Gå til innhold

Lillesøster på 14, 100% respektløs


Anbefalte innlegg

Nå har det seg slik at jeg har en lillesøster som er 14, og som dere sikkert vet har mennesker en tendens til å bli litt vel vanskelige i denne alderen. Hun har så å si ingen respekt for noen, dette gjelder både venner og familie.

 

For eksempel kan hun snike seg til å bruke min bestemors telefon til å ringe venner på mobil. Bestemoren min er pensjonist og har lite penger selv uten en stor telefonregning. Dette gjør hun selv om hun har beskjed om å la være.

Var like før det ble månelyst da jeg oppdaget dette :realmad:

 

I tillegg er det umulig å få henne til å hjelpe til med noe som helst. Hever noen stemmen og ber henne om å gjøre noe som f.eks henge opp klesvasken, vaske opp eller støvsuge får man som regel bare "herregud då, sur i dur" til svar før hun rømmer huset og stikker i sentrum (bor i en bygd, så sentrum er ikke fullt av narkotika bare så det er sagt) eller til venniner.

 

Hvordan skal jeg få henne til å vise respekt for andre? Er det rett og slett umulig?

 

Til andre i samme situasjon: Ikke gi opp, vi vil seire :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Få din far til å nekte henne ukepenger hvis hun ikke gjør som hun får beskjed om. Foreslå at hun skal betale telefonregningen hvis hun ringer urimelig mye. Og få han til å være raus med utdeling av husarrest hvis hun er alt for vanskelig (lite populært å få husarrest når man er 14, så da kan du faktisk risikere at hun gjør som hun får beskjed om).

Lenke til kommentar

Husarrest er vel ikke særlig utbredt lenger, er vel mest en metode brukt på femtitallet? Vet kun om én som noen gang har fått det..

 

La henne ringe da, regner med at faren din betaler din regning også. Jeg mener, hva hadde du gjort ellers? Eller hva hadde jeg gjort? :p Vi hadde nok begge to hatt ett problem.

 

Når det gjelder nesevisheter og sånt må dere nok derimot slå hardt ned ;)

Lenke til kommentar

reduksjon/inndragning av ukepenger og andre goder er ett fint sted å starte...gjerne med advarsel om det først, sånn at hun evt. ser at handlinger har konsekvenser..

 

ang. snakking med fattern' så tror jeg at hvis tilogmed DU ser problemet så forstår han at det er alvorlig... (og da mener jeg at siden en annen av unga ser problemet så er det alvorlig, ikke at du er dum eller no slikt ^_^ )

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
Hvis du tar hun i å snakke i telefonen tar du telefonen fra hun og legger på. Sier hun noe smeller du til hun. Problem solved.

 

SteffyBoy aka Dr. Phil

Hvis du tar henne i å snakke i telefonen, tar du telefonen fra henne og legger på. Sier hun noe smeller du til henne. Problem solved.

 

Likferd aka norsklærer

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...