Gå til innhold

Kamera (20D?) til "fotballbilder"


Anbefalte innlegg

Heisann dere!

 

Årets tippeligasesong har blitt historisk, og selv er jeg ufattelig glad for at Fredrikstad klarte å fornye kontrakten i tippeligaen. Undertegnende er nemlig bypatriot og FFK-supporter til beinet, og bruker mye av fritiden på å drive et supporter-nettsted (www.ffksupporter.net) rundt Fredrikstad Fotballklubb.

 

Før neste sesong har vi i redaksjonen tenkt til å investere i ordentlig fotoutstyr. Ingenting er mer givende og bringer frem flere minnen enn skikkelig bilder! Tidligere har vi forsøkt å ta bilder under kamp med flere kompaktkameraer (bl.a. Ixus 400), og det må ærlig kunne sies å ikke ha vært noen stor suksess. Bildene blir rett og slett uklare og stort sett ubrukelige. Alt fra autofokus til zoom er altfor dårlig til å ta bilder av fotballspillere/fotballer i bevegelse.

 

Derfor lurer jeg nå på følgende: Hvilket kamera burde vi investere i til dette forbruket? Og hvilke objektiver er mest hensiktmessig?

 

Selv har jeg peilet meg inn på 20D, men vil gjerne høre hva folket synes, samt hvilke objektiver og annet ekstrautstyr som bør påberegnes.

 

Takker for all svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM (5500 kr) som standardzoom, og

 

Canon EF 70-200mm f/4L USM (5900kr)som telezoom er vel en ganske sikker kombinasjon

 

Vet ikke hvor mye penger du har tenkt å brukt, men skal man først legge så mye penger i kamerahus er det fornuftig å kjøpe litt bra optikk, det er tross alt det (i tillegg til fotografen) som avgjør kvaliteten på bildet stort sett, ikke kamerahuset.

 

Utenom optikk trenger du vel bare et eller flere 512 Mb-minnekort, og en ekstern blitz kanskje.

 

Gratulerer til FFK, men tror nok det var mer trøkk på Lerkendal på lørdag:)

Lenke til kommentar

For å ta bilder av folk ute på banen trenger du ihvertfall mye tele(-zoom), og til akkurat den bruken trenger du dermed ikke den "standardzoomen" nevnt overnfor. Om du har tenkt å bruke kameraet til andre formål vil den derimot være noe å tenke på..

Så, hvis det kun er fotballspillerne du vil ta bilder av, trenger du egentlig en 70-200 f/2.8 om du får tak i det, eventuelt f/4 som nevnt. Jeg ville helt klart gått for f/2.8, kanskje du får den brukt?

Om dette blir for lite zoom blir det fort dyrt, men det er jo et visst utvalg av fastobjektiver (300, 400 etc) som kan egne seg. Siden du antakelig ikke har lyst til å stå på kampen og skifte objektiver ville jeg nok prøvd en 70-200 f/2.8 først, eventuelt med en 1.4x konverter (som gir 100-280mm brennvidde, og utsnittet vil tilsvare 160-450mm på film, det skulle holde).

 

Konklusjon, startpakke:

20D

70-200 f/2.8 L brukt

2 stk 1GB minnekort

bag

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

Helt enig, 20D har topp støyreduksjon, samt at en blender på 2.8 vil gjøre bakgrunner uklare, og vips har du enda et par stop som kan brukes til å øke lukkertiden. Seriefunksjonen er også veldig grei, på høyeste JPEG kvalitet klarte mitt 20D å ta 43 bilder i serie ( 5 bilder per sek ca. ), langt over de 25 som står i spesifikasjonene!

 

Edit: heisann holters! lenge siden! :D

Endret av Micromus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...