Gå til innhold

HD Failure???


Anbefalte innlegg

Jeg har en 80GB HD som fokker oppunder for tiden, Når jeg skal kopiere noe over fra en HD (som funker) til 80GB'en så begynner den å lage enorme skrapelyder så begynner windows å "hakke" så klikker alt. Det er en WD 80GB 7200 disk.

 

Noen som har lignende erfaringer? Tror dere det kan fikses ved en formatering og repartisjonering av hele disken? (tviler)

 

----------------------------------

Abit KT7 (tror jeg)

AMD 1400@1533/49 grader max

ATI 8500

WD80GB

Chieftech 340W PSU

Pioneer 16x/40x DVD.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg hadde en WD 4.3GB hdd før som gjorde det samme.

bare denne fikk windows til å klikke. den hadde lyd som en tørketrommel.

 

jeg måtte anta at den var ødelagt, ettersom jeg har lest i flere data blader at når en HDD begynner med skrapelyder, så er det på tide å enten sjekke garantien, eller finne seg en ny en...

 

kan det være fabrikkfeil/feilprod. ?

 

jeg har prøvd å formatere min, men formateringa ble aldri ferdig... nådde aldri 100% før alt sluttet å funke...

Lenke til kommentar

Hvis disken ikke er helt ny (en uke eller 2), så bør du kontakte forhandleren og få den returnert (garanti). Hvis den er en uke eller to gammel, er det vanlig at harddisken kalibrerer seg.

 

[ Denne Melding var redigert av: borre på 2002-05-16 00:27 ]

Lenke til kommentar

Tror du skal se opp får å bruke garantien. Hvis den gjelder fortsatt da? Høres jo ut som det er en mekanisk feil når den lager høye lyder, det er jo noe de fleste ikke får gjort noe med, så lenge dem ikke har ett 100% støvfritt rom. Kan jo også hende at ROM instruksjonene er korrupte eller lignende.

 

Men det er vanskelig å si.

Lenke til kommentar

Jeg har vært borti ett par HD som jeg har hatt suksess med når det gjelder såkalt ulyder og "redningsarbeid".

På Western Digital sine websider finner du noen tools for HD som du kan laste ned. Disse lager deg en boot-diskett med tools for HD, som kan være til hjelp. (Den andre typen disk jeg har gjort dette med er IBM Deskstar) Bruker du dette verktøyet, så kan du kjøre diagnostic og evt. low format HD m.m. Det gjorde jeg med 1 HD, og det hjalp faktisk. En annen mulighet er at verktøyet merker evt. bad blocks som ikke kan/skal brukes, også bruker den resten. Har en HD med dette "skremmende" handicap, som har virket upåklagelig i 2 år. Er garanti utgått, så må du jo prøve noe, og da er det ingenting som slår produsentens eget verktøy for HD. Har dessverre ikke link til verktøy her og nu, men mener å huske det var grei skuring.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Ettersom det er en 80GB WD, så må man vel egentlig anta at den har garanti-tid igjen, ettersom den kom i fjor høst.

 

Å bruke programvare for å merke bad sectors på en harddisk som man har garanti/reklamasjonsrett på, er ikke en utvei. Bad sectors har en tendens til å spre seg som virus i tørt gress :wink:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...