Gå til innhold

Singleplayer eller multiplayer?


Anbefalte innlegg

Det er ingen tvil om at PC- og konsollspill i fremtiden retter seg mer og mer mot Internettbasert spilling. Det er en rekke bra og dårlige sider ved dette, men hva syns du? Er du klar for denne fremtiden? Hva liker du best?

 

Er du en type som liker å kose deg med et skikkelig godt singleplayer-spill med god og drivende story og og herlig grafikk og lyd? Eller er du avhengig av at ting foregår sammen med andre folk direkte på nettet, som i MMORPG-titler, CS etc?

 

Kom gjerne med litt innspill angående temaet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For meg blir dette spørsmålet som å spørr om man synes mat eller ogsygen er best (hvilke av dem man kunne klare seg uten)

 

Begge deler har sine sider og det blir umulig (for meg) å velge en.

 

Når (om) multiplayerspill kan klare å formidle en historie like godt som singleplayer kan det hende vi (jeg) kan klare oss uten singleplayer, men det er ett langt, langt stykke igjen fortsatt.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-22 22:02, Jellyfisk skrev:

For meg blir dette spørsmålet som å spørr om man synes mat eller ogsygen er best (hvilke av dem man kunne klare seg uten)


Ikke nødvendigvis. Selv om spillutviklingen går i retning Internett, går ikke hele Norges befolkning det samme. Det er langt fra alle som har fast tilknytning til Internett nå, og det vil ta veldig lang tid før alle har det også. Dermed vil det sitte en mengde mennesker å betale tellerskritt for å spille online spill. Spørsmålet er jo da om det er verdt det? Gjør utviklerne lurt i å fokusere å så mye på Internett? Eller er det kanskje Norge som ikke fokuserer nok på det?

Lenke til kommentar

Jeg spiller for det meste kun multiplayer spill, og spiller svært sjelden single player spill. Men forstår godt interessen for visse single player spill, men jeg syns det er så mange dårlige at jeg ikke vil kaste bort dyrebare spenn for et spill jeg ikke liker. Tro meg, gjort det før...

 

Merk: Multiplayer kan også spilles på LAN. Siden jeg har kun ISDN, blir det sjelden mer enn 10 timer online på en uke. Tellerskrittene er dyre. Men neste år blir det sannsynligvis bredbånd av en eller annen sort.

 

[ Denne Melding var redigert av: Squeegie på 2002-05-22 22:36 ]

Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg hatt fastlinje i mer enn ett år, men jeg har spilt multiplayer siden doomII. LAN er også gøy, på mange måter langt morsommere enn onlinespilling, og konsollspill har hatt flerspillermuligheter siden NES (i alle fall). Innlegget mitt var uansett ment som ett svar på resultatet av avstemingen til nå som (ikke uventet) heller mot multiplayer.

Lenke til kommentar

Quote:


Jellyfisk skrev (2002-05-22 22:02):

For meg blir dette spørsmålet som å spørr om man synes mat eller ogsygen er best (hvilke av dem man kunne klare seg uten)


Begge deler har sine sider og det blir umulig (for meg) å velge en.


Når (om) multiplayerspill kan klare å formidle en historie like godt som singleplayer kan det hende vi (jeg) kan klare oss uten singleplayer, men det er ett langt, langt stykke igjen fortsatt.



 

Max Payne og GTA3 har jo ikke mp da.

Lenke til kommentar

Heisann...

 

 

Begge deler har sin sjarm, men når sant skal sies så er det utfordringsmessig og mer realistisk å spille multiplayer.

 

Data'n er jo som kjent ikke smartere enn de som programerer spillene, AI'en er for dårlig i alle de spill som hittil har utkommet. Med dette mener jeg at det er for lett å finne måter å lure AI'en på.

 

Dersom man spiller online er man straks i en annen verden, her er spillerne uberegnelige og gale, oppfinnsomme og smarte, snikete og kjeltringaktige, listen er uendelig.

 

Men det er et stort problem at ADSL ikke er å få alle plasser i landet, spillutviklerene kan derimot ikke ta høyde for "lille" Norge når de utvikler spill så det er nok multiplayer spill det blir mer fokusert på i fremtiden, bra for noen, synd for andre...

