Gå til innhold

Hvordan vil pc'en være i 2050?


PoWit

Anbefalte innlegg

man får vel kanskje trådløs strøm internettdekning uansett hvor man er :)

Trådløs strøm? Vel..

Mener jeg så et program hvor man planla trådløs strøm. Riktignok i forbindelse med strømproduksjon på Mars hvor kraften skulle sendes gjennom verdensrommet trådløst til jorda.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det eneste man har hos bedrifter og hjemme er skjermer, disse er lagd av plastikk og bøylige kan være uendelig store. på disse er det koblet til en sender/mottaker og strøm. Til komunikasjon kan man bruke tastatur, mus eller fjernkontroll. Via skjermen kan man bestille bruk av programmer, film tv lagringsplass osv fra en sentral tilbyder som disponerer en eller flere supercomputere. Disse finnes det mange av i ett land, og kan velges utifra pris, behov osv. For å starte opp programmer lignende word, Autocad i 2004, eller se filmer så må man bestille bruk og betale en sum i året til tilbyderen. Ingen har egne pcer da dette ikke lønner seg, med henblikk på utskiftninger, support osv.

Vi bruker og en liten krystall for lagring av private ting, disse setter man inn i motakeren og inneholder private opplysninger som kontoer, førerbevis, dna og andre opplysninger. alle har to slike brikker og disse blir brukt når man handler kjører biler osv. Disse har opptil en Brontobyte lagringsplass, men skal man ha så store krystaller må man dokumentere behov og de koster flesk. De mest vanlige ligger på 512 PetaByte.

 

Dette er ikke gjetning da datoen her faktisk er 27.11.2057, Jeg bruker ny teknologi til å skrive interaktivt på ett forum som eksisterte i 2004. Nesten som en tidsmaskin. Ganske så fiffig ikke sant.

Endret av SmoPe
Lenke til kommentar

Dere må huske på prisutviklingen. Prisen på det vi nå ser på som sinnsykt rå og futuristisk hardware vil nok være gratis i 2050. (den lille kostnaden er likevel betalt av myndighetene).

 

Så godt som samtlige av verdens befolkning er tilknyttet et slags nett, men neppe internett fra i dag.

 

Dagens internett kommer nok til å bli en slags frisone for all verdens faenskap, slik at ingen vanlige tør å logge seg inn på der lengre. Snart vil det nok dukke opp et nytt nett som er sikkert sett fra våre øyne nå. Om et par-tre tiår ser man nok svakhetene med det også og bytter det ut til noe ennå sikrere og bedre. Dagens internett og kanskje neste generasjons nett også, vil bli forbudt. Nettverket i 2050 vil nok bli gjennomsyret av automatiske kontrollorganer slik at man ikke skal kunne snike seg unna noen form for betaling eller kunne bedrive noen som helst form for kriminalitet eller terrorisme. Nettet kommer til å være styrt av VerdensUnionen (VU) som selv det styrtede nordkorea og Myanmar nå er medlam av.

 

All verdens små dingser har så stor regnekapasitet at ytelse forlengst er blitt et glemt ord. Skjermer kjøper man ikke. Man har da digital tapet som kan vise hva man måtte ønske i så stort format man bare har plass nok på veggene til. Mye går på talakommandoer, f.eks sier man bare "ring til person B", så får opp videotelefoni så snart PersonB har godkjent oppringningen med tale. Systemet holder selv orden på hvem som er hvor og styring av kameraer, mikrofoner og slikt. Hvis noen planlegger terroristangrep så skjønner systemet det automatisk (talaanalyse) og sender rapport til politiet med all mulig dokumentasjon.

 

Alt du noen gang ser og hører vil lagres i systemet og kan hentes opp igjen. Lagringskapasitet er ubegrenset.

 

"Systemet" eller "nettet" vil dekke hver kvadratmeter av jorda og det vil være kommunikasjonssentraler på eller i bane rundt alle planeter i solsystemet vårt.

 

Det vil være et sinnrikt system av både politisk, økonomisk og personlig om hvem som har tilgang til hva på systemet. Systemet vil til en hver tid vite alt om alle.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-xQBEIgcH
man får vel kanskje trådløs strøm internettdekning uansett hvor man er :)

Trådløs strøm? Vel..

Mener jeg så et program hvor man planla trådløs strøm. Riktignok i forbindelse med strømproduksjon på Mars hvor kraften skulle sendes gjennom verdensrommet trådløst til jorda.

