Gå til innhold

PC til musikk


Anbefalte innlegg

Hei

 

Har søkt gjennom trådene i denne seksjonen av HW.nos forum, men fant ikke en thread jeg kunne fortsette på, eller som dekte det jeg spurte om, så da håper jeg folk vil svare på min Thread. I og med at dette ikke er en vanlig "skal ha ny gamer-PC thread", så er det kansje mer interessant å svare? Håper det :blush:

 

Anyway, jeg skal kjøpe meg en ny PC, og det jeg skal bruke denne PC-en til musikkproduksjon i PRO TOOLS på amatørnivå. Jeg har ikke spesielt peiling på hardware lengre (var interessert for en del år siden), og derfor må guruene her hjelpe meg :)

 

Mine viktigste krav til den nye PC-en:

 

- Stillegående. Dette er veldig viktig. Viktigere enn rå kraft.

- Stabil (hvem ønsker ikke det?), men hadde noen stabilitetsproblemer med min AMD athlon xp 1800+, og håper det blir bedre med pentium 4.

 

Dette har jeg sett på selv:

 

Kabinett

 

Lian Li PC73SL

 

Dette kabinettet er dødsstilig, og har ferdigmonterte støymatter. Dette er veldig viktig for meg.

 

DVD-Brenner

 

Plextor DVD-brenner PX-712SA SATA Retail DVD+R/+RW and DVD-R/-RW

 

Plextor er vel kongen av CD/DVD markedet? SATA gjør det litt mindre rotete innvendig i kabinettet og er vel kjappere en IDE?

 

Lydkort

 

Har jeg kjøpt alt. Kobler PC-en til stereoanlegget, så jeg trenger ingen høytalere heller.

 

Skjerm

 

Har jeg fra før av.

 

Grafikkort

 

Har fra før av et Geforce 4 Ti4600, og dette tilfredsstiller mitt krav (kommer kun til å spille Championship Manager hvis jeg skal spille på denne maskinen), men jeg har inntrykk av at dette kortet avgir mye varme og bråker en del. Stemmer det? Når jeg skiftet ut mitt Riva TNT2 kort med dette, så steg i alle fall gradene på CPU fra ca 30 C til 50-60 C.

 

Synes jeg har lest at ATI er bedre på den fronten, så da tenkte jeg at dette kortet er ok:

 

Sapphire Radeon 9800 Atlantis 256MB AGP,128bit bus,DVI-I,TV-Out, Lite-Retail

 

Dette er et skudd i blinde, da jeg kun så på pris og mengde RAM, så andre forslag hadde vært fint å få. Helst ikke så mye dyrere enn dette, og at kortet avgir lite varme og har en stillegående vifte er mye viktigere enn rå kraft.

 

Harddisk

 

Maxtor MaXLine III 250GB S-ATA 16MB cache 7200RPM

 

Her var det bufferstørrelsen på 16MB som fristet, men det er viktigere at HD er stillegående og stabil. Bør jeg heller gå for en Barracuda? Har hørt at de bråker lite.

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dette var de enkle valgene mine, men det er selvsagt når jeg skal velge minne, CPU, hovedkort og kjøling jeg trenger desperat hjelp.

 

CPU

 

Er ikke Pentium 4 best for oppgaver som musikkproduksjon, mens AMD64 herjer når det gjelder spilling? Hvilken socket jeg bør velge er jeg veldig usikker på, men er ikke socket 775 det som passer best for meg? Tenkte på denne:

 

Intel Pentium 4 540 3.2 GHz Boxed Socket LGA775, 1MB cache

 

Hovedkort

 

Har inntrykk av at ASUS lager veldig gode kort, og har da sett på dette:

 

Asus P5GD2 Deluxe Hovedkort S775 I915P,SATA,ATX,GbLAN,DDR2,PCI-Ex16

 

Jeg trenger ikke mye "dilldall" på PC-en min, men skal man ha et bra kort følger det vel med noe sånt uansett? Trenger ikke f.eks. innebygd lydkort, men har vel ikke noe valg...

 

Minne

 

Skal ha 2048 MB RAM, og har sett på denne brikken:

 

Corsair Value S. PC4200 DDR2 2048MB KIT 2 x 128Meg x 64, CL4, 533MHz, 240-pin

 

Hvor smart er det å ha alt minne konsentrert i en brikke? Bør jeg heller velge to 1024 brikker f.eks.? Blir det rimeligere og muligens kjappere/bedre? Kommer trolig ikke til å oppgradere minne, da 2048 bør holde i lange baner. Er litt usikker på hvilken hastighet jeg bør velge, men på komplett virket det som om 4200 er mest normalt, så da gikk jeg for det. Kjøper gjerne noe annet, men her er et forslag i alle fall.

