Gå til innhold

Hva er den beste drinken?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

OKI, slenger ut noen her:

 

KLASSISKE:

 

 

Affinity

 

Ingredienser:

2cl tørr vermouth

2cl søt vermouth

4,5cl scotch Fremgangsmåte:

2 dasher med Angostura bitters, helles over is, røres og siles, i et longdrinkglass, pynt med sitron eller appelsinskall og et cocktailbær.

 

 

 

Bloody Mary

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

1 del Finlandia Vodka

2 deler tomat juice

salt & pepper

en dash med Tabasco sauce

2 dråper Worcestershire sauce

juice av en 1/4 sitron

Fremgangsmåte:

For beste resultat, fyll et mikseglass med is, fortsett med salt, pepper, Tabasco og Worcestershire saus, så vodka, sitronjuice og tomatjuice. Rystes kraftigt, helles i et avkjølt vinglass, pyntes med selleri eller en sitronskive.

 

 

 

Brandy Alexander

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

6 cl VSOP cognac

6 cl Dark Creme de Cacao

3 cl Half and Half

muskat

 

Fremgangsmåte:

Hell allt i en shaker fyllt med is, shake godt i 10 sek, sil allt over i et avkjølt cocktailglass. Riv litt muskat på toppen.

 

 

 

Daiquiri I

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

3 cl. Hvit Rom

Saften av 1/2 presset lime

1 barskjed sukker

Fremgangsmåte:

Shakes godt i 10 sek, siles over i et avkjølt cocktailglass

 

 

 

Kir

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

hvitvin

en dash Creme de Cassis de Dijon

Fremgangsmåte:

Fyll et hvitvinsglass opp med vin og topp med solbærlikør.

 

 

 

Kir Royal

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

Champagne

Crème de Cassis

Fremgangsmåte:

Fyll Taittinger Champagne i et champagneglass. Tilsett en teskje crème de cassis (solbærlikør).

 

 

 

Kir Royale II

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

champagne

en dash Creme de Cassis de Dijon

Fremgangsmåte:

Fyll opp et champagneglass med champagne og topp med solbærlikør

 

 

 

Manhattan (Dry)

 

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

1 1/2 del whisky

3/4 del dry vermouth

1 eller 2 d

asher Angostura bitter

is

sitron "vri" eller Marachinobær

Fremgangsmåte:

Rør whiskey, søt vermouth og bitter med is, hell i et cocktailglass. Serveres med en sitron "vri" eller Marachinobær.

 

Martini (Dry) 'Swish-and-return dynamite'

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

Gin

Fransk vermut

Fremgangsmåte:

Innsiden av et coctailglass skylles med fransk vermut, som deretter helles tilbake på flasken. Så fylles glasset med isavkjølt gin. Denne ble i sin tid laget i protest mot oppskrifter med forholdet 2 deler gin og 1 del vermut, som også kalles 'wishy-washy type of coctail'. (Ref. Haakon Svensson, 'Vin og Brennevin', Cappelens forlag, 1953.)

Innsendt av: Jørgen Hveem.

 

Skriv ut denne drinken alene

Legg til denne oppskriften i din bartender

 

 

Martini (Medium)

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

3 deler gin

1 del fransk vermut

is

sitronskall

1 grønn oliven

Fremgangsmåte:

Røres sammen i mikseglass med is, serveres i coctailglass med oliven. Press gjerne en liten bit av et sitronskall over (ref. Haakon Svensson, 'Vin og brennevin' J.W. Cappeles forlag, 1953.)

 

 

GIN-BASERT:

 

 

 

 

Alabama Fizz

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

juice fra en 1/2 sitron

1 ts melis

6cl gin

club soda

Fremgangsmåte:

Rystes godt med knust is, siles i et ongdringlass over to biter med is, toppes med club soda, pynt med to kvaster med frisk mynte.

 

 

Buster

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

4 cl Gordons Gin

Schweppes Russian

Dark Dog Energy

Fremgangsmåte:

Ha is i et høyt glass. Fyll i med Gin, Russian og topp opp med Dark Dog.

 

 

 

Cameron diaz

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

2cl gin

1cl absolut kurant

1cl pissang ambon

 

Fremgangsmåte:

Toppes med bitter lemon, bygges i highballglass. Garner med appelsinskive og blått coctailbær. Drikkes på eget ansvar!

 

 

Clas' spesial

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

1 cl Finlandia

1 cl Gordon`s

1 cl Bacardi

1 cl Southern Comfort

4 cl sour

1 dash grenadine

toppes med 7up

Fremgangsmåte:

Shakes og toppes med 7 up. Serveres i et parfait eller hurricaneglass. Garnityr er appelsinskive med cocktailbær.

 

 

Cointrast

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

2 cl Cointreau

2 cl Beefeater

lime, sprite, tonic

Fremgangsmåte:

Glasset fylles med frisk is, cointreau og gin. Deretter en liten dash med lime. 50/50 med sitron og tonic med sistnevnte øverst Garnityr: limeskive med grønn eller rød cocktailbær. Bruk longdrinkglass.

 

 

 

Damingo Fly

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

2 cl Gin

1 cl Southern Comfort

1 cl Absolut kurant Tonic

Fremgangsmåte:

Serveres som longdrink.

 

 

 

English Highball

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

1 del gin

1 del brandy

1 del tørr vermouth

Fremgangsmåte:

Toppes med ingefærøl eller club soda, serveres i et longdrinkglass, med en sitron "vri".

 

 

 

Eton Blazer

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

1 del gin

1 del kirsch

1/4 del sitron juice

2 ts sukker (sirup)

finkornet farin

1 eggehvite, lett pisket

soda vann

is

Fremgangsmåte:

Dypp randen av et longdrinkglass i lett pisket eggehvite og finkornet farin. Hell i is, gin, kirsch, sitron juice og sirup. Røres. Toppes med soda vann.

 

 

 

Evergreen

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

1 del gin

1/2 del Midori

tørr vermouth

1/4 del blå curacao

is

Fremgangsmåte:

Bruk en cocktailmikser, hell i gin, midori, vermouth, og is, røres. Helles i et cocktailglass, drypp blå curacao i midten av glasset.

 

 

 

Fresk og sterk

Antall porsjoner:

1

Ingredienser:

4cl gin

4cl campari

Noen dråper sitron etter ønske

Russian

Fremgangsmåte:

Miks drinken i et logdrinkglass i samme rekkefølge som over. Fyll opp med russian og isbiter

 

 

Tipper at det holder for idag...:grin:

 

 

 

 

[ Denne Melding var redigert av: C. Alshus på 2002-05-21 14:57 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...