Gå til innhold

Ymse Spørsmål (Vifter, CPU, Temp osv)


Anbefalte innlegg

Jeg flasha BIOS'en min igår, og av en eller annen grunn (ASUS har sikkert funnet ut at proben deres ikke viste riktig temp) har CPU tempen steget en del.

 

Jeg har en AMD Tbird 1.2GHz for øyeblikket med en Coolermaster DP5-"etellerannet" (husker ikke hvilket modellnummer). Før lå CPU tempen på mellom 40 og 45 idle, nå ligger den på nærmere 50, og etter en runde med 3Dmark2001 SE lå den på 57.

 

Jeg har akuratt bestillt meg en AMD AthlonXP 2000+, og siden jeg ikke har allverden av penger akuratt nå kjøpte jeg en Coolermaster DP5-7H53F-0C. Er en AthlonXP 2000+ varmere enn en Tbird 1.2GHz?

 

Jeg har et gammelt Aopen Fulltower av den gamle typen (ikke fargeplast), og jeg har ingen vifter utenom den på powersupply'en. Derfor lurte jeg på hva bør jeg gjøre for å få tempen ned? Hva slags casevifter skal jeg kjøpe og hvor skal jeg sette dem?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hva er kabinettemperaturen?

hvilken temp har den når sidedøra er av?

hvis tempen synker mye når sidedøra er av, ville jeg hatt ihvertfall 2 kabinettvifter, henholdsvis en inn foran nede en plass, og en ut høyt oppe bak, siden varmluft stiger.

 

btw. tror at en amdxp 2000+ er endel varmere enn en tordenfugl 1200 jah... :razz:

 

happy hunting!

Lenke til kommentar

Da jeg restarta PC'n nå, etter å ha surfet litt på nettet og lasta ned no greier hadde jeg disse temperaturene:

MB= 41

CPU= 56

 

Dette er jo altfor mye! Jeg spør igjen...hva slags vifter bør jeg kjøpe?

 

Jeg har et Aopen LX08 (Maxi/Fulltower) og jeg har plass til 2 vifter bak (oppe) og en vifte fremme (nede), jeg lurte litt på om jeg skulle kjøpe meg et par ganske svake vifter oppe bak (til å trekke ut), og en stor kraftig en foran, som trekker like mye luft inn som de to bak trekker ut tilsammen (sånn ca)

 

En ting jeg lurer på; Hvor store vifter har jeg plass til i kabinettet mitt?

 

_________________

bah...

 

[ Denne Melding var redigert av: CAT-scan på 2002-05-11 19:42 ]

Lenke til kommentar

Toweret "støtter" 120mm i front, har et aopen HX08 som jeg borret opp i front og monterte en 120mm MED filter :smile:

 

La denne gå på 6-8 volt så er den lydløs og flytter nok luft :smile:

 

Du kan også skjære hull i toppen av kabinettet og la en 120mm blåse luften rett opp.

 

[ Denne Melding var redigert av: hce på 2002-05-12 10:06 ]

Lenke til kommentar

Kjoling2.bmp

Her ser du en hyperfin tegning av kabinettet mitt :grin:

 

Uansett...trenger jeg egentlig 3 vifter (eller 2 for den saks skyld), jeg lurte litt på om jeg skulle kjøpe kun èn vifte (det blir uhorvelig dyrt om jeg skal kjøpe 3stk, jeg skal jo tross alt ikke overklokke noe), men da må jeg vite hvor det er best å sette den. Derfor lurte jeg på om det er viktigst å få den varme luften ut av kabinettet eller om det er viktigere å få kald luft inn.

 

Og en ting til, hvis jeg kjøper meg 2 stk vifter (en foran og en bak), vil ikke da viften på toppen bak dra den kalde luften fra viften nede direkte mot seg og dermed unna (ikke innom) CPU, Grafikkort osv?

 

Jeg har ikke peil på kjøling, eller hvordan luftstrømninger oppfører seg så prøv å ikke le for høyt :smile:

Lenke til kommentar

Som du sa, luftstrøm er viktig. Jeg ville hatt den ene vifta foran nede til å suge inn luft, og de to bak til å blåse ut. Dette er helt standard mønster å "kjøre" luftstrømmen, og fungerer fint.

 

Jeg ville forøvrig gitt de ekstra kronene det koster for Papst vifter i stedet for enermax, enermax har en irriterende støy pga. typen lagre som benyttes. :sad:

Lenke til kommentar

Den ultimate løsningen ville jo være slik som du sa, kjøpe 3 PAPST vifter og sette 1 til å blåse inn på front og 2 til å blåse ut bak. Men det koster ca 500kr, og jeg gidder ikke å bruke så mye penger på kjøling da jeg ikke skal overklokke noe....jeg skal bare forhindre at CPU'en min brenner opp :smile:

 

Hva er viktigst? Blåse inn eller ut?

Lenke til kommentar

Quote:


Hva er viktigst? Blåse inn eller ut?


 

Hvis du kun vil bruke penger på 1 stk vifte kan du jo kjøpe en paps 80 mm og teste den på både å suge ut oppe og blåse inn nede, for å se hva som funker best. Det beste ville nok vært å sette den til å blåse inn nede, du har jo uansett power vifte som blåser ut bak. Men jeg ville nok kjøpt minst 2 80 mm uansett.

 

(har selv HQ08 med 1 120 mm nede og 2 80 mm oppe funker som bare f***)

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-14 16:50, CAT-scan skrev:

ehh...vil jo gjerne beholde min nye prosessor litt mer enn en uke da, det kan bli mange langtidsskader på en CPU hvis den er for varm...





 

noen og femti grader er fin arbeidstemp for en AMD. er ikke farlig det. men om du vil overklokke må du nok få kjølt litt mer... gjennomtrekk er alfa og omega. og jeg ville byttet kabinett om jeg var deg. hadde samme som deg, og det ble aldri bra...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...