 

Kjøling

 

Dette er nesten det viktigste for meg, og det er her de største hullene i kunnskapen min befinner seg. Som vist over skal jeg ha det store alluminiumskabinettet fra Lian Li, og kjølemulighetene bør være gode.

 

Jeg har lenge vurdert det komplette og viteløse vannkjølingssettet fra Zalman, men føler at dette ikke blir verdt pengene siden jeg har inntrykk av at vi er inne i en overgangsfase når det gjelder cpu (32->64), og at jeg trolig vil kjøpe ny PC når 64bits prosessorene har tatt over markedet. Overbevis meg gjerne om at Zalamns sett er det jeg bør ha :p

 

Hvis noen hadde orket å gi meg et forslag til en komplett løsning med strømforsyning, diverse kabinettvifter og muligens CPU/GPU vifte hvis de som følger med CPU og GPU ikke duger, så hadde jeg blitt evig takknemmelig. Det som er viktigst for meg er at jeg får PC-en så stille som overhode mulig med vifter. Det gjør ikke noe om PC-en er litt varm og at jeg ikke kan overklokke, så lenge den ikke er så varm at noe blir ødelagt/ustabilt der inne :p

 

Total pris her har jeg ikke regnet ut, men det er ikke viktig i første omgang. Jeg ønsker ikke å bruke enorme summer på PC, og vil gjerne ha den så billig som mulig, men jeg kan bruke mellom 10 000 og 18 000 på denne PC-en.

 

Dette ble veldig langt, men jeg har prøvd å sette meg inn i dette selv, og håper nå noen kan gi meg rådene jeg trenger før jeg kjøper PC-en (spesielt når det gjelder kjøling). Si ifra hvis jeg har glemt noe i denne threaden.

 

Takk :thumbup:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tipsene, men jeg har lydkort alt :cool:

 

Lian Li kabinettet mitt har 2 stk. vifter av typen ADDA AD0812LB-A70GL , støynivå 22.5 dB(A) i front, og 2 stk. vifter av typen ADDA AD0812DB-A70GL , støynivå 15 dB(A). bak. De 2 i front bør jeg vel bytte ut med noen mer støysvake vifter?

 

Pleier CPU viftene som følger med P4 prosessorer og GPU å bråke mye? Bør kanskje skifte ut disse?

Lenke til kommentar
Det var nyttig å vite :yes:

 

pci-ex = PCI-Express?

 

Da vil dette kortet passe da?

 

Sapphire Radeon X600XT 256MB DDR PCI Express, VIVO/DVI-I, Retail

 

Er Sapphire en billigprodusent? Ser at de har kort med 256mb RAM til samme pris som andre produsenter har kort med 128 mb ram. Er det andre ting enn minne jeg bør se på først?

Ja det kortet der vil passe men heller kjøp et med 128 mb istede for 256mb..de yter bedre pga raskere minne..

Sapphire er ikkke noen billigprodusent nei, de produserer gode kort de :thumbup:

Lenke til kommentar
Jeg foreslår at du kjøper deg en athlon 939(64) og et AGP 8x skjermkort som for eks GeForce 6800 GT eller lignende og du bør kjøpe viftestyring vis du ikke har det fra før av... :dontgetit:

Ser du ikke at han skal bruke maskinen til musikk, ikke tunge spill som doom3,hl2 osv...så han trenger ikke noe S939 oppsett til musikk programmer.

 

 

 

Gå for et Msi k8n neo platinum s754 og en A64 3000+ og en stillegående cpu kjøler

 

Edit: kjøp dette grafikk kortet, er på tilbud til 1800kr på komplett

Endret av B.H.H
Lenke til kommentar

du sier du ikke skal spille på maskinen ? annet en cm04. er ikke cm04 tekst basert alså ingen 3dgrafikk ? ville heller gått for et vifteløst 9600 ati kort, en å kaste bort penger på et skjermkort du ikke kommer til å bruke. eller hvorfor ikke et 9200 kort.

 

Men derimot skal du ha intel med nytt chipsett så må du vell ha pci-ex skjermkort[?] , vet ikke om de har noen vifteløse. Vis ikke du bytter til et hovedkort med agp da.

Lenke til kommentar
P4 utvikler en god del mer varme enn A64 og er ikke så mye bedre enn A64 på musikk. Ingen merkbar forskjell...

Dessuten har A64 Cool 'n quiet funksjonen, noe som kan være en viktig faktor...

Høres bra ut. Hva gjør Cool'n'quite? Bør jeg satse på egen stille vifte, eller er den som følger med fin fin (har ikke AMD startet med Boxed med 64serien?)

