Gå til innhold

Mitt nye hjertebarn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Meget bra forslag av Npvk_X.

 

Det er dog noen små hindre med de forslagene der også: Ikke alle har DVI-utgang til Prosjektør, fler enn 1 minneslot, AGP-port. Dette er overkommelige problemer så det gjelder bare å trå litt varsom når man velger. F.eks kan et PCI-skjermkort med DVI og innebygget TV-tuner løse noen av problemene. Den ene minnesloten er ikke så mye å gjøre med bortsett fra å kjøpe en litt dyr 1GB-modul.

Lenke til kommentar
Jeg har bestillt meg et silverstone LC03. Får det nok til uka, kan godt poste en anmeldelse av kabinettet her på forumet.

Annyway jeg sjekket alle reviews av kabinettet før jeg kjøpte, fant ikke noe negativt om det.

Er det noen som har serverplass for å hoste bilder??

Hvorfor ikke lage deg en home.no-konto? Tar fem min...

Lenke til kommentar

Jeg sitter selv på ett 9800se Aiw, dette fungerer helt utmerket til mitt bruk. Ikke veldig mye spilling, men mye tv. Masse geniale funskjoner, som multi display av alle tv kanalene. Og den medfølgende fjernkontrollen er strålende. Kanskje derfor Nvidia har laget en som er helt identisk? =)

 

Glemte dog å nevne at det har en tendens til å bråke litt, ikke mye, men nok til å være litt irriterende.

Endret av NakedChef
Lenke til kommentar

Angående valg av cpu:

Korleis vil det gå å bruke ein 3.2GHz P4, og klokke den ned, samtidig som ein senker spenninga på den.

 

Vil ikkje lavere spenning være einstydig med lavere temperatur?

Og lavere temperatur er vel så "kritisk" som rå kraft i eit sånt system som du er ute etter.

 

Og når det gjeldt kabinett syns iallefall eg at dei Kanam-kabinetta som er tilsalgs hjå microplex har eit svært ok utsjåande.

Endret av nmedaas
Lenke til kommentar

Tipper det blir vanskelig å "omvende" en Intel tilhenger, men jeg kan ihverfall fortelle litt om mitt HTPC prosjekt, som i disse dager bygges om for 4'de gang :-)

 

Skal forsøke å holde meg til "plattform" foreløping.

 

Jeg har valgt følgende kombinasjon:

Hovedkort: Abit NF7-S V2.0

CPU: XP-M 2400+ (35w versjonen)

Kjøling: Vannkjøling

 

Det eneste problemet med NF7 er at det har vifte på NB, men for en drøy femtilapp og 3 minutters arbeidstid, så er den skiftet ut med en passiv Zalman kjøleblokk.

 

Så over til fordelene med NF7-S og XP-M:

 

Integrert lyd på hovedkortet:

- NF7-S har Soundstorm lydchip som er på høyde med de bedre lydkortene, derfor trenger du ikke noe ekstra lydkort.

- Hovedkortet har Digital-ut (optisk) på bakpanelet

- Soundstorm er den enste chip'en som kan levere surround lyd fra spill på digital utgang, ikke engang PCI/eksterne lydkort klarer dette.

 

Plattformens potensiale:

- XP-M 2400+ 35w utgaven avgir (selvsagt) kun 35watt i motsettning til ca 65watt på vanlige AMD XP prosessorer. Prosessoren kjører da på 13,5 X 133 = 1800 Mhz @ 1,35 Vcore

- NF7-S har alle nødvendige Bios justeringer som trengs for å utnytte XP-M prosessoren maksimalt.

- Med NF7-S og et lite genialt program, 8rdavcore gjør at du kan få samme funksjonalitet som Cool'nQuiet gjør for A64, men fordelen er at du selv juster alle variablene for å styre systemet. Dvs automatisk over/underklokking og viftestyring etter behov!

- En annen (men ofte glemt) fordel med et fullsize ATX hovedkort, er at du kan plassere TV kortet i ytterste PCI slot, for å unngå forstyrrelser fra andre komponenter.

 

Ytelse, Kjøling og varme - foreløpige tester:

Som nevnt så er XP-M i utgangspunktet en "kald" prosessor, men med vannkjøling og 8rdavcore, så åpner mulighetene seg.

 

NB! foreløpig har jeg kun testet med tidenes mest forhatte vannkjølingskit Titan Water Cooler. (NB! skal byttes ut med Thermaltake Big Water Cooler så fort jeg får det i posten).

 

litt tilbake til testresultater. Når CPU idler eller belastes lett, surfing/filmavspilling etc.. så er den underklokket til 1,5 Ghz @ 1,1 vcore (ca 13-14 watt), og holdes da på ca 40-45 grader med alle vifter avslått, dvs den kjøles passivt med en 80mm radiator = lydløs.

 

Når CPU kraft kreves, som ved opptak direkte til DivX (realtime encoding), eller convertering av filmer etc.., så våkner prosessoren til liv. Den klokker seg da automatisk opp til 2,3 Ghz @ 1,6 Vcore (ca 65 watt), og holder seg på rundt 50 grader med en 80mm vifte på lav hastighet = støysvak.

 

regner med å få bedre kjøling når jeg får BigWater settet, så da er målet å ligge på ca 2,5 Ghz ved load, uten noe mere støy.

 

Dette er ihverfall litt om mitt system, som er bygd for å kjøre 24/7 i stua.

 

Er ingen Intel kjenner, men jeg har fortsatt til gode å se et Intel system så er så stillegående, og likevel fleksibelt og kraftfullt når det trengs.

 

Hvis dere ønsker mer info om oppsettet, så spør i vei.

Lenke til kommentar
nå igjen`??????

hva skjedde me den andre?

Antar at spørsmålet gjelder hvorfor jeg bygger om igjen :-)

 

Det "skjedde" ikke noe med HTPC'en den fungerte greit, men jeg har begynt å pusse opp stua og dermed så endret behovet seg litt.

 

Jeg legger nå opp til at "stuemaskinen" skal både være HTPC for styring av Film og TV opptak på TV'en, samtidig som den har fått en egen 17" LCD som skal henge på en annen vegg sammen med en liten hylle og et par bar-krakker, slik at jeg får min egen lille "internett cafe" i stua :-)

 

I den forbindelsen så fikk jeg også mulighet til å bygge inn hele maskinen i et skap, og samtidig legge alle kabler skult, slik at du ikke ser annet enn skjermen og trådløst tastatur/mus som ligger på hylla.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...