Strøm slik vi kjenner det i dag er nok utenkelig at blir trådløs,

men trådløs overføring av energi er noe annet..

Laser er jo en mulighet der. Men da må man ha en "generator" der strålen treffer.. Spørsmålet er jo om man kan få til en overføring med så lite tap at det er lønnsomt å overføre..

 

Kanskje vi har ekte superledere i 2050..?

Lenke til kommentar

De fleste spådommer om framtiden er som oftest feil og litt for entusiastiske. Men i allefall så tror jeg mindre vil være stikkordet. Hvertfall for endel enheter. Men kanskje stort er noe å tenke på også. At hvis du eier et hus eller leilighet så har du en Central Prosessing Unit (bokstavelig talt) som rendrer det som krever det av applikasjoner huset kjører.

Din arbeidstasjon, administrasjon av fjernvarme. overvåkning.

Men bærbar PC er kanskje noe å tenke på, det kan nok bli ganske lite.

Medisinen vil nok også dra mye nytte ut av teknologien. (les nanobotter)

 

Jeg tror vi bør være hovedsaklig optimistiske, men samtidig ikke være redd for å kritisere endel ting som vi ser som feil moralsk utnyttelse av teknologien. (overvåknings kameraer, sporing av epost,generell spionering på alt og alle.) Stalin sa alltid, tillit bra kontroll bedre. Det må ikke bli sånn her.

Men ja desert eagle, det er lagd en dokumentar om det. Den heter the matrix :whistle:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-xQBEIgcH
Kanskje vi har ekte superledere i 2050..?

Vi har da ekte superledere i dag også.. har lekt med slikt selv et par ganger.

Ekte-ekte?! Altså ledere med null tap?

Ok, kanskje vi i 2050 har det i bruk i vanlig COTS da.. ;)

Lenke til kommentar
omg.

dere snakker om ikke bruke mus\tastatur og 3d skjermer.

hva med oss gamere?

 

jeg ser for meg en 20* flatskjerm som er kombinert pc\skjerm og vanlig tastatur og mus.

jeg sitter også å spiller spill med grafikk som er helt lik virkeligheten med 1 i ping.

Kanskje man ikke bruker mus/tastatur til å game, men ER personen i spillet ;)

Hehe, vel det var det de spådde da Virtual Reality maskinene ble innført på 90 tallet. Men de har jo ikke akkurat slått helt ann kan man si.

 

PS! Pass på. Vi har vel alle sett lawnmover man filmen.

Lenke til kommentar
Ekte-ekte?! Altså ledere med null tap?

Ok, kanskje vi i 2050 har det i bruk i vanlig COTS da.. ;)

Ja, ekte-ekte. Men de krever stort sett en ufint lav temperatur. Superledere i romtemperatur har de jobbet med leeeenge, men det ser vanskelig ut. Det er vel mer et spørsmål om fysikken setter grensen, ikke forskerne...

 

Kjella

Lenke til kommentar
Tror nok at det vi ville klassifisere som en data bare er en liten brikke festet under huden og bruker nervesystemet til sending/mottak av data (det med nervesystemet som sender/mottaker er allerede prøvd hvis noen lurte på det).

 

Signalene for audio og video går rett til hjernen. Tastatur/mus vil bli kontrollert av hjernen direkte...

Ja, og mennesker kan fly, og all kommunikasjon foregår gjennom telepati, transportmidler over lengre avstander er ikke lenger nødvendig siden vi bruker teleportasjon/teleportering (hva heter det?).

Endret av selters
Lenke til kommentar

hvis verden går den veien jeg ser i dag kommer vi til og få 1984, og det er IKKE KØD, man kan ved hjep av dagens teknologi gjekjenne ansikter på gantene hved hjelp av datamaskiner. i USA er det slik at alle utlendinger som kommer det leggs in i et register, dette registere brukes til og gjekjenne ansikt i fler storbyer.

 

såklart er det ikke slik det burde gå, men jeg tror ambisjonene er litt høye her. USA kommer kansje til og bli løst opp om 50 år (forhåpentelig vis). det vill sikkert ha vert minst en stor krig til og vi vil merke efekten av global oppvarming.

 

Edit: kom på dissa små cipene som det går ann og føge, hsuker ikke vanvnet men de virker SKUMLE, FRYKTELIG SKUMLE

Endret av Brusfantomet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...