Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløst nettverk til tre-etasjes hus


TDK

Anbefalte innlegg

Hei

 

Vi skal innstalere trådeløst nettverk i huset vårt.

 

Men kriteriene for dette er et man kan sitte nede i kjeller leiligheten og surfe på nettet mens koblingsboks og hovedpc står i 3. etasje (og antenne vil stå her også)

 

Blir dette for langt for et normalt trådløst nettverk?

 

Kan noen komme med et forslag til et slikt system?

 

Trenger vel kun Switch (trådløss og kablete nettverks porter.) og Antenne (hvis ikke integrert i switch) og ett Pcmcia kort til bærebar.

 

Ruter har jeg fra før av og jeg skal ha den stasjonære hoved pc'en oppe på trådet nettverk fortsatt (derfor også kabel porter på switch)

 

Skal kun bruke dette til internett, holder da 11mbps?

 

Har også hørt noe om nettverk igjennom stikkkontakt nettet i huset igennom adaptere du stikker i kontakten.

 

Er dete en god løsning og holder det til en 1.7 mbps linje?

 

Håper på raskt svar!

Endret av TDK
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du kjøper et aksesspunkt som har mulighet til å bytte antenner, kan du prøve å bruke en antenne som er direksjonell, og montere aksesspunktet slik at denne antennen peker nedover i huset. Dette blir som reflektoren i en lampe, i stedet for at radiosignalene stråler i alle retninger rundt antennen, vil signalet bli reflektert i en retning og man får ett kraftigere signal i den retningen. andre muligheter består i å kjøpe ett ekstra AP som har mulighet til å settes opp for å repeate signalene.

 

Når det gjelder hastigheten, velg det raskeste du har råd til, 11Mbps er helt greit til surfing, men kanskje du ønsker å dele filer mellom maskinene etter hvert osv. Da er det dumt å gremme seg over att det går tregt, når raskere nettverksutstyr ikke er så mye dyrere. Det er også greit å huske på att man kan oppleve att opp til 50% av båndbredden faller vekk(trådløst nettverk har mye mer overhead siden det må bruke en annen teknikk for å unngå kollisjoner enn kablet nett, i tillegg kommer annen overhead fra innkapsling osv). Mitt råd er å sjekke opp alternativene(kanskje også se på tester) og kjøp det raskeste du har råd til.

Lenke til kommentar

Har trådløst nettverk i ett 4 etasjers trehus, her står router/aksesspunkt i andre etasje. Dette er en SMC2804 Ver2, gir helt brukbart signal i alle etasjene, har ikke testet maks overføringshastighet men alle maskinene makser ADSL linjen på 2,2Mb i hele huset.

Brukerne har Jensen og CNet 11Mb PCMCIA kort.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...