Gå til innhold

hjelp, skal gå over til bærbar


opticus

Anbefalte innlegg

jeg skal som sagt over til bærbar av forskjellige årsaker. det som er viktig for meg er:

-høy oppløsning, wsxga og wuxga ser ut som en fin standard 1200x800 er for lavt

-lavt støynivå

-levetid(batteri kapasitet)

-trådløst nettverk

 

den skal brukes til surfing, tekstbehandling, se på filmer, programering osv.. ikkeno spilling.

 

noen gode tips?

har sett på mange merker, men kommer ikke frem til noe vettig. har forresten en ganske fet stasjonær å selge om det er noen gamere her :p

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da kan du se på DELL Inspiron 8600. Jeg har denne maskinen og jeg er veldig godt fornøyd. Den oppfyller alle kriteriene du stiller. Du kan enten velge 1680 x 1050 eller 1920 x 1200 oppløsning som bør holde.

 

Den ikke, null problem å ha den med på f.eks. på lesesalen. Jeg er veldig godt fornøyd med batterikapasiteten, det er jo ikke den minste pc'en, og skjermen er stor og fin, så man skulle nesten tro at den brukte mer batteri, men ved tekstbehandling og surfing holder den fint i fire timer.

 

Skjermen er veldig bra, super til å se på film!

Lenke til kommentar
Da kan du se på DELL Inspiron 8600. Jeg har denne maskinen og jeg er veldig godt fornøyd. Den oppfyller alle kriteriene du stiller. Du kan enten velge 1680 x 1050 eller 1920 x 1200 oppløsning som bør holde.

 

Den ikke, null problem å ha den med på f.eks. på lesesalen. Jeg er veldig godt fornøyd med batterikapasiteten, det er jo ikke den minste pc'en, og skjermen er stor og fin, så man skulle nesten tro at den brukte mer batteri, men ved tekstbehandling og surfing holder den fint i fire timer.

 

Skjermen er veldig bra, super til å se på film!

Veldig enig i dette. Har samme maskin og er veldig fornøyd.

Andre alternativer bør være 1557, Acer Ferrari eller Fujitsu Siemens Amilo A1630.

Lenke til kommentar

Har faktisk samme pc ( 8600c ) og jeg er veldig fornøyd med den. Jeg er spesielt fornøyd med følgende punkter:

 

*Stillegående ved normal bruk som f.eks word og surfning

*God batteritid ved normal bruk. Skrur jeg av wlan og setter batteri modus på portable, holder den ca. 5-6 timer. Normalt ved wlan ligger den ca. på 4 timer. Noe som er bra nok for meg.

*Pentium M cpu og bra gpu gjør pcen rask og takler de fleste spill. Husk at harddisken er en stor flashehals på slike systemer. Anbefaler min. 5400rpm eller bedre.

*God skjerm ( 1680 x 1050 ). Den er dessuten veldig lyssterk og har god innfallsvinkel.

*Tastaturet er ikke av all verdens kvalitet, men er helt OK. Pcen er riktignok ingen lettvekter, men ligger på ca. 3kg. Har ikke opplevd problemer med vekt og størrelse, siden jeg får plass til alle bøkene og pcen i ryggsekken min som trengs til mine studier.

 

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med min 8600c. Fungerer veldig bra til forelesning og skolearbeid. Og jeg er veldig overrrasket over batterikapasitet på denne pcen tross bra system config som yter kraft når det trengs.

 

Jeg vil også anbefale deg å kontakte dell direkte per telefon for bestilling. Siden du kan virkelig gjøre et kupp. De har en god del å gå på. Fikk f.eks ryggsekk, bedre harddisk og noe ekstra utstyr ( memorystick og mus ) uten prisstillegg.

 

Lykke til med valget ditt....

 

DevianX

Lenke til kommentar

Om du finner en NX7010 eller den ganske like ZT3*** med WSXGA+-oppløsning (1680*1050) og til en grei pris er ikke heller den å forakte. Solide maskiner, etter min erfaring med NX7010 da. Søk etter NX7000 og mitt brukernavn så finner du min erfaring med den.

 

Du har også det svært så kjente x1000-forumet som handler KUN om disse maskinene og den tekniske siden ved de. Søk etter forumet så finner du det kjapt. Der finner du ALT du vil vite om disse maskinene, ja, egentlig for mye ;)

 

Hilsen ponke

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Sjekk denne:

 

http://www.ndsdirekte.no/productinfo_spec.aspx?id=TE0QRNO

 

 

 

Ellers søk etter "IBM thinkpad" på kelkoo. Du kan selv bedømme thinkpaden etter ram,ytelse,prosessor o.l.

 

Vær klar over at du får en fetere bærbar hvis du kjøper et annet merke til samme pris på IBM Thinkpad. Uansett dette blir kompansert av IBM solide struktur, kvalitet og lave vekt!

Lenke til kommentar

Har selv en thinkpad og er STORfornøyd.

 

Ergonomien, IBMs egen software, harddiskbeskyttelsen og kvalitetsfølelsen er overlegen. I tillegg har de tracpoint (pekepinne) som jeg personlig føler fungerer mye bedre enn pekeplate (de har selvsagt pekeplate også). Alle thinkpads har også to mottakere for trådløs nettverk i stedet for én, slik at en alltid har best mulig signaler. IBM er også kjent for god support. De dyreste thinkpadene har såkalt flexview-skjerm, som er noe av det beste du får blant bærbare pcer. De vanlige skjermene er også gode.

 

Den ryddigste oversikten over ulike thinkpads finner du her:

http://www.pc.ibm.com/europe/thinkpad/index.html?no

(Dersom du vil sammenligne samme modell med ulikt utstyr trykker du først på modellen på bildet ----> compare ------> view all models)

 

Toppmodellene, T-serien, har både topp utstyr og er syltynne og lette. Disse er meget lekre og koster fra 20- 40 000. Den finnes både med 14'' go 15'' skjerm. 14'' er tynnest og lettest.

 

R-serien har samme innholdet som T-serien, men er litt tykkere og tyngre (og selvfølgelig billigere). Har selv en godt utstyrt R51. Selv om den er tykkere enn T-serien, føles den ganske tynn ut.

 

X-serien er EKSTREMT liten og tynn, og veier kun litt over 1 kg. Den finnes i to typer,

x31 og x40. X40 er minst. Disse er dyre i forhold til innholdet, men dersom en ikke skal bruke pcen til spill eller 3d-modellering, er den mer enn rask nok. De har ikke innebygget cd/dvd-spiller.

 

G-serien blir som en stasjonær pc i thinkpad-skall. Den er mye tyngre og tykkere enn de andre. Den anbefales ikke dersom du flytter på pcen mye.

 

Ulempen med IBM thinkpad er prisen. Men dersom du ikke har store krav til grafikkkort, kan du kjøpe en ganske rimelig med integrert skjermkort eller radeon 7500. Såkalte "topsellers" er utvalgte populære modeller som selges billigere.

Endret av Darx
Lenke til kommentar

Hvis du seriøst vurderer en Thinkpad av uansett type, så bør du merke at du må ha ganske god råd dersom du ikke kjøper igjennom Datateam eller et eller annet lærested eller jobb tilbud.

 

Siden du skal ha 15" skjerm med uxga oppløsning, kan jeg anbefale Thinkpad T42p.

 

Foressten; IBMs websider er ganske dårlig satt opp, det er veldig knot med å finne det man ønsker (enten det er support,deler eller maskin), men de veier det opp med ganske god service ;)

Endret av MrJavalava
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...