Darth Kjell Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Hvorfor har Gilde (og alle andre norske kjøttprodusenter) vann i kjøttdeigen? Grunnen til at jeg slenger kjøttet i en stekepanne er fordi jeg vil STEKE, ikke koke det. Leste på en pakke at det var "det naturlige innholdet av vann". Bullshit. Hvorfor er det ikke vann i importert kjøttdeig da? Dette er nesten grunn nok til å gå inn i EU. Eller for å dra til Sverige å handle. Sorry, måtte bare få det ut. Lenke til kommentar
nr.4 Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 For å tjene mer penger... De blander visst inn knust is. Kjøp karbonadedeig. Lenke til kommentar
PoleCat Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Penger. Enkelt og greit. En annen side av saken, er den at det ble gjort en undersøkelse der mange mennesker blindtestet en slik kjøttdeig som den du beskriver mot "ekte" slaktervare. Nesten samtlige valgte den med mest vann, da det er slik vi har fått et bilde av at kjøttdeig skal smake, og fordi den rett og slett smakte best. ...og enda klager vi på dette. Lenke til kommentar
Darth Kjell Skrevet 5. september 2004 Forfatter Del Skrevet 5. september 2004 For å tjene mer penger... De blander visst inn knust is.Kjøp karbonadedeig. Ahh, så det er derfor karbonadedeig er dyrere. Lenke til kommentar
nr.4 Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Dyrere, og uendelig mye bedre. Lenke til kommentar
Darth Kjell Skrevet 5. september 2004 Forfatter Del Skrevet 5. september 2004 Dyrere, og uendelig mye bedre. Takker for tipsene Noen burde blande vann i bensintankene til Gilde-trailerene. 1 Lenke til kommentar
Homer S. Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 De kjører nok på diesel.. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Kjøp kjøttdeeiga hos en slakter da vel . . . Lenke til kommentar
Arctic Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Hvorfor er det ikke vann i importert kjøttdeig da? Fordi den skal ha plass for E-coli 0157 Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Hvorfor har Gilde (og alle andre norske kjøttprodusenter) vann i kjøttdeigen? Grunnen til at jeg slenger kjøttet i en stekepanne er fordi jeg vil STEKE, ikke koke det. Leste på en pakke at det var "det naturlige innholdet av vann". Bullshit. Hvorfor er det ikke vann i importert kjøttdeig da? Dette er nesten grunn nok til å gå inn i EU. Eller for å dra til Sverige å handle. Sorry, måtte bare få det ut. Så er det jo heller ingen som har påstått at kjøttdeigen er vannfri, da. De fleste som er "litt på nett" har altså fått det med seg, så du vet jo hva du kjøper. Hvis du ikke liker det, så kjøp annen kjøttdeig hos slakteren, eller karbonadedeig da. Dyrere - ja, men det har jo sin grunn. Du får det du betaler for Lenke til kommentar
Darth Kjell Skrevet 5. september 2004 Forfatter Del Skrevet 5. september 2004 Så er det jo heller ingen som har påstått at kjøttdeigen er vannfri, da. De fleste som er "litt på nett" har altså fått det med seg, så du vet jo hva du kjøper. Hvis du ikke liker det, så kjøp annen kjøttdeig hos slakteren, eller karbonadedeig da. Dyrere - ja, men det har jo sin grunn. Du får det du betaler for Det er så. Men idag var det så mye vann at jeg måtte helle det ut i vasken. Det kokte over. Lenke til kommentar
buskmann Skrevet 5. september 2004 Del Skrevet 5. september 2004 Dette er nesten grunn nok til å gå inn i EU. Eller for å dra til Sverige å handle. Det er mer vann i kjøttet i Sverige. Det er min erfaring. Lenke til kommentar
ZkedaR Skrevet 6. september 2004 Del Skrevet 6. september 2004 Du kan også gå i en ferskvare disk og ikke kjøpe Gildes møkk Vet at de ikke nlander i noe på MAXI, da min mor jobba i ferskvaredisken der før Lenke til kommentar
nord Skrevet 6. september 2004 Del Skrevet 6. september 2004 jeg synes at det ser udelikat ut i butikken med "brun" kjøttdeig. Lenke til kommentar
josteinaj Skrevet 6. september 2004 Del Skrevet 6. september 2004 Kjøttdeigen er digg, men er liksom ikke så fryktelig billig. koster vel 30 kroner for 400 gram og med litt poteter holder det til en porsjon. First-Price Pytt-i-panne på Bunnpris koster bare 15,- pakken, og det blir man mettere av. Finnes det billigere kjøttdeig? (Eller kanskje ikke kjøttdeig er så ideelt som studentmat?) Lenke til kommentar
