Gå til innhold

Tråden for ølbryggere - Del dine bryggetips!


abraxa

Anbefalte innlegg

Heisann! Har noen spørsmål jeg håper dere bryggere kan svare meg på :) : Når skal man tappe ølet over fra dunken til flaska å tilsette sukker, og hvor lenge må det ligge på flaske for og utvikle kullsyre av sukkeret? Og sist men ikke minst : Hva er det som avgjør hvor mange % alkohol jeg får i ølet? :thumbup: Og hva er det som er vanlig på hjemmebrygga øl brygga på maltekstrakt i stedet for sukker?

Endret av Haddock
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ett tips, (fortalt gjennom en historie som har en moral)

 

Pappa pleier å brygge en Dunk med øl til hver jul og pleier å tappe dette på flasker..

Vertfall så skulle han tappe på 1,5 l flasker. Han satte dunken oppå fryseren (som har en skeiv kant ytterst) Han satte hodet inntil dunken og "støttet" den og tappet i vei. Når han hadde tappet ca 1/3 av den store dunken braste mamma plutselig inn i rommet og pappa skvatt og såg bort mot døren.. Uheldigvis fikk han da de resterende 2/3 av øllet over hele kroppen sin :p

 

Så moralen er at når du tapper må du være forsiktig hvor du plasserer det du tapper fra.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...