Gå til innhold

Hip Hop-tråden - les reglene


ehs5

Anbefalte innlegg

Hey, en kammerat av meg sendte meg en rap han sa jeg måtte høre : Vinnie paz - eclipse of the heart. Noen her som vet hvilket album denne kommer fra og eventuelt om et platefirma på nett har den? har hørt en del fra vinnie paz nå, å fyren er jo helt genial, hadde vært kult om noen her vet noe

 

*edit*

Høres ut som om det muligens er Army of the pharoes som har dette, men vet fremdeles ikke hvilket album det er. Noen som har peiling?

Endret av Vulkanuz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Canibus er en av de aller beste lyrikerne som finnes. Men det er klart at sangene og albumene han har utgitt har variert svært i kvalitet. Det er veldig synd at han og Ras Kass ikke har fått det til bedre enn de har.

 

Men Canibus sine tekster - spesielt fra Poet Lauretae Infinity - er favoritter hos mange amatørmessige musikkprodusenter. Men noen av disse amatørene er meget flinke. Et godt eksempel er XPRENN. Den følgende er produsert av han. Flott video, flott musikk.

Canibus - A Change In The Air

Se filmen hos Youtube

Lenke til kommentar
Det er jeg ikke. Det verset der er jo lysår fra alt annet han noengang har skrivd / som jeg har hørt av han. Beaten har jeg alltid likt, smeller godt på høyt volum.

Jeg trodde ikke han skrev noenting som helst.

 

Det er jo det som har overrasket meg. Ikke bare er tekstene elendige, men det er ikke han som skriver dem engang! Tenk om han hadde skrevet dem. Da hadde det vel hørtes ut som Soulja Boy.

 

Folk må få lov til å like den musikken de vil. Men selv hører jeg ikke på idioter som Lil Wayne eller så og si noenting av nyere hip-hop. For meg handler rap om å gi meg noe. Hip-hop er poesi, det er tekster med mening. Lil Wayne har overhode ingenting å lære meg. Man blir heller dummere av å høre på han.

 

Hip-hop trenger jo ikke alltid ha mye mening da. Men tekstene er ekstremt viktige. Som alternativ til mening, har man jo veldig bra ord triksing, teknikk pregede og mer eller mindre morsomme tekster. Eminem var opprinnelig fantastisk på ord-triksing. Hør på "infinite"!

 

Så er det jo ytterlige unntak. Du har musikk innenfor hip-hop som virkelig fenger. Men jeg har alltid et minstemål av tekster. Er de dumme, så slår jeg av. Musikk jeg elsker grunnet stemningen, men tekstene isolert sett ikke er fantastiske, er Mobb Deep da de var yngre.

 

Hip-hop på sitt beste kan lære deg utrolig mye. Mens de fleste andre sjangrene handler om kun musikken, å folk ikke hører noe særlig på tekstene, er det imponerende hvor en del også yngre mennesker klarer å analysere tekstene til gode MCs. Du har unge mennesker som rett og slett får masse utbytte og stimmulerer intellektet sitt gjennom å høre på hip-hop. Det er jo ironisk å tenke på at andre jevnaldrende har hørt på Spice Girls, mange av foreldrene våre hørte på rock, punk osv. osv. Våre foreldre var opprørere, å kun det. Ellers har/ hadde du folk som nærmest bare hørte på pop. Nå kan man jo kalle Lil Wayne og co i dag, nærmest for pop eller rock, fordi tekstene ikke er noe vits i å høre på. Så en god del i dag, er kun "opprørere" som foreldrene våre var før oss.

 

Men så har du altså en del som hører på tekstene, altså de smarte. Selv liker jeg all slags musikk. Men har hatt en preferanse til hip-hop. Jeg har alltid vært alene om å høre på hip-hop i min omgangskrets. Som mange andre, var det Eminem som først fikk meg inn på hip-hopen. Men jeg går ikke i noen hip-hop klær. Jeg oppfører meg ikke som en wannabe "gangster". Nei, jeg har ofte syns det hele er rimelig teit. Jeg har heller alltid vært fasinert av mafiaen, av en mer sofistikert måte å være på. Men ikke ta meg for å være arrogant når jeg bruker ord som "sofistikert". Jeg er langt ifra arrogant. Men jeg setter virkelig pris på folk som klarer å være seg selv, framfor å prøve å være noen andre. Altså at man ikke prøver å kle seg osv. som sin favoritt-rapper, eller oppfører seg ghetto.

 

Uheldigvis utvikler rap seg mer og mer i en uintelligent retning. Det virker som de smarte som før ga oss så mye i fantastiske tekster - som Canibus, Ras Kass, Nas, GZA, Immortal Technique, Rakim, 2pac, Biggie... - nå går på skole, framfor å gå inn i musikken. Dette, mens vi ser større og større idioter komme inn i spotlighten. Lil Wayne og Souljah Boy er store i dag. Det positive er - Hvor mye verre kan det bli???

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...