Gå til innhold

3D moduleringssoftware, Hjelp!


Desses

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er på utkikk etter 3D software for virtuell bygging av gjenstander. Her hvor jeg er fra er det et firma som heter Kongsberg Defence & Aerospace (underlagt kongsberg-gruppen). Dette firmaet bruker moduleringen til design og praktisk gjennomføring av produksjon av misiler, bla. Penguins mislet som store delere av vår verden bruker i både jagerfly og helikoptre, nå også det nye misilet NSM.

Var der en gang på bedriftsbesøk og fikk prøve et slikt 3d moduleringsprogram, riktignok bare til å designe et kamera, men alikevel av interesse. Pratet med en av de ansatte der i dag om nettopp slike programmer og han husket ikke spesifikk hva slags program de da brukte (lenge siden), men i dag bruker de noe kalt "Catia" http://www.catia.com. Dette virker voldsomt profesjonelt og jeg har hørt rykter om at denne softwaren koster flere hundre tusner..

 

Tilbake til dette proget jeg brukte på besøket; proget var veldig brukervennlig, lettfattelig og enkelt i bruk samtidig som det var svært avansert. Et kjempe program, med full videofremvisning etterpå så du så gjenstanden fra alle mulig vinkler osv, innenifra og utenifra. En slags viruell verden hvor du kunne bevege deg hvor du ville ved hjelp av mus og piltaster.. Finnes det et slikt program for privatfolk, uten å måtte punge ut flere hundre tusner? Evnt. pirat? Takker på forhånd for alle svar!

 

Mvh Andreas Carlstedt

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan nok stemme at CATIA er veldig dyrt. Jeg bruker det fritt gjennom NTNU, men foreleseren sa noe om at det kostet en stoor sum. Det du beskriver er et modelleringsprogram, trenger du å kunne gjøre beregninger på modellene?

 

Antar at du trenger det. Da vet jeg ikke svaret. Du kan jo se om du finner noe på http://www.freecad.com/ inntil noen andre kommer med bedre forslag.

 

Bra å høre at CATIA brukes i Norge! Da skal jeg jammen lære meg det litt bedre...

Lenke til kommentar

Ja, CATIA brukes effektivt av de fleste som driver seriøst med design har jeg hørt. Kan greie meg uten beregninger i første omgang, men vil trenge det etterhvert. Jeg kan nok klare å skaffe meg CATIA softwaren på egenhånd med litt pågangsmot. Så det fantes &¤%#&" ute til de fleste versjonene. Men mener CATIA klarer beregninger. Syns huske vi dreiv med noen kalkulasjoner av inndrdiameter på kameralinsene vi lagde..

Endret av Desses
Lenke til kommentar

Er vel svært få som besøker norske webforum og leiter etter sånt vel...? Men jeg skal uansett forsøke å få meg en lovlig kopi, mulig de har en key å avse for "hjemmearbeid" for de ansatte i dette firmaet (KDA) jeg pratet om. Eventuellt om jeg jobber med mitt prosjekt hos dem, det er kanskje den greieste løsningen. Eventuellt låne en laptop med software installert.

 

Hvis noen veit om noen gode gratis CAD-programmer så veit dere hvem å kontakte ;)

 

Takk for svar anderlin, du har vært svært hjelpsom!

 

Mvh Andreas

Endret av Desses
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 1 år senere...
Selvfølgelig klarer CATIA beregninger, det er jo hovedpoenget.

Vel, hvis jeg skal foreta grundige FEM-analyser så ville jeg ikke brukt Catia. ;)

2834320[/snapback]

 

Hvilket program ville du bruke isteden?

Catia er vel ett av de bedre programmer til beregninger og utprøvning av strukturer m.m. Det er vel noe av grunnen til at den komplette versjonen ligger på rundt en mill NOK. Catia er jo et program som er delt opp i moduler og det er en av grunnene til at de benytter dette til avanserte konstruksjoner som romfart og fly- konstruering.

 

Som forslag til 3D-prog. har du jo Solidworks, som er en type Catia light. Hvis du kontakter de, er det mulig at du får en studieversjon :thumbup:

 

Håper du finner noe du trives med, jeg trivs med Catia :cool:

 

Greb

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...