Darth Kjell Skrevet 6. september 2004 Forfatter Del Skrevet 6. september 2004 (Eller kanskje ikke kjøttdeig er så ideelt som studentmat?) Joda, det er greit som studentmat. Du må bare sørge for å spise mer enn bare kjøttdeig Det jeg mener er selvfølgelig at kjøttdeig ikke kan være hoveddelen av middagen. Hvis du minker på kjøttdeigen og øker ris/pasta-mengdene, så holder 400 g akkurat til to middager. Pasta koster jo ingenting. Jeg kjøper et jalla pastamerke på Rimi. 1 kg koster mindre enn 500g Sopps. Lenke til kommentar
Codename_Paragon Skrevet 6. september 2004 Del Skrevet 6. september 2004 Hvorfor har Gilde (og alle andre norske kjøttprodusenter) vann i kjøttdeigen? Grunnen til at jeg slenger kjøttet i en stekepanne er fordi jeg vil STEKE, ikke koke det. Leste på en pakke at det var "det naturlige innholdet av vann". Bullshit. Hvorfor er det ikke vann i importert kjøttdeig da? Dette er nesten grunn nok til å gå inn i EU. Eller for å dra til Sverige å handle. Sorry, måtte bare få det ut. Som sagt det er for å lure folk, ummm, jeg mener for å kunne gi god kilospris på kjøttet. Resultatet er nå at det meste kjøtt er ment til koking, om du vil det eller ei. tror nok ikke Eu vil hjelpe deg der; faktisk tror jeg svineriet (så å si) kom inn den veien via en harmonisering som det så fint heter. Det var en gang at kjøtt i Norge var kjøtt og jeg var i Storbritannia. Bacon der var visst ment til suppe det også, for det var et sant mareritt å få til sprø bacon uten å gå ti drastiske skritt som å ofre to svarte geitebukker ved midnatt. Nåvel. Folk her hjemme trodde jeg var hjelpesløs foran en komfyr, fryktet jeg ville svi en kopp te om jeg prøvde å koke opp vann. Så spoler vi noen år fremover, og da er også vi tilpasset, og baconet surkler like herlig her som i Storbritannia, og nå er det min tur til å le. Håper et ikke (helt) ute, her kommer min høyteknologiske teknikk for å få sprø bacon i år 2004: - legg baconskiver i kald panne - slå på svak varme til det begynner såvidt å surkle, boble, osv. - vent til gørret begynner å tørke inn og ligne på det vi engang kalte bacon (du må gjerne mimre litt her) - ha i litt smør eller margarin (bare litt, for det er mye fett fortsatt i disse greiene) - øk varmen, men ikke slik at det tar fyr (men ha gjerne branslukkeren i nærheten) - stek videre som om det var gammeldags bacon. - server (voila!) En lignende fortørketeknikk kan kanskje brukes på såkalt kjøttdeig. Det naturlige vanninnholdet må helt klart inkludere vannet dyret ble druknet i da det ble slaktet. Lenke til kommentar
Roy Berntsen Design Skrevet 24. april 2010 Del Skrevet 24. april 2010 (endret) Jeg skal kjøre noen tester på kjøttdeigtyper nå for å se hvor mye vann de enkelte typene har for å se faktisk kilopris. ddd Nordfjord kjøttdeig i pølse(400g), frossen. KG pris rema 1000 52,-. Vanninnhold 25%(100g pr 400g) Faktisk kilopris 69,- Solvinge Kyllingkjøttdeig fersk (600g) Kg pris Rema 1000 54,- Vanninnhold 30%. Faktisk kg pris 64,- Endret 28. april 2010 av xTILTx Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Bare sånn at det er sagt, under kverning av store mengder kjøttdeig tilsettes isbiter for å holde temperaturen nede. Det er mye friksjon involvert i tillegg til at kvernemaskinene utvikler varme. Vannet tilsettes ikke utelukkende for å øke volumet på deigen. Men, kjøttdeig er et spesielt tilfelle. Saltvann sprøytes inn i utrolig mange kjøttvarer for tiden, ene og alene for å øke vekten. Les litt på innholdsfortegnelsene på kjøtt og kjøttpålegg, ofte er det 60-80% kjøttinnhold, resten er vann, salt og E-stoffer. Og forbrukerne har seg selv å takke, ved å fokusere så sinnsykt på lave priser i butikkene, samt stilltiende akseptere saltvann og vann+fortykningsmidler i matvarene. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 26. april 2010 Del Skrevet 26. april 2010 Ja du får det du betaler for, så det beste er å velge dei litt dyrare typane neste gong du er i butikken. Kjøper du kjøttprodukter i sverige (eller andre EU land) er sjangsane større for at du får utvatna kjøtt. Grunnen til at kjøttdeigen i sverige er av god kvalitet er at du kjøper karbonadedeig og ikkje kjøttdeig. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå