Gå til innhold

the Cube ~ finito


Anbefalte innlegg

Takk for komplimenter! Det varmer :D

Lozer: Tipset ditt skal sjekkes opp/passes på - takk for det! Gi opp? Neh... selvom det går tregt her, blir det nok fullført skal du se :)

Psilocybe: Forklarte deg det jo forrige gang du spurte, hehe. Les litt tidligere i tråden, da vel ;)

 

 

Oppdatering: Cd-cage

Må jo ha noe som holder optisk på plass også, så fabrikerte det kjapt av 2mm alu. Har pusset med båndpusser med 80 grit, og det ser ut deretter - bedre enn ingenting - sparer manuell puss/lapping til mer synlige flater.

 

Lokket til den gamle cd-rw'en kom godt med, som et tray til viftestyringen :)

01-cdrwcover.jpg

 

Da ble det altså slik:

02-vstray.jpg

 

Her står aluplatene som skal bli cd-cage til liming med Araldit:

03-liming.jpg

 

Og slik ble det etter litt lakkering. Skal lage hull til viftestyringen og sånt også, men det må vente litt, er ikke helt sikker på plassering enda.

04-lakkert.jpg

 

Her er en sneak-peak på det som skal bli "kontrollpanel"/bryterpanel. Siden jeg ikke hadde stor nok plexiplate liggende, har jeg laget kombinerte pyntelister og festebraketter på sidene. Mye mulig jeg gjør om dette senere. Sort (tror jeg) lakk på baksiden av plexi'en, og kanskje et vindu inn til hdd-rack. Første arbeidsøkt nå blir utskjæring av cd-slot

01-markert.jpg

 

Noen idéer til alternativ farge på panelet? Hvit, kanskje? Vil også gjerne ha et par ordentlige forslag til navn på hele greia. Stikkord: Kubisk/kantet, stille/diskré, vann/hav. Har kjørt meg helt fast i følgende: Silent Sea - Liquid Lines - Digital Discretion... osv. Jeg kommer ikke på noe som jeg synes høres ok ut. Alt blir bare så ... jalla. Kan jo alltids kalle den noe på norsk, evt. "cc" (Christopher's Cube?) - men synes det er litt kjedelig. Forslag, eller bare tips så jeg kan tenke ut noe selv mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette ser ypperlig ut! Sørg for å ha noen vinduer slik at dette håndarbeidet synes.

 

Hmm, den prislisten var jo ganske billig den... sett at du faktisk ER bill gates da.

 

Jeg så raskt gjennom og det værste var at den var ganske vettug! Jeg la merke til at du hadde bestilt deler fra mange forhandlere, jeg synes at det så ut som en del deler kunne byttes ut slik at du fks kunne sløyfe en forhandler og heller kjøpe den delen på komplett fks litt dyrere. Det er jo bare å regne på, men du kan jo spare noen kroner i frakt.

Lenke til kommentar

Liten oppdatering igjen

Takk for komplimentene, gutter! Settes pris på!

 

Koffe: Joda, det ble mye penger alt i alt, men det er kjøpt inn over så lang tidsperiode at det ikke føltes sånn - derfor var jeg ikke så altfor påpasselig med vekt på shipping osv som du nevner her. Likevel, godt tips til folk det!

 

Jeg har jobbet videre med bryterpanelet i natt, og har ikke lagt meg enda, så jeg er i koma nå, men det får man tåle - sånn er det når man koser seg :)

Ferdig borret med hull til det som skal inn:

02-borret.jpg

 

så var det til med el-tape for å maskere omriss til vindu - ganske knot når man er så trøtt. Er litt redd for at resultatet blir deretter også, men får se da. Om el-tapen sitter så tett at det ikke lekker maling innunder, er også noe jeg er spent på.

03-maskering1.jpg

 

Halvtime senere, ferdig med maskering til vinduet

04-maskering2.jpg

 

Her er panelet satt opp som test etter å ha fjernet all gammel maskering

05-blank.jpg

 

Så la jeg ny maskeringstape på den ene siden, og farge jeg kjøpte i dagpå andre siden. Håper jeg blir fornøyd med fargen til slutt :cry:

06-lakk.jpg

 

Hva tror dere?

Lenke til kommentar

Trang ikke skjære i plexien, det er jo bare tape. Jeg plukket den av forsiktig, med hendene. La 2 tynne strøk maling og ett tykt til slutt, synes fargen ble ordentlig fin sammen med alu'en, fornøyd nå :)

 

Dere ser nå også borreuhellet mitt, liten sprekk og litt sånt, men det blir delvis skjult av knapp, satser jeg på. De to loddrette strekene er spor etter noe tidligere tapefjerning med skalpell, men synes omtrent ikke på ordentlig.

07-postlakk.jpg

 

Enda et candyshot, litt mer lys

08-candy.jpg

 

Weee, endelig noen synlige resultater :)

Lenke til kommentar

Takk, takk :)

Synes det begynner å ta form selv nå, det er ganske moro etter så lang tid.

 

r0zie: Jeg har filter foran inntaket, så det stopper vel det meste - og i tillegg, tro det eller ei - så støvsuger jeg en gang i blandt - så det skal nok gå så greit, så. Er ikke så mye mer støv på gulvet enn det er 10 cm over gulvet, vett. Grunnen til at innsuget er der, er fordi den kalde luften er nederst i rommet, så på denne måten suger maskinen inn den kaldeste luften i rommet, og når luften varmes opp inni kassen, så stiger den opp, der den blåses ut. Ganske logisk ;)

 

Her er et bilde til jeg fikk tatt før jeg dro avgårde. Blir borte en uke, så ikke noen oppdatering på en liten stund igjen. Bare en testmontering med knapper og sånt. Jeg skal lage et cover av alu til den optiske, og så skal jeg vel inne et navn ellerno til å prege med. "Delfin" under der, er bare resultatet av første gangen jeg prøvde Dremel. Hvis jeg bruker den plata, skal den pusses ordentlig. Noen som ser likheten til Komodo? :p

12-oversikt.jpg

Endret av cc
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 1 måned senere...

*kremt*

Det går fort litt tid når ikke arbeidslysten er på topp, og neste på lista er skikkelig trist arbeid.... :blush:

 

Anyway, fikk endelig tatt en skikkelig session med fil, og fikk fikset alle hullene til frontpanelet som fulgte med hovedkortet. Det er usb, minnekortleser, temp-display og litt annet på det, så kan være kjekt å ha foran der. Tok noen timer, men satt meg i sofaen og så noen snowboardfilmer samtidig, så fikk det unnagjort til slutt. (puh) Lite synlig forandring siden sist, men en god del timer med pusling. Brukte først Dremel med forsats til skjæring i fliser, men jeg brukte den som overfres, funket fint. Planken på første bildet, er guiden til overfresen. Brukte da en av pussesteinene på Dremelen. Så var det pussing med håndfil. Småpirk, ikke like.

 

09-fres.jpg 10-testfit.jpg 11-candy.jpg

 

Videre skal jeg fikse en form for mørk film eller farget plexi som skal ligge foran temp-displayet, og begynne med litt montering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...