Gå til innhold

Skal LCD skjermer dra strøm når de er avslått?


FireNacho

Anbefalte innlegg

Jeg har en Hansol 17" LCD skjerm (får ikke sjekka type pga komplett er nede:()

 

Kjøpte akkurat en effekt måler for å leke med og jeg la merke til en liten ting. Skjermen drar 11 Watt når den står i standby modus, men det rare er at den fortsatt drar 11 Watt når jeg slår den av med av-knappen, slik at knappen ikke blinker mer. Vanligvis drar den 35-40 Watt noe den også skal.

 

Er dette normalt? Eller har jeg god nok grunn til å bytte den inn ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den skal dra noen få watt i off-modus ja. Det bruker å stå under spesifikasjoner i manualen, eller i hvertfall onlinemanualen.

 

Uansett, kan du trøste deg med at den aller største delen av året så kommer alle wattene til nytte i form av varme, så det øker ikke strømregninga di annet enn på sommeren.

 

Husk at 11W mindre fra skjermen (trekke ut stikkontakten) vil føre til at ovnene må levere i gjennomsnitt 11W mer i størstedelen av året for å holde samme temperatur i rommet.

 

Forresten så er det ikke noe forskjell på om strømforsyningen er ekstern eller intern. Den fungerer på samme måte uansett.

Lenke til kommentar
En bryter lages ofte som en ren mekanisk bryter som bryter all strøm. Og når trafo er innebygd som på denne skjermen, så burde det jo være en slik bryter.

Nå bruker det ikke å være en svær 230V-bryter i panelet på lcd-skjermer, men en liten og lekker lavspenningsbryter, akkurat som på ATX-kabinetter. (Hvis du har sett et AT-kabinett med AT-PSU så skjønner du hva jeg mener)

 

Normalt er det to trafoer inni en LCD med innebygget PSU. En som tar seg av strømforsyning når PC'n er på, og en som tar seg av strømforsyning når PC'n er av/standby.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...