Gå til innhold

Er det billigere å kjøpe NIKON D70 i USA?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jepp, det er billigere i USA, min kolega er der nå, og kjøper med Nikon D70. Dette koster med dagens kurs hos Royalcamera ca 5350 kr. inkl nikkor 18-70mm.

Billigste her i Norge er 10999,- evt 8200 kun for huset. Vi snakker halv pris!!!!!

 

K

Endret av kjetmon
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

faktisk så selger mpx kameraet med 28-100mm(?) linsen til 9200. Hvis du kjøper i usa og sender det hit så må du sikkert betale moms. pluss at du faktisk kommer til å slite ganske kraftig med å få det fikset hvis noe går feil, ettersom noen av garantiene bare gjelder for USA, i motsetning til verdensomspennende. Hvis kameraten din tar det med tilbake i kofferten sin, sånn at det ser ut som han har eid det hele tiden, bare tatt det med på ferie, så slipper du sikkert unna moms...

Lenke til kommentar

Hvis man handler i USA (og har vært borte mer enn 24 timer) skal man egentlig betale moms ved inntak til Norge på samlet varekjøp over 6000 kroner. Hvis man bestiller fra USA til Norge så kommer alltid moms med, både på salgspris og frakt. Garantien gjelder som regel heller ikke i Norge ved kjøp fra utlandet. Min erfaring er at prisene i Norge på digitalkameraer er konkurransedyktige med USA, når man tar hensyn til at prisene der borte er uten moms, men det gjelder å følge med.

 

ADVARSEL:

I USA er det en god del nettbutikker som prøver å lure kunder med lave annonserte priser og så må man betale ekstra for utstyr som følger med i pakken (batterier, lader..) og/eller har alt for høye priser på annet tilbehør. Hvis de ikke får solgt med alt det andre, så blir det ingen handel. Prisene i USA er ganske jevne, og hvis man kommer over noen som er påfallene lave så er det sannsynligvis svindel. Håper det går bra for deg kjetmon, men ikke alle har særlig gode erfaringer med royalcameras: http://www.resellerratings.com/seller1895.html Mvh. RKS.

 

Edit: Klargjøre og rette moms/avgiftsregler. Se også www.toll.no for detaljer.

Endret av rokkitan
Lenke til kommentar

Så på nettet at Royalcamera annonserte Nikon D70 med 18-70 mm til USD 789,-. Vanlig pris i USA er USD 1299,-.

 

Sendte mail til royalcamera og fikk følgende svar:

 

"yes we can ship it to you via Fedex it would cost $139.99 and it would take 7-10 days to get to you.we do accept American Express,Diners Club or Discover card. Sorry no INT.Visa or Master Card.

thanks"

 

Dette gir en pris i Norge med 18-70 mm inkl frakt og 24 % mva på ca NOK 7.500,-. Mulig det er for godt til å være sant. Tilsvarende kamera / objektiv selges på mpx til NOK 10.995,-.

 

Royalcamera hadde høye priser på minnekort. Det er også uklart hva som er med i kittet.

Lenke til kommentar

Slipper man momsen så sparer man nesten 2000 for hver 10 000 man handler for (eksakt 2000 når momsen blir 25%). Handling over nett i USA er selvfølgelig en måte å unngå norsk moms og amerikansk tax. Så det er vel der du sparer 6000 Elling? (Jeg derimot hadde hatt svettetokter hvis jeg skulle smuglet såpass høye verdier gjennom tollen, selv om risikoen er liten.)

 

Jeg syns forsåvidt det er greit når prisen i Norge er prisen (på nettet) i USA omregnet i NOK og lagt på moms. Da kan vi egentlig ikke klage på noe annet enn høy moms/at vi må betale moms i Norge. Mvh. RKS.

Lenke til kommentar
... Dette gir en pris i Norge med 18-70 mm inkl frakt og 24 % mva på ca NOK 7.500,-. Mulig det er for godt til å være sant. ...

 

Herregud! Har du lest hva folk skriver i linken litt lenger opp? Dette er jo klassiske svindlere. Hvordan har du tenkt til å krangle med dem fra Norge??

Endret av 2roll
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...