Gå til innhold

Maskinen vil ikke starte lenger


kratas

Anbefalte innlegg

Heisann, jeg har et hovedkort: P4B266-E og stående i det har jeg en P4 2GhZ Northwood og 512 mb ram (TwinMOS) og et asus geforce 4 ti 4400. Resten har jeg for øyeblikket koblet fra.

 

Plutselig i dag tidlig ville ikke maskinen starte. Jeg får opp bilde på skjermen med logoen til biosen, samt jeg får det fine lille pipet som sier at POST-sjekkene var ok.

 

Problemet er at der stopper det og ingenting skjer i det hele tatt. Har prøvd å starte pcen uten ram, prosessor og skjermkort hver for seg og de rette feilkodene kommer som de skal.

 

Første gangen jeg tok ut prosessoren og satte den inn igjen kom jeg inn i biosen med en form for fail-safe innstillinger der den sa at frekvensen kanskje ikke stemte med det prosessoren er, jeg lagra det og maskinen starta. På restart er problemet akkurat det samme igjen og maskinen henger på asus-logoen etter POST-pipet.

 

Etter dette har ingenting jeg har prøvd hjulpet. Jeg har prøvd å resette biosen og tror jeg fikk det til, men på dette hovedkortet er det ingen jumper en kan sette på/endre for å resette, man må ta ut batteriet og kortslutte to bittesmå punkter, dette gjorde jeg med et skrujern og jeg tror jeg fikk det til.

 

Noen som har opplevd noe lignende eller har noen gode forslag ? Jeg trenger desperat hjelp siden jeg har en del ting jeg ikke vil miste liggende på raid-harddiskene koblet til nettopp dette hovedkortet.

 

På forhånd takk :)

Endret av kratas
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hører du om maskina fortsetter og jobbe etter post-bip? som om den kommer inn i OS osv. hvis den gjør det kan det jo være no galt med skjermkort. om ikke, kanskje raidcontroller er skadet.

 

Du kan ta soft-reset av bios ved å ta og skru av maskina og skru den på igjen, 3 ggr på rad. (ikke bruk reset knapp)

Lenke til kommentar

Heisann, maskina fortsetter ikke ... jeg kjørte en litt ufin kortslutning ved bios-reseten, da ble den resatt som den skulle, og maskinen kjørte som aldri før. Etter jeg fikk inn windows merket jeg likevel at den ene harddisken ikke var registrert, da jeg starta på ny igjen boota ikke maskinen likevel. Er redd det er hovedkortet som har tatt kvelden.

 

Men ... det som er litt kritisk er de raid-diskene. Hvordan er det med de ? Om jeg kjøper et nytt hovedkort med en annen raid-kontroller, vil disse da virke, eller ligger konfigureringa på diskene på kontrolleren (hardware) ? I såfall har jeg en kjempecase.

 

Skal for sikkerhets skyld bytte batteriet til biosen i tilfelle seff.

Lenke til kommentar

raid oppsettet sitter nok i kontrolleren ja...kjipt det der...

 

beste måten å resete bios på er å ta ut ledningnen og batteriet og så trykke på på-knappen for å tømme alt for strøm helt, vente et par minutter og så starte igjen. kortslutte ting er ikke bra i de fleste tilfeller

Lenke til kommentar

Heisann igjen ... problemet ble faktisk løst ved å kjøpe nytt (!!) batteri til hovedkortet av typen CR2032. Virka som om batteriet ikke klarte holde ladningen oppe nok til å kunne lagre ting på biosen, så bios-data ble korrupt. Tok ut batteriet, kortslutta biosen, satte i batteri igjen og starta på nytt ... virker som en drøm.

 

Ganske spesielt :)

 

Men takk for hjelpa ja

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...