Gå til innhold

Hva er RAID?


Torjus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

raid er någe "normale" brukere ikke trenger. Du setter flere hardisker opp i forskjellige raid systemer avhengig av ka formål du skal bruke det til.

 

Det raid gjør at du lagrer all informasjon på minimum 2 disker. så viss den eine disken ryker så har du viktig informasjon på den andre disken(dette teller ikke får alle raid systemer)

 

en aen fordel er at når den skal lese fra hardiskene så leser den fra to disker istede for ein, og dette vil føre til at det går litt fortere. (ikke merkbart for ein "normal" bruker men for store bedrifter er dt det.)

 

det var vel veldig kort og dårlig forklart, men tror det egentlig skal vere det du kan få av minimun informasjon om dette emne. :)

Lenke til kommentar

leste dette i teste på s-ata hardisker. forklarer litt bedre enn dt eg sa

 

Harddiskene er koblet på hovedkortets interne harddiskkontrollere. P-ATA-disken er konfigurert som "secondary master", alene på en kabel.

 

I tillegg til å teste ytelsen på diskene rett opp mot hverandre har vi også tatt mer resultater oppsett med S-ATA-diskene i RAID 0 (stripping) og RAID 1 (speiling). RAID 0 er en teknologi som gjør at to harddisker samarbeider og dataene blir fordelt mellom de to. Dette kan gi langt bedre ytelse enn å la diskene jobbe hver for seg. Ulempen med denne teknologien er at hvis den ene harddisken går i stykker mister man all data på begge disker.

 

RAID 1 kan sees på som motstykket til RAID 0. RAID 1 lagrer den samme dataen på begge diskene. Dette gir ikke en like stor ytelsesforbedring som RAID 0, men gjør at om den ene disken går i stykker så vil all data være lagret på den andre disken.

 

Lenke til kommentar
Skjønner ikke helt... RAID er at man gjør om 2 harddisker til 1? eller ? Sånn at feks c: og d: (hver på 200gb) blir C: 400gb?

tja, kommer an på hva slags versjon av raid du tenker på. vær klar over at ikke alle typer raid passer for alle typer hovedkort. men: hvis du er for trøtt nå, les raid-guiden i morgen. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...