Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Erfarne? Linksys WRT54G


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor har du behov for dette? Du vil uansett aldri få bruk for den hastigheten....

 

Jaja, så tilbake til spørsmålet....

 

Ifølge forbrukerkjøpsloven er det butikkens ansvar å skrive inn riktig informasjon. Om de hadde skrevet at den bare kostet 1 kr, så måtte de ha solgt den for den prisen. Eventuellt kan du ringe til mpx og så bekreftet dette.

 

Er du villig til å putte på noen hundringser selger du en topcom tråddløs router med Super G (108mbits) som er mye raskere enn B (med bare 10mbits). Den koster under 1000kr på el-kjøp.

Lenke til kommentar

Hei,

 

jeg har brukt produkter fra Linksys i godt over 2 år nå - fungerer meget bra. Når deg gjelder WRT54G så bruker jeg den hjemme med 4 trådløse maskiner + 2 kablete + 1 skriver-server (også kablet).

 

Meget bra - meget stabilt.

 

Når du vurderer å kjøpe alt nytt ville jeg alltid har valgt de trådløse nettverkskort fra samme produsent som selve aksesspunkt.

Men jeg bruker både Linksys og Dell sine trådløse kort mot denne routeren.

 

Når det gjelder portene er det slik at du bare trenger en WLAN port (det er den porten (ikke fysisk) som betjener det trådløse nett - med mange maskiner).

Endret av bitcowboy
Lenke til kommentar

Bak på ruteren finner du fem nettverksporter. Fire LAN og en WAN. Dette har ingenting med hvor mange trådløse enheter du kan koble til. Du kan koble til mange trådløse enheter.

 

WAN-porten er for kabelen som kommer fra ADSL-modemet.

 

 

Edit: Har WRT54G, og kan anbefale denne. Enkelt og greit brukergrensesnitt. Eneste jeg savner er en USB-port.

Endret av Pearwood
Lenke til kommentar
har noen peiling på om det går ann å koble 2 trådløse nettverkskort og 2 stadarde nettverkskort til denne routern,gjennom en ADSL-Modem?

 

http://www.mpx.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=11303

Linksys WRT54G

 

De sier at det går, med den har jo bare 4 kabel port og en WLAN port?

Denne routeren har en innebygd DHCP server, så du kan koble til et "ubegrenset" antall klienter uavhengig om du benytter WLAN eller LAN delen på WRT54G.

Antall konfigurerer du i DHCP-scopet på routeren, noe som er veldig enkelt for brukere som ikke kan dette fra før. Som standard så er den satt opp til å støtte 50 klienter med lease-time på 1 døgn.

 

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av router i WRT54G så kan du bare dytte kabelen fra ADSL routeren/modemet inn i en av switch-portene, så fungerer WRT54G som en vanlig switch. Da får du ip fra adsl routeren/modemet ditt.

Lenke til kommentar
Ok takk for svarene, nå har jeg bedre forståelse på sånt.

Hvilken brannmur bør jeg bruke da?

Routern NAT eller Norton Internet Security.

Brannmuren i ruteren skjuler deg fra omverdenen, slik at diverse ormer der ute ikke kommer inn på nettverket ditt. Det den ikke gjør er å kontrollere hvilke programmer på PCen din som sender ut informasjon. Du vil få bedre sikkerhet hvis du bruker NIS, på bekostning av at NIS tar litt ressurser.

 

Angående sikkerhet: Skru på WEP-kryptering og MAC-filtrering, og skjul SSID på det trådløse nettet (Du finner det under "Wireless" i ruteropsettet). Slik gjør du det vanskeligere for uvedkommende å komme seg inn på nettverket ditt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...