Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problem med å sette opp server med NextGenTel!


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal sette opp en CS server på min gamle pc :!: ... Men den med kommer/ er ikke på nett når den er satt opp :hmm: . Den er koblet til switchen SMC (ez6505tx) som er koblet til ADSL router'en (Netopia 3351) fra NGT. jeg har ikke åpnet noen porter eller endret instillingene i adsl router'en...

jeg bruker Steam for å sette opp server'en og når jeg går på LAN games kommer den ikke opp der, så jeg må adde ip'en i favorites. Å når jeg er på server og en venn ser på hvilken server jeg spiller på igjennom friends list får han opp at jeg

spiller på LAN ip'en!

Noen som vet hva jeg skal gjøre for å få den til å komme på Internet????, jeg får koblet til igjennom LAN ip'en (10.0.0.6) til server'en :hmm: .... men ikke igjennom Internet ip'en! :hmm:

 

NEED HELP ASAP!!!!

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er jeg langt ifra noe ekspert på området, men jeg innbiller meg at du må route trafikken som kommer til den aktuelle porten inn til CS-serveren din? Altså legge til en instilling i routeren din som sier at all trafikk som kommer til port nr. xxxx skal routes til ip 10.0.0.6 (denne bør jo da være fast og ikke dynamisk tildelt). Korriger meg gjerne dersom jeg er helt på viddene her! :ohmy:

Lenke til kommentar

Du må åpne/forwarde porteene som serveren skal bruke for at den skal kunne kommunisere med utenomverda.

 

For routeren veit ikkje kven av maskinene som skal ha forespurselen om tilkobling til CS serveren som kommer utanfrå

Korleis du forwarder porter på NGT routere finnes her på www.relativit.net

eller du går inn på endring.broadpark.no

 

mvh

JanEirik

Lenke til kommentar
se www.relativt.net

tror de har egen CS server guide til og med!

:thumbup:

 

www.relativt.net som sagt 1000 ganger :)

 

Typiske nybegynnerfeil

Skrevet: fredag, desember 5, 2003 15:49 Endret: fredag, desember 5, 2003 15:49

 

Her er problemer som ofte oppstår i forbindelse med åpning av porter og bruk av ruteren. De er ikke listet i en spesiell rekkefølge. Ta en titt på listen før du spør i forumet eller ringer support. Ofte er det helt enkle slurvefeil som gir problemer og ofte stor frustrasjon.

 

Åpne porter til feil lokal-IP

Klassiker denne her. For to uker siden hadde du 10.0.0.2, men nå har du plutselig 10.0.0.3 istedenfor. Sjekk alltid hvilken IP du har på maskinen din. Hvis du ikke har satt statisk IP på maskinen din vil denne kunne skifte hver gang du slår på maskinen.

 

Glemme å åpne for porter under 1024 i filteret

På Netopia ruterne er alle porter under 1024 stengt som standard. Du må inn og åpne her i tillegg til NAT tabellen. Men ikke deaktiver filteret, da gjør du deg selv en bjørnetjeneste. For da kan hvem som helst logge seg på ruteren din (som vet brukernavn og passord) og endre oppsett ditt eller annet faenskap.

 

Brannmur som sperrer på lokalmaskin

Windows XP har innebygget brannmur som kan være aktivert. (instillinger for nettverkskortet). Kan også være andre brannmurer el.l som sperrer for trafikk.

 

Åpner feil port

Skulle du åpne port 27015 til spillet Counter-Strike, men istedet åpnet for 27105 på ruteren? Les nøye og sjekk hva du skriver ;-)

 

Prøver å åpne en port som allerede er åpen

En port kan ikke åpnes til fler maskiner på nettverket ditt. Er port 21 allerede åpnet til maskin A kan ikke samme port åpnes til maskin B.

 

Ikke satt statisk IP på maskinen du åpner port til

Hvis du ikke har satt statisk IP (dvs at du selv har tastet inn verdier for nettverksinstillinger) kan maskinen få ny IP fra ruteren hver gang du startet maskinen din.

 

Kilde: www.relativt.net

Endret av highlander-
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...