelper, så kan det være du har blinkset på hjemmesnekkringen..

Lenke til kommentar

Nettverkskabelen er inndelt i 4 par, kontakten har 8 pinner. nå er det slik at for å overføre data over litt lengde er det viktig at disse parene kobles riktig. Om vi nummererer lednings parene og kontakt pinnene så fra hennholdsvis 1 til 4 og 1 til 8 så skal: par 1 på pinne 1 og 2, par 2 på pinne 3 og 6, par 3 på pinne 4 og 5 og par 4 på pinne 7 og 8.

 

Om det er vanlige kontakter du setter på ledningen med egen spessiell tang bør du se at ledningsendene er forbi noen metalldigser som stikker ned i ledningen, ledningene bør være så dypt inn i kontakten som mulig..

Lenke til kommentar

Da går jeg utifra at det er ledningen som er galt laget. Det er jo en Cat-5 kabel, ca 30m, med hver sin RJ45 kontakt i hver ende. Denne har jeg klemt sammen med den spesielle tangen som kreves, og det ser ut som alle lederne er trøkt helt inn i kontakten (så det bør fungere).

 

Men stemmer det at det er vesentlig hvilken rekkefølge lederne er tilkoplet i så lenge det er likt i begge ender? Alle elderne inneholder vel samme materiale så da bør det jo ikke spille noen rolle?

 

De er forøvrig koplet i denne rekkefølgen i begge ender av ledningen:

 

1. Brun - 2. Hvit-Brun - 3. Grønn - 4. Hvit-Grønn - 5. Orange - 6. Hvit-Orange - 7. Blå - 8. Hvit-Blå.

 

Jeg har foresten ingen kontaktpunkt på routeren som heter uplink. På routeren er det bare 5 kontakter (bortsett fra den til adapteren :roll: ). 4 av disse er til hver sin datamaskin, og den femte er til adsl-modemet.

 

Jeg har foresten prøvd å kople de to datamaskinene nettverkskort-nettverkskort for å se om de finner hverandre, men de gjør ikke det..men det kunne jeg vel heller ikke forvente ettersom feilen må være kabelen.

 

Takk på forhånd. :yes:

Lenke til kommentar
Men stemmer det at det er vesentlig hvilken rekkefølge lederne er tilkoplet i så lenge det er likt i begge ender? Alle elderne inneholder vel samme materiale så da bør det jo ikke spille noen rolle?

 

Jo det spiller stor rolle, rekkefølgen du har benyttet er feil, dette er fordi par må være riktig koblet ikke bare ledningene (disse bør jo også være riktig koblet da). Et par er ledninger med samme farge (ene har litt hvit på seg i tillegg). rekkefølgen skal være som jeg skrev i min første post. Så på det du skrev der burde du byttet Hvit grønn til 6 og sette de to orange på 4 og 5. Det finnes også standarer for hvilke farger som skal være hvor, men det spiller ingen rolle rent teknisk.

 

Grunnen til at dette må være riktig er at når data går med høy hastighet virker tvinningen av kablene som en slags skjerming og om dette er koblet feil blir to forskjellige par koblet mot hverandre å det vil bare bli tull. På korte avstander kan en feilkoblet kabel virke men ved litt lengre kabler vil det ikke virke i det heletatt.

 

Med andre ord det er ikke uten grunn at ledningene er tvinnet, å da er det jo forståelig at de tvinnede parene må kobles riktig.

Endret av jogamaster
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...