Gå til innhold

ViVA-teknologi for fremtiden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Spennende greier, men jeg hadde forventet at de skulle blande vektorprosessorer og "vanlige" prosessorer i steden for å simulere vektorprosessorer. Det er kanskje neste steg? Dette vil uansett, slik nevnt i artikkelen, være greit for de som skal skrive programmer for disse maskinene.

 

Det er i allefall liten tvil om at vektorprosessorer er absolutt best på en del vanlig tungregning. De kunne imidlertid ha god nytte av hjelp fra en vanlig CPU til å "fore" den. Akkurat slik som CPU forer GPU i en vanlig maskin. (GPU er forresten en slags spesialisert vektorprosessor)

 

SGI har valgt en strategi lignende den jeg skisserte: Project Ultraviolet

"We may be entering a new era of scientific discovery and technical computing, driven by the High-End Computing (HEC) community striving to attain Petascale computing (i.e. Petaflops of computing, Petabytes of systems memory and Petabytes per second of memory bandwidth, all in a single system) within this decade."

 

De har tenkt å bruke en haug "vanlige" prosessorer (Itanium) i sammarbeid med vektorprosessorer, ASIC, PIM og FPGA kretser. Der Itanium prosessorene har som oppgave å styre flyten i programmet samt "fore" de andre enhetene med data. I likhet med et 3D spill på en moderne maskin så er det ikke prosessoren(e) som gjør den tyngste jobben. Det er det GPU som gjør eller i dette tilfellet blir det altså vektorprosessorene, ASIC, PIM og FPGA kretsene som gjør grovarbeidet.

 

ASIC (Application-Specific Integrated Circuits) er rett og slett en helt vanlig skreddersydd krets som løser et på forhånd definert problem. Dette er uten sidestykke den absolutt mest energieffektive og raskeste måten å løse ett problem i elektronisk logikk (et chipset regnes ofte som en ASIC. Den behøver altså ikke nødvendig vis ha noe "regnekraft" i det heletatt).

 

FPGA (Field Programmable Gate Arrays) Er mye lik en ASIC i funksjon (kan altså være hva som helst). Forskjellen er at den kan reprogrammeres og er derfor en del tregere og mindre energieffektiv enn en ASIC men fortsatt mer energieffektiv og ofte raskere enn en CPU.

 

PIM (Processor-in-Memory) er rett og slett CPU og minne integrert på samme chip. Et konsept jeg ikke vet mye om... ennå.

Endret av Knick Knack
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...