Gå til innhold

Hvordan dimme fra militæret?


andnet

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Æsj, jeg har lyst til å fullføre førstegangstjenesten, men ble ikke satt opp. :cry:

 

Er satt opp på reservelista i august, tror dere at det mulig at jeg blir innkalt? Har kjempelyst til å dra..

Ring. Er enklest å komme inn på vårkullene. Da er det vanligvis veldig tynt i rekkene.

Lenke til kommentar
Har lyst til å dra i august, noe annet er uaktuelt.

Ring og mas og finn på noen begrunnelser finn deg et sted og mas og tryggle om å få komme inn! Ring flere ganger og ikke gir deg... De er ute etter kvalitet så kanskje lar det seg gjøre.. Du kan jo prøve å ringe stedet du vil til og!

 

Anbefaler foresten gsv

Lenke til kommentar
Har lyst til å dra i august, noe annet er uaktuelt.

Har blitt innkallet i september, og har absolutt ikke lyst til å dra. Har akkurat fullført lang utdannelse, og har tilbud om jobb. Har snakket med forsvaret, og får sannsynligvis utsettelse - men kjedelig å ha det hengende over meg..

 

Hvor interessert er arbeidsgiver i å ansette meg, dersom de får vite at jeg vil bli innkallet i løpet av et par måneder??

Lenke til kommentar

 

Hvor interessert er arbeidsgiver i å ansette meg, dersom de får vite at jeg vil bli innkallet i løpet av et par måneder??

Ikke si et ord. Om du så må inn ved en senere anledning så har du krav på permisjon og du skal ikke miste noen rettigheter/stilling ved gjennomførelse av førstegangstjenesten.

 

En arbeidsgiver skal ikke ta hensyn til om du skal i militæret, man skal ikke bli vurdert som en dårligere kandidat av den grunn. Men det er teorien, personlig ville jeg holdt godt kjeft om det. Blir du ansatt og så må inn i militæret så er det ingenting de kan holde mot deg.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvor dere får det fra at personer som dimmer militæret pga psykiske problemer, får problemer med dette senere. Kjenner flere som har blitt sikkerhetsklarert etter sesjon etter å ha dimmet pga psykiske problemer.

Endret av |FSK|
Lenke til kommentar

hvis du sier til legen at du får klikkebyger og føler trang til å drepe og skade andre mennesker av og til vil du helt sikkert bli dimmet pga psykiske problemer, og sjangsen for å få sikkerhetsklarering er svært lav. Er du i nordnorge, ser ikke solen på gud hvet hvor lenge og blir skikkelig nedfor, dimmer pga det så betyr ikke det at du er ikke er stabil. tror det kommer veldig an på saken.

Lenke til kommentar

Beklager at jeg sier det, men hvordan vet du det? Dimming på sesjon kan skyldes alt fra mobbing i barndommen som gjør deg usikker til å ville inn i forsvaret, til alvorlige depresjoner. En sikkerhetsklarering er i mange tilfeller en bakgrunnssjekk på om du er en person som fortjener tillitten i f.eks. en tildelt arbeidsoppgave. Om du ble mobbet som 18-åring, har dette ingenting med din psykiske helse som 40-åring å gjøre.

Lenke til kommentar

Sikkerhetsklarering er foretatt av klareringsmyndighet og bygget på personkontroll, om en persons antatte sikkerhetsmessige skikkethet for angitt sikkerhetsgrad.

 

I dette ligger det mye. Er man tidligere straffedømt, har man betalingsproblemer, er nærmeste familie kriminelle eller med i organisasjoner av tvilsom art osv. Alt kan gå inn på sikkerhetsklareringen.

 

Og ikke trenger det være noe med deg som person heller. Det kan gå på nærmeste familie, og man har heller ikke krav på å få vite hvorfor man ikke får sikkerhetsklarering, av naturlige grunner.

 

Er man f.eks. sikkerhetsklarert strengt hemmelig, så skal man ikke gjøre mye før man mister den. Det går enormt mye på tillit, og man skal være sikker på integriteten og lojaliteten til vedkommende.

Lenke til kommentar
Sier du at du er sinnssyk og kommer til å slå og drepe folk kommer du ihvertfall inn! :)

:roll:

 

Jaha... Bare tull å gjøre slikt når man enkelt kan slippe... Vet til og med om folk som bare hat vært helt ærlig og sagt "jeg har ingen interesse av å holde på her et år, dette gidder jeg ikke" og pga det bli dimmet... Dog ikke noe å satse på.

Lenke til kommentar
Hvis man kan finne en militærtjeneste man trives med, så er jo det veldig bra. Har man gode tjenestepapirer etter fullført tjeneste, så kan jo dette være noe som skaffer en drømmejobben.

Vel.. tjenesteuttalelsene er så generelle og lite spesifikke at de ikke forteller stort. Drømmejobben er vel å ta i, men det kan selvsagt telle positivt, selv om jeg er skeptisk til i hvor stor grad.

Lenke til kommentar

Minst like viktig: tjenestebeviset viser du ikke har alvorlige mentale sykdommer, eller bløffet at du har dem.

 

Dagens Næringsliv har hatt endel artikler i det siste om psykopater i næringslivet, tror nok flere begynner å ta slikt mer alvorlig. Etikk er også "in". En kan spare seg mye arbeide og risiko ved å sile ut de som ikke kan fremlegge tjenestebevis. For ikke lenge siden var den en som hadde rykket inn en liten stillingsannonse; han brukte flere dager på å åpne konvolutter. Folk leter etter greie måter å redusere søknadsbunken på.

Lenke til kommentar

Korleis fungerar det med dukomenter som provar psykiske lidingar ? Dersom ein dimmar frå militæret pga det bør dei føre det ein stad. Kven har tilgang på slike papirer seinare, då med tanke på politi o.l.. Vert det ført i legejournalen med alt anna du har vore til legen for tidlegare ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...