Gå til innhold

Maskinen stopper under oppstart


Bombur

Anbefalte innlegg

Jeg har et problem med en bærbar PC av typen HP Pavilion ZE4200. Når jeg prøver å starte så kommer ikke oppstartsprosessen lengre enn til den blå skjermen hvor det står Microsoft Windows XP. Der stopper det opp.

 

Det virker visst ikke å starte maskinen i sikkerhetsmodus heller.

 

Dette er PC-en til et søskenbarn av meg, så jeg vet ikke så mye mere om maskinvare og sånn, men er det noen som har vært ute for noe lignende? Er litt usikker på om det er riktig kategori å poste dette spørsmålet, siden det ikke er sikkert det har noe med at det er en laptop å gjøre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja... Si det! Fikk ikke vite om det ble installert noe program i forkant av dette. Det eneste jeg vet er at det ikke er første gangen det er problemer med denne maskinen, og at de som bruker den har en tendens til å slå av maskinen med Power-knappen i stedet for å avslutte Windows på skikkelig vis.

 

Vet dette er veldig lite informasjon for å besvare mitt spørsmål, men som sagt så er det veldig lite jeg vet om denne maskinen. Jeg bare håper at det er noen der ute som har opplevd et lignende problem... :dontgetit:

Lenke til kommentar

Fra HPs hjemmesider:

Pavilion ze4200 series

Tagline: Oppdag digital inspirasjon hvor som helst

Nøkkelspesifikasjoner:

Strømsparende Intel Mobile Celeron 1.6 Ghz eller 2.0 GHz

Microsoft® Windows® XP Professional

14,1" eller 15" XGA TFT skjermer

256MB eller 512MB DDR-SDRAM

Innebygget DVD-ROM eller Combo med DVD og CD+RW

Integrert 10/100 LAN Ethernet og 56K modem

2 USB-porter

ATI MOBILITY RADEON grafikkort

Generøs programvarepakke

Attraktivt og praktisk all-in-one design

 

Ser du om det kommer blåskjerm? Av typen der det står "Vi beklager det inntrufne, men blablalbla osv". Starter maskinen på nytt, eller fryser den helt der du sier?

Lenke til kommentar
Ser du om det kommer blåskjerm? Av typen der det står "Vi beklager det inntrufne, men blablalbla osv". Starter maskinen på nytt, eller fryser den helt der du sier?

Nei, det kommer ikke noe tekst. Alt stopper fullstendig opp ved den blå (mørkeblå oppe og nede, lysere blå midt på) skjermen. Så står det som sagt Microsoft Windows XP.

 

Skal prøve chkdisk.

Endret av Bombur
Lenke til kommentar

Trykk F8 i oppstart (når den begynner å boote fra harddisk) og velg deretter safe-mode (sikker modus).

Bruk system gjenoppretting og velg en tidligere dato. Restart, og det vil sannsynligvis virke (hvis ikke selve hardware'n er defekt).

 

Evt. kan du velge "siste fungerende oppstart..." eller hva det heter, istedenfor safe mode

 

Mvh

Kjetil

Lenke til kommentar

Nå har jeg prøvd alt jeg fått foreslått her, og ingenting virker... Jeg får ikke engang startet opp i sikkerhetsmodus (stopper ved den blå skjermen). Den eneste måten jeg kan få gjort noe er ved å boote med en gammel Win98-diskett. Kjører chkdsk og scandisk og finner ingen feil.

 

Har også prøvd å starte opp med siste fungerende konfigurasjon eller hva det heter, men også da låser alt seg ved den tidligere nevnte blå skjermen.

 

Kan det være et virus som har ødelagt alt? Eieren av maskinen nevnte at antivirusprogrammet ikke har vært oppdatert på lenge.

 

Sjelden jeg står så bom fast, men nå kommer jeg altså ingen vei i hele tatt... Glad det ikke er min maskin, for da hadde den gått ut vinduet! :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...