Gå til innhold

XP 1900+ Sinnsykt VARM!!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg sitter hos en kammerat som har fått en ny pc i dag! Den består av;

 

AMD XP1900+

ASUS A7V 333

Creative GF4Ti4400

TaiSol CGK760

 

Vi sjekka Temperatur på CPU og HK i BIOS, og CPU lå på hele 59,5'C, dette er jo sinnsykt varmt eller hva? Og HK lå på 40,2'C. Er det vanligt at en Taisol CGK760 ikke kjøler bedre enn dette her eller er det noe tull med varme egenskapene til HK? Vi har en Papst 60x60mm vifte og en Artic Silver 3 her. Vil dere annbeafle å sette på dette med en gang eller vil dette holde fint en stund til uten OverClocking?

 

Eller synes dere vi bør sette på Papst'n og Smøre på AS3? Men har noen en link til hvordan vi skal smøre på AS3 og hvor? Vi vet ikke helt hvordan dette skal smøres på og hvor, eller gi oss en guide her? Svar mottas med Glede :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her er det en guide til hvordan man setter på kjølepasta:

 

http://www.overklokking.no/guides/goopguide/index.html

 

Der står det forklart trinn for trinn hva du skal gjøre, så det burde gå greit. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye varme CPU'n tåler, men tipper at de tåler sånn ca 70 grader varme, tror jeg leste det er sted. Men jeg anbefaler å sette på kjølepasta uansett, det hjelper med temperaturen i hvert fall.

Lenke til kommentar

Javel.. 40C på HK? det er da sinnsykt MYE!!! har han kabinettvifter? det høres ikke sånn ut.. HK skal ikke bli så varmt med annet det er veldig varmt inni kabinettet da.. Chiptsettet ligger på 22C hos meg.. har riktignok et annet hovedkort da.. men alikevel..

Lenke til kommentar

Ok, sjekka goop guiden. Og det ser bra ut, men vil vi merke en STOR forskjeld med å bytte ut med Papst vifta isteden for taisol vifta? Papst'n har en luft flyt på 41CM/3 og Taisol Vifta har 21CM/3, dette vil vel bli stor forskjell?

 

Det kan hende at BIOS tar feil da, vi ville ikke tro at denne temp'n var riktig når den er så høy, eller? Så strax går vi i gang med "operrasjon super kjøling" :wink:, Hehe.. Håper det funker fett!

Lenke til kommentar

Hei!

 

Nå har vi fått på Papst vifta, gradene sank betraktligt i følge meg men ikke kammeraten min! Ved første boot, lå den på 46-53.5'C når vi boota windows restarta og sjekka temp i bios, med Taisol'n fikk vi CPU helt opp i 59'C, og med Papst'n fikk vi 55,5'C.

 

Vi har satt vifta til å blåse UT varmluften, er dette bedre enn å la den blåse inn luft.. Hva vil dere annbeafale. At den skal blåse inn eller ut?

 

Vi har enda ikke satt på Artic Silver 3, fordi vi fikk ikke av Kjøle ribba når vi prøvde å få av feste klipsene som var festet til SocketA greia, har noen, noen tips til hvordan vi skal få av feste klipsen til ribba? Svar motas Fort som F**N :wink: Trenger hjelp fast!

Lenke til kommentar

Jeg har også en slik taisolkjøler. Den er super!

Bare ha på as3 og sett på :smile: Har den på en xp1600 overklokka til xp1900! Med originalvifta var tempen aldri over 50 grader! Nå har jeg modda kjøleren litt ved å stripse på en 80mm enermax. Den surrer og går på laveste hastighet og kjøler helt topp!

Lenke til kommentar

vel, skal du ha på pasta, gjør dette = ha på litt på midten (sett på sånn at det ser bra ut) så bare setter du på kjøleren, da deler det seg GJEVNT ut.. gjorde dette selv, og du og du for ett perfekt resultat...

 

 

 

Housey

Lenke til kommentar

Forresten, vifta burde blåse innover mot cpu (er ikke det standard på taisol cgk?) Når det gjelder å ta av ribba: Finn fram et flat skrujern som passer inn i det øverste hullet på festeanordningen, plasser srujernet neddi. Så dytter du ned med en ganske god kraft, så kan du dra den av festeklipsen. Det er egentlig ganske lett etter noen ganger.

 

FÅ PÅ AS3 SNAREST!!

Lenke til kommentar

Hei!

 

Tusentakk for de gode svarene, jeg soverover hos kammeraten min, så det blir nokk masse fixing på detta stæsjet ja!

 

men da setter vi vifta andre veien da.. Men, når vi skal ta av Kjøle ribba, er det smart å ta ut HovedKortet ut av Kabinettet da? For når vi prøver å dytte litt ned på feste klipsen, bøyer hovedkortet seg litt nedover..

 

Hvor mye tipper dere gradene vil gå ned på load bare på å snu vifta til å blåse på kjøleribbe og CPU? Og hvor mye vil den gå ned hvis vi både setter på AS3 og snur viften? Vi kommer også til å kjøpe 2 80x80mm Kabinettvifter.. Det er allerede 1 Chieftech vifte på 80x80mm i døra, men denne vifta virker ikke ut som om den blåser så mye luft inn i kabinettet!

 

Og hvor kan vi finne en link til hvor vi kan sjekke CPU temp? Kom med masse flotte svar, vi trenger litt hjelp! Den ligger nå på 48-52'C, men dette er målt med ASUS C.O.P ikksant? Og denne måler rett fra CPU kjernen sa han over. Men i HK står det at CPU tåler 90-100'C! Svar, Svar, Svar!! :wink:

 

_________________

Mvh.

Simen Bakke

________________________

PII 400Mhz, 256 PC100/133 RAM, ATi Rage 4MB, Creative 3Dblaster Voodoo2 3DFX 12MB PCI, 8GB Maxtor, 17" IBM SoundBlaster VibrA 16, Logitech Pilot Mouse Optisk, Telenor ADSL 704/128k, Windows XP Pro

 

[ Denne Melding var redigert av: hasuwest på 2002-05-08 23:30 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...