Gå til innhold

Tips til partisjonering


riktig

Anbefalte innlegg

Jeg har skaffet meg en ny HD som skal erstatte min nåværende systemdisk.Akkurat nå har jeg en partisjon til Windows og programmer,og de andre partisjonene til alt annet.

Fins det en smartere måte å gjøre dette på?Har lyst til å prøve noe nytt.Grunnen er at jeg vil ha best mulig ytelse,samt å gjøre senere reinstallasjoner av OS lettere og raskere.

 

Kjør på,fortell om deres praktiske oppsett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har du mitt tips:

 

c: = 20-30GB = Systemdisk + programmer som må reinstalleres ved formatering, slik som f.eks officepakken etc etc.

 

REsten av diskene/partisjonene må du bare dele opp slik du vil ha det, f.eks en til film, en til spill etc.

d: = 50-100GB = Programmer som ikke trenger reinstall, f.eks mIRC, e-mule etc. Samt installerte spill. Alternativt også temp mappe til brenning, downloads mapper. Alt ettersom du selv ønsker. Og ikke glem å definere minedokumenter mappen til d: (høyreklikk på mine dokumenter ute på desktop'en, så velg properties, der finner du move/flytt. Pek til en mappe du har laget på d: eller annen disk.

e: = 80GB = Musikk og slikt

F: = 100GB = Filmer/serier.

 

etc etc. C disken er den kritiske. Om du har bare OS, drivere og programmer som må reinstallerers der så trenger du kun da backup av deler av profilen til din bruker (om du bruker windows da). FAvoritter til Opera/IE/netscape, mail, desktop og ett par andre små ting. Formater c:, reinstaller windows. Legg til chipset driver, skjermkort drivere, nettverks drivere, lydkort drivere etc, legg til firewall/antivirus, gå på nett og oppdater OS + antivirus etc. Og så legger man til programmer og slikt til slutt. Har funnet ut at hele denne prosessen tar ganske kort tid, men oppdateringer og reboot er det som tar lengst tid, avhenger av PC kraft og linjehastighet da.

 

Vi prates SirMaximus. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...