Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

ADSL -> Mister kontakt med Ruter grunnet webcam?


Anbefalte innlegg

Har nettopp fått ADSL fra telenor, 2mbit linjen. Problemet er at når jeg bruker msn og får invitasjon til å vise webcam, så klikker faktisk ruteren. Hvis jeg godtar invitasjonen får jeg opp det "logitech" bildet der cammet skulle vært, så henger msn seg. Alle vinduer låser seg, og resultatet blir at msn slutter etter en stund. Dette på alle maskiner. Når dette skjer mister jeg også kontakten med ruteren. Det er en Topcom Xplorer 871bt modem\router. Den bruker til vanlig 10.0.0.254, men etter at msn klikker mister jeg helt kontakt med ruteren, selv om jeg fortsatt har min lokale IP. Alle maskinene i nettverket mister faktisk kontakten med ruteren.

 

Så må jeg restarte ruteren, å vente litt før jeg har nett igjen. Hva er problemet? Har sjekket brannmuren i ruteren, den er disablet hele veien. Skjønner ingenting nå.. Har heller ingen software brannmur på pc'n som kan fucke opp. Det gjelder foresten alle maskiner i nettverket... :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aaah.. Enn om Telenor kunne hatt en geek som kunne surfet igjennom forumet i ny å ne. Slik komplett.no og andre nettbutikker har og gir komentarer\tilbakemeldinger. Kundeservice hos telenor består jo for det meste av innkompetente telefonsvarere som gir deg beskjed om at problemer med utstyret må taes opp med produktets leverandør.

 

"Yeah! Topcom here I come!"

 

Kommer du igjennom til virkelige kundeservice med virkelige tarrifpersoner blir du jo overmannet av svada i dimensjoner man ikke kunne fatte eksisterte.

 

OT: Noen som har et løsningsforslag?

Lenke til kommentar

Har sett samme feil hos en jeg fiksa dette for. Løsningen jeg fant (etter å ha hatt telenor på tråden) var at de ikke hadde kompetanse til å fikse det og jeg endte opp med å sette modemshiten i Bridged mode og lot de bruke bare en pc på nett inntil videre. Håper telenor rydder opp i dette (spesielt nå som jeg ser flere har samme problemet :) )

Lenke til kommentar

Litt greit å vite at det er flere som plages. Ironisk nok! :) Var kanskje litt skarp mot telenor der oppe, men utrolig prestasjon å skape en konflikt med et såppas utbredt program som MSN Messenger. Er vel ikke deres feil heller, men deres kunder som er rammet. Så håper på ruter oppdatering asap! =) Har 2 maskiner oppe på ADSL og ruterconfig er ikke min sterke side så dropper å prøve Bridged mode. Men takk for reply! :)

Lenke til kommentar

Telenorkundeservice online viste av problemet, og vedkommende sa at jeg burde åpne portene MSN bruker i ruteren. Vel, med brannmuren disablet som default, hvor faen åpner jeg disse portene da? Noen andre med Topcom Ruter som vet av en funksjon for å åpne disse portene som allerede burde vært åpne? lol@telenorkundeservice

Lenke til kommentar

Siden jeg ikke kjenner routeren i detalj er det ikke sikkert jeg kan bidra med noe. :) Støtter routeren fra Telenor uPnP (universal Plug'n'play/tut'og'kjør)? Om den gjør det så vil du ved å enable dette løse mange problemer med at programmer som feks. MSN messenger kontakter uPnP enablede routere og ber om å få åpnet porter.

Lenke til kommentar
Siden jeg ikke kjenner routeren i detalj er det ikke sikkert jeg kan bidra med noe. :) Støtter routeren fra Telenor uPnP (universal Plug'n'play/tut'og'kjør)? Om den gjør det så vil du ved å enable dette løse mange problemer med at programmer som feks. MSN messenger kontakter uPnP enablede routere og ber om å få åpnet porter.

prøvde dette hehe, funker ikke bedre i heletatt :p

Lenke til kommentar

Prøver etter beste evne å lage en guide hvordaan jeg løste dette problemet, og hvordan der kan gjøre det:

 

Du må koble deg inn på ruter/modemet via 10.0.254 som er standard, brukernavn: admin passord: password: (Topcom 871B) heter mitt. og det er det som jeg tror de fleste har problemer med. OK, du kobler inn på ruteren, går inn på "Configuration" og så undermeny "Virtual Server" Nå får du opp til høyre et skjema. ID er irrelevant, Public Port (From) her skriver du porten du vil åpne, og vis du skal ha fra port 1-10 så må du skrive 10 i Public Port (To) Port type, om det er er TCP eller UDP. Forskjellen vet jeg ikkje, men tror det er TCP vi bruker. Så kommer der du fyller ut maskina som du bruker. Host IP adress er ipen til pcen som skal ha disse portene åpne. Tror du kan skrive eks. 192.168.1.*, der stjerne betyr alle maskiner fra 1-255. Men det er jeg ikke sikker på. Private port har jeg aldri fylt ut, og det fungerer for det. Så portene til f.eks msn finner du her: http://www.relativt.net/portliste/programm...MSN%20Messenger.

 

Har gjort etter beste evne får å få dette mest mulig forståelig. Og håper det hjelper. Si ifra vis dere lurer på noe.

 

PS: etter å åpne porter kan jeg bruke webcam, filoverføring via msn og hoste server. Så problemet mitt er iallefall løst.

 

Grunnen til at modemet låste seg når vi bruker fil overføring via msn er at portene ikke var åpne

Endret av warillion
Lenke til kommentar

Huff, ja det her virker velkjent.. :mad: Og hva sier Telenor? Jo, de mener det er fordi modemet må ha en jordet kontakt.. Takk for hjelpen, ja.. Er så lei det opplegget her ass, og det er utrolig at Telenor (som nok har fått NOK klager ang dette emnet) hverken har hjulpet de som har ringt eller lagt ut informasjon om denne enorme feilen. :hmm:

 

Men hledigvis finnes det andre datakyndige personer her. :thumbup: Warillion, hvor finner jeg brukernavnet og passordet?

Endret av all2sleepy
Lenke til kommentar

hmm.. jeg logget inn med admin og password jeg. Så skiftet jeg det. Vis du har endret passord til modemet og ikke husker det. Så kan du resette modemet.

 

EDIT: de ga meg den jordings forklaring til meg og. Men når ikke modemet har jordings kontakt, eller mulighet for det. Så blir den forklaringen til telenor litt tynn. :ermm:

Endret av warillion
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...