 

 

"Stop playing with yourself, get online"

 

 

Mvh

Jan Fredrik Lund

[email protected]

Lenke til kommentar

Jeg håper begge formene for underholdning overlever. Singleplayer spill er forlokkende fordi man føler seg "spesiell" i slike spill. Altså man er den spillet handler om, og du har alle muligheter osv. I MP spill kan man ha det sinnsykt moro, men man kan fort bli en av hundretusener av spillere som alle skal det samme.

Lenke til kommentar

Jeg liker begge, men dessverre så er varer ikke singleplayer spill så lenge, spiller gjennom et par ganger, så gidder en ikke mer. Finnes selvfølgelig unntak som enorme RPG som Morrowind. Multiplayer spill utvikler seg hele tiden, folk lager mods, brett modeller etc etc. F. eks. så spillte jeg gjennom Quake 2 single ganske kvikt, under 10 timer, men fortsatte å spille multi i 2 år.

 

Synes det er flott at utviklerene begynner å spesialisere spillene. Doom 3 vil jo omtrent "bare" være single, men detahmatch slengt inn "fordi de kan". UT2K3 vil være kun multi. Det blir mye bedre fokus :smile:

Lenke til kommentar

Det kan ikke jeg stemme på for begge deler er like kult!

Singel player har jo den fordelen av at man kan slappe av og kose seg med spillet uten at det koster noe! Man kan eta litt se på tv og gå tilbake til spillet når man vil!

 

Multiplayer er kanskje litt masete noen ganger man kan nesten ikke kulen i det hele tatt men det kommer vel an på type spill man spiller!

Lenke til kommentar

eg liker jævlig godt single player spel, Outcast Civilization, Zelda er sånne som er kanon kjekke å spele

Rollespel har eg lite sansen for...fordi eg blir jævlig lett avhengig av sånne type spel

har kasta vekk ein god del timer på diablo2 ja :/

Einaste spela eg speler online nå er Tactical Ops, UT og warcraft3

Lenke til kommentar

Hehe, apropo avhengig. Jeg spilte litt M&M IX, syntes egentlig det var ganske rottent, men skulle bare se etter om det ikke blei litt bedre etterhvert...

 

Plutselig hadde det gått 3 dager(som jeg hadde spilt meg igjennom, kanskje med minimale mengder søvn og mat innimellom) Karakterene mine var guder, og en noe jeg velger å tro er en bug fra tidligere i spillet gjør at jeg står litt fast.

 

Men spillet var fortsatt rottent, for ikke å si fullstendig håpløst. Og når jeg blir så avhengig av et dårlig rpg er det kanskje like greit om postmannen venter med å komme med Morrowind til etter eksamen.

Lenke til kommentar

Har disse spillene:

Kingpin,Quake3,UT,SOF,H-L,Deus ex,Messiah(drit),Nocturne(drit),RTCW,MOHAA,og de jeg har spilt ferdig single player er:RTCW,SOF og Quake3

Disse spilte jeg mens Telenor hadde dårlig forbindelse,som vanlig.

Ellers synes jeg at Multiplayer blir ødelagt av mangelen på Bredband etthvert som alle andre sett ellers i hele verden har det,sitter jeg her med min tilkobling som virker som den går via strømgjerdet til naboen og til en Blikkboks som brukes som server i en annen verdensdel.Single player er bra på sett og vis,hadde motstanderne hatt en hvilken som helst form for hjerne istedenfor å sende flere som trenger 250 kuler hver for å dø,ville det kanskje vært litt mer interressant,glemte å nevne MOHAA var ikke helt på jordet single player,måtte tenke litt mer for å få til noe som helst...

 

Happy Fragging

Lenke til kommentar

Hmm, jeg tror nok jeg må si meg enig med Jellyfisk jeg, ja takk begge deler liksom. Det få husker er at da HalfLife kom ut ble det rost opp i skyene på grunn av den interesante og spennende singelplayerdelen! Ingen nevnte multiplayer noe særlig, selv om det også var morosomt. Så begynte det å komme en del mods, bl.a. en som heter Counter-Strike. Vet vet jo alle hvordan det gikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...