Haddock Skrevet 21. november 2005 Del Skrevet 21. november 2005 (endret) Heisann! Har noen spørsmål jeg håper dere bryggere kan svare meg på : Når skal man tappe ølet over fra dunken til flaska å tilsette sukker, og hvor lenge må det ligge på flaske for og utvikle kullsyre av sukkeret? Og sist men ikke minst : Hva er det som avgjør hvor mange % alkohol jeg får i ølet? Og hva er det som er vanlig på hjemmebrygga øl brygga på maltekstrakt i stedet for sukker? Endret 21. november 2005 av Haddock Lenke til kommentar
IkkjeOleJørgen Skrevet 21. november 2005 Del Skrevet 21. november 2005 Har ett tips, (fortalt gjennom en historie som har en moral) Pappa pleier å brygge en Dunk med øl til hver jul og pleier å tappe dette på flasker.. Vertfall så skulle han tappe på 1,5 l flasker. Han satte dunken oppå fryseren (som har en skeiv kant ytterst) Han satte hodet inntil dunken og "støttet" den og tappet i vei. Når han hadde tappet ca 1/3 av den store dunken braste mamma plutselig inn i rommet og pappa skvatt og såg bort mot døren.. Uheldigvis fikk han da de resterende 2/3 av øllet over hele kroppen sin Så moralen er at når du tapper må du være forsiktig hvor du plasserer det du tapper fra. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå