Gå til innhold

PC eller bil?


Anbefalte innlegg

Sitter her og tenker, bil eller PC? :dontgetit:

Jeg har 43000 kroner som jeg har spart opp, og tar snart lappen, lyst på bil + lyst på ny pc. Hvis jeg kjøper meg pc bruker jeg 15000 på den og sitter da igjen med ca 25000 kroner sånn ca hvis jeg trekker fra litt i tillegg. Spørsmålet er da om jeg skal kjøpe ny pc så jeg få spilt alle de nye spillene som kommer på pc nå fremover, og kjøpe en bil for resten av pengene. Eller skal jeg spare opp til ca 50000 kroner og kjøpe bil for alle pengene?

 

Hva syns dere er mest fornuftig?

 

:hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer helt an på hvordan du bor. Man klarer seg kjempefint uten bil i mange tilfeller og sparer mye penger på å ikke ha det. De som er vant til å kjøre vil nok si det motsatte (kjenner bl.a. ei som bor på bra til på Tøyen og kjører ned til sentrum på jobb :roll: ), men selv er jeg 25 og har ikke tatt lappen ennå. Jeg klarer meg fint for det. Selv om jeg i enkelte tilfeller har måtte tatt en dyr taxi, har det fortsatt lønnt seg framfor å ha bil. Jeg hadde f.eks. ikke hatt råd til den leiligheten jeg har kjøpt meg nå (1,25 mill) dersom jeg hadde hatt bil.

 

...bare for å gi deg noe å tenke på. Lappen er dog alltid kjekt å ha og jeg skulle ønske jeg hadde den selv (men bil hadde jeg ikke kjøpt meg ennå)

Lenke til kommentar
Hvis jeg kjøper meg pc bruker jeg 15000 på den og sitter da igjen med ca 25000 kroner sånn ca hvis jeg trekker fra litt i tillegg. Spørsmålet er da om jeg skal kjøpe ny pc så jeg få spilt alle de nye spillene som kommer på pc nå fremover, og kjøpe en bil for resten av pengene.

1. Du trenger ikke bruke 15000 for å få en bra spille-PC

 

2. Spill koster også noen kroner, og bør vel inn i budsjettet?

Lenke til kommentar
BIL! BIL! BIL!

100% enig :yes: Bil = frihet

Også enig i det, men den friheten trenger absolutt ikke koste mer enn f.eks. 30k. Som sagt før, den første bilen skal man jo krasje ;)

Har hørt den "første bilen skal krasjes" før, og skjønner ikke helt hvorfor folk sier det. Blir som å kaste bort de 30k på ingenting :ermm: En bil skal jo være en investering (og hadde vært fint å kunne selge bilen igjen senere for tilnærmet lik sum)

Lenke til kommentar

Grunn til at den første bilen skal krasjes er jo at hvis man kjører ut eller har et lite uhell i løpet av det første året man har lappen elns så mister man den eplekjekke holdningen de fleste som nettop har fått lappen har. Man lærer litt av hvordan det er å miste kontrollen og hvor fort det kan skje, og DET er en viktig lærepeng å ta med seg videre for da kjører man kanskje ikke som en idiot etterpå. :thumbup:

Lenke til kommentar
Har hørt den "første bilen skal krasjes" før, og skjønner ikke helt hvorfor folk sier det. Blir som å kaste bort de 30k på ingenting :ermm: En bil skal jo være en investering (og hadde vært fint å kunne selge bilen igjen senere for tilnærmet lik sum)

Nå er det jo selvsagt ikke snakk om å ta sikte på første og beste lyktestolpe, men det er jo et faktum at 18-åringer med fersk lapp gjerne smeller bilen en gang eller tre. Det gjaldt ikke meg selvsagt. *host* :whistle:

Hvis man skulle være uheldig, kan det jo være greit å ha en gammel bil som ikke er så veldig farlig å bulke litt.

 

Å kalle bilen en investering er litt optimistisk spør du meg, i mine øyne er bilen et eneste stort pengesluk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...