 

Har som sagt hatt en AMD Athlon XP 1800 i 3 år nå, og har ikke vært helt fornøyd. Jeg vet ikke om det er CPU-en, eller mitt elendige vedlikehold av PC-en som har skylda (trolig det siste), men jeg har inntrykk av at Pentium er mer "ryddig" på en måte (Dette kan være noe jeg innbiller meg). PC-en min bråker som et uvær og avgir mye varme. Vil gjerne ha en stabil, sterk og kjølig CPU som er best på å mestre applikasjoner som Pro Tools (men som ikke trenger å være konge på spill).

 

Ønsker meg veldig en nesten lydløs PC (får vel ikke lydløs uten vannkjøling), og kan gjerne fire litt på kreftene for å oppnå dette.

Lenke til kommentar
du sier du ikke skal spille på maskinen ? annet en cm04. er ikke cm04 tekst basert alså ingen 3dgrafikk ? ville heller gått for et vifteløst 9600 ati kort, en å kaste bort penger på et skjermkort du ikke kommer til å bruke. eller hvorfor ikke et 9200 kort.

Pløyde gjennom Komplett sitt utvalg, men sleit med å finne et vifteløst 9600 kort. Kunne du gitt en link? :innocent:

 

Hvordan er 9600-serien? Kom ikke den på samme tidspunkt som kortet jeg har? (Geforce Ti4600). Da blir vel fordelen med 9600 at den er veldig stillegående, men ellers er ytelsen ca det samme, eller tar jeg feil nå?

 

Jeg pleier som regel å teste ut de nyeste spillene, for så å finne ut at jeg synes de var kjedelige (har vokst litt fra spill). Så jeg vil ikke ha noe svakere kort enn Ti4600, men trenger heller ikke noe sterkere kort, da jeg har kjørt alle spill hitil ganske bra.

 

Du har ikke bruk for 2gb ram, bruk heller pengene på noe annet, 1024mb holder i massevis  :thumbup:

 

Det hadde vært veldig digg med 2gb ram, og noe må jeg jo bruke pengene på :p PC-en min trenger absolutt ikke å bli en billig PC. Jeg vil ha et monster som passer perfekt for musikkproduksjon, men som ikke blir unødvendig billig pga det nyeste grafikkortet og lignende.

 

Hadde vært flott om du kunne si hvilken hastighet og hvilken løsning jeg skal bruke på mitt minneoppsett. Skal jeg kjøre 2048 i en eller to brikker? Det er vel DDR-DIMM AMD 64 bruker?

 

og du bør kjøpe viftestyring vis du ikke har det fra før av... 

 

Ja, en kamerat har det. Må jeg kjøpe det separat, og koble alle viftene til denne viftestyringen, eller er det innebygget i noen vifter? Da kan jeg senke hastigheten ned til et nivå der PC-en har det godt, og avgir minst mulig støy :thumbup:

 

Takk for alle svarene. Fortsetter det slik, har jeg bestilt PC-en før uka ender :D

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Slutt å pepre fyren med AMD propaganda! Intel er nok hakket eller to bedre på lydredigering. Og når penger ikke er noen stor faktor, synes jeg absolutt han burde gå for Intels nye LGA-sokkel.

Lenke til kommentar
Slutt å pepre fyren med AMD propaganda! Intel er nok hakket eller to bedre på lydredigering. Og når penger ikke er noen stor faktor, synes jeg absolutt han burde gå for Intels nye LGA-sokkel.

Hører CPU-en jeg har valgt ut over til den nye LGA-sokkelen, eller er det den nye sokkelen som har vært i nyhetsbilde hos Hardware.no, og som koster nærmere 10 000 kr? (noe jeg ikke har råd til ;) )

 

Uavhengig om jeg velger AMD eller Intel, bør jeg fjerne vifta som følger med og sette inn min egen, for å få PC-en så støyfri som mulig?

Lenke til kommentar
Når det gjelder skjermkort synes jeg det kan virke som om et vifteløst Radeon 9600 ville vært svært bra (stille og billig) alternativ?

 

EDIT: Det er ikke PCI-e vel å merke...

Høres veldig bra ut, synd det ikke finnes et slik til PCI-e og. Det er slike "problemer" som gjør at mange tråder ender i AMD vs Intel feider :p

 

Hva slags vifter bør jeg kjøre i Lian Li kabinettet mitt? Holder det med en strømforsyning, cpu, gpu (helst vifteløst), samt de viftene som følger med kabinettet? (se link i post nr.1). Bør vel skifte ut de to viftene som avgir 22db støy?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...