Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Raskeste overføring mellom 2 PC. Firewire? LAN?


Anbefalte innlegg

Har 2 PC`er som står ved siden av hverandre, og det kommer til å bli flyttet endel data mellom disse. De står på et 100mbit nett i dag (svitsj), men overføringen går ikke så fort som ønskelig. Hva er raskest?

 

1. Et ekstra 1000mbit kort i begge PC`ene med krysset kabel i mellom.

 

2. Firewire kabel i mellom.

 

3. USB 2.0 kabel i mellom.

 

USB/firewire er helt klart billigst, men vil det kunne fungere som et nettverk med delte mapper/disker slik som på LAN?

 

Og vil det bli noe konflikter iogmed at de allerede er koblet sammen på 100mbit nettet....?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det raskeste og mest idiotsikre er å kjøpe to billige Gbit-kort og en billig Gbit 5-ports-switch. Koble pc'ene til Gbit-switchen, og den switchen til resten av nettverket. Da skulle du få den raskeste trafikken som er mulig mellom dem, og slippe problemer med at de har to nettverkskort etc.

 

Edit: Dessuten - en Gbit-switch og Gbit-kort er ikke akkurat ubrukelige i andre sammenhenger hvis behovet skulle forsvinne..

Endret av dsgf
Lenke til kommentar

Teoretisk så er vel 1000Mb LAN med kryssa kabel mellom PC'ene det raskeste av det du oppga her av alternativer.

Men jeg vet ikke helt hvordan det går hvis du kjører både nettverk mellom PC'ene med kryssa kabel, OG gjennom switch med et annet nettverkskort.

 

Hva med å skaffe 2 gigabit-LAN nettverkskort + gigabit switch?

 

EDIT: Skal du ha det raskeste av det raske så må du vel gå for fiber, men det tviler jeg sterkt på at er nødvendig for deg :p (Intel har vel kommet med 10gbit nettverkskort for noen tusen kroner som bruker fiber, enten 5000kr eller 5000$ (husker ikke helt hvilken pris det var) :p)

Endret av ZiggWarth
Lenke til kommentar
EDIT: Skal du ha det raskeste av det raske så må du vel gå for fiber, men det tviler jeg sterkt på at er nødvendig for deg :p (Intel har vel kommet med 10gbit nettverkskort for noen tusen kroner som bruker fiber, enten 5000kr eller 5000$ (husker ikke helt hvilken pris det var) :p)

Dessuten kommer dette nettverkskortet kun i PCI-X utgave, så da må man i tillegg ha hk som støtter PCI-X. Og de er ikke akkurat billige. Dessuten får man kun utnyttet Gbit ethernet hvis man bruker en CSA/PCIe/PCI-X Gbit kontroller og kjører SCSI RAID.

Lenke til kommentar
Jeg har GB lan og får cirka 35MB/sec overføring.

Tror nok Firewire er det raskeste...

"Problemet" med 1000MbLan er ofte at selv om det er en teoretisk mulighet for å overføre 125MB/sek så klarer en vanlig harddisk bare å skrive/sende kanskje 50MB/sek. Med tanke på overhead og alle flaskehalser som oppstår i et slikt system vil man ofte ikke oppleve mer enn f.eks 35 MB/sek som D-Fender.

 

Derfor vil FireWire eller USB2.0 gi det mest "bang for the buck" her. Ingen vits i å kaste bort masse penger på noe som gir deg mer teoretisk hastighet, når begrensningen ligger et helt annet sted.

 

Hvis du har f.eks et rått RAID5-oppsett med mange disker på en dyr og god kontroller og med kvalitet nettverkskort i begge maskiner så kan du selvsagt komme opp i høyere hastigheter.

 

Du trenger ihvertfall ikke vurdere noe høyere enn 1000Mb som noen her foreslo - flaskehalsen ligger som sagt et annet sted.

Lenke til kommentar

Gb-lan er nok det raskeste alternativet som ikkje koster skjorten - og at fiber er det raskeste er nok også litt på kanten (ja, det har teoretisk høyere båndbredde, men krever da spesielt utstur, men Gb-lan på cat6 kobber er like raskt som Gl-lan på fiber - og i allefall på en 1mtr x-over kabel..)

 

35MB/s er vel omtrent det du kan forvente av en noe lunde moderne disk i dag er det ikkje det da? På et (kvaliets)gb-lan er det disken som blir flaske halsen.

 

Så lenge det står at kortet støtter MDI/MDIX autonegotiation så funker både x-over og vanglie kabler, men vi veit vel alle at teori og praksis er to forskjellige ting..

 

USB2.0 og 1394a kommer ikkje i nærheten av Gb-lan, da begge har ca 400mbps, men dette gir jo en teoretisk hastighet på ca 50MB/s så viss du har firweire allerede kan det være verdt et forsøk å prøve det først.. Det blir i allefall raskere en 100mbps, og viss diskene ikkje er så raptor eller i raid så holder det sikkert! (firewire klarer høyere bulk ytelse enn usb2 har eg lest en eller annen plass..)

 

Kjører du winXp/linux/*bsd er det ikkje noe problem å sette opp en bro mellom 10/100 ethernet og firewire/gblan og dermed få tilgang til begge maskinene fra 10/100 lanet. (Det går ann å ha både 10/100 lan via switch og firewire/gb-lan mellom 2 pc'er, men windows lager mye rot av dette. Koble fra 10/100 fra den ene maskinen og sett opp en bro på den andre så blir det så bra så!)

 

hth

 

ed: Ja, ethernet over firewire skal gi deg samme funksjonalitet som vanlig ethernet med tanke på cifs/smb (<- windows fil deling tjeneste) og alt annet i grunn. Ikkje noe eg har prøvd, men det _skal_ være sånn ;)

Endret av bjorn.e
Lenke til kommentar

Jeg har aldri kjørt nettverk med usb eller firewire og jeg vet ikke hvor lett det er å sette opp kommunikasjon med det. Har du scsi disker eller kanskje 10000rpm s-ata så vil du nok komme over 50mb/sec vil jeg tro.

 

En switch med 2 Gbit porter og resten 100mbit tror jeg ikke er så dyrt.

 

for å summere hastigheter:

 

Gbit LAN: 1000 mbit/sec

Fire wire 800: 800 mbit/sec

USB 2.0: 480 mbit/sec

fire wire: 400 mbit/sec

Lenke til kommentar

Prøv for all del ikke å koble to PC'er sammen direkte med en USB kabel, andre har prøvd før, (søk i dette forumet). Det kan si poff!! Muligens det samme kan skje med firewire? USB er ment å knytte sammen en master og en slave, for å knytte sammen to mastere trengs det en spesial enhet mellom som jeg har sett solgt hos bl.a. Elkjøp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...