Gå til innhold

Syklistene og "oss" syklister


Anbefalte innlegg

Jeg er dr*ttlei av syklister som gir oss syklister ett dårlig rykte. Jada, jeg har selv vært borte i de. De suser nedover fortauet i en skrekkelig fart, så hunder og gamle damer skvetter til hver sin side. De raser over lyskryss på rødt lys, så biler må bråbremse og kjøre ut til siden. Så kommer jeg eller en annen forsiktig syklist, og får kjeft for det.

 

Når jeg er ute i byen og sykler, er det ikke mange som ser blidt på meg. Sykler jeg i veibanen, får jeg irriterte bilister bak meg som tuter og roper skjellsord til meg når de kjører forbi. Sykler jeg på fortauet, får jeg sure miner fra gående som mener jeg burde sykle i veibanen. Heldigvis skjer dette ganske sjelden, men det skjer. Når det faktisk er livsfarlig for meg å sykle i veibanen på grunn av utålmodige bilister som kjører alt for nær en når de kjører forbi, og jeg vet at jeg ikke skaper noen fare eller ulempe for gående på fortauet... ja da velger jeg fortauet. Det finnes minimalt med sykkelveier i Oslo. Det er ganske greit oppover Grünerløkka, men det er eneste stedet jeg kjenner til. Og det går jo fullt med gående i det feltet uansett. Plinger du på de, så blir de sure på deg. Sier du unnskyld, så driter de i det (ofte ihvertfall). Og som om ikke det var nok, trange fortau blir nå gjort enda trangere med disse dumme reklameplakatene som Oslo kommune har latt ett eller annet reklamefirma sette opp. De er digre, og vil du ha prakteksempelet på hvor tullete de er satt opp, så kan du ta en tur til Grensen. Det innsnevrer jo plassen som både vi syklister og gående har til rådighet, og da skaper jo vi syklister enda mere "ulemper" for de som går der. Ironien her, er at de reklameplakatene settes opp for å finansiere bysyklene.

 

Det som gjør at jeg som syklist blir uglesett på denne måten, er de syklistene jeg nevnte i første avsnitt her. Hvorfor kan de ikke følge trafikkreglene, vise hensyn og kjøre defensivt? Kjenner flere som har blitt påkjørt av sykkel, der det helt og holdent er syklistens feil. Vil derfor anbefale alle syklister her på forumet om å ta hensyn. På den måten kan vi kanskje forbedre andre trafikanters syn på oss syklister, som faktisk verner miljøet ved å bruke sykkelen frem og tilbake til jobb (noe andre trafikanter som sitter i sine forpestende biler ikke tenker på).

 

Ikke liker jeg vannrenner i fortauet og brostein heller... (au... vondt i bakenden).

 

Synspunkt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

sykler burde ivertfall ha registrering og Forsikring , for sik som det er i dag så må bilisten betaler ALT hvist en sykklist kommer og sykler på bilen , selv om bilen står i ro og du står på sidne av den , sykklisten kan faktisk kreve at du erstatter sykkelen hans !!!

 

og gjerne en aldresgrense for sykling i veibanen , et et minum av trafik kunskaper burde det være krav om

 

for sykkelistene nå for tidne er en "mellom" ting

 

di regnes ikke som trafikanter og ikke for fot gjenngere og når man ser på

di ser det ut som di fleste tror at di ikke er under lagt trafikkregler ,

 

Exempel : en sykkelist sykle i veien kommet til et kryss og det er rød men det er Grønn man i hannes retning , da bare skvetter han over i veikanten i nærheten av gangfeltet , når han egntlig skulle stoppet.

 

her i stavanger har vi mange sykkel "felt" i kanten av veibanen og disse er grie di men så er det jo F**n meg noen sykkelister som ikke bruker disse men sykler i veine !!! hva er det di feiler .

 

disse sykkel feltene kunne og vært 20-30 cm breiere så det hadde vert letter og pasere sykkelistene ,

 

en anen ting er at di tror at di ikke har vikeplikt for buss ut av buss lomme

noe di har , har mange ganger sett at du holder på og sykkle i meg når jeg er godt på vei ut av lommen , noe jeg ikke ser poenget med sidne jeg kjører forbi di 10m etter på

 

Ble mye om sykler nå ... kunne sikkert skrevet mere

Lenke til kommentar

Jeg sykler daglig svært mye, og jeg er så hjertens enig med originalposter: syklister uten trafikkvett forsurer dagliglivet til syklister med dette vettet. Dette problemet finner man også i aller høyeste grad blant bilistene. Graden av syklister bare øker og øker, og derfor kommer også bøllene - bøller finnes overalt.

 

Dårlige sykkelveier i Oslo? Det er dårlig i sentrum, men sentrum av byen er regulert lenge før sykkelen ble et reellt alternativ. Rundt byen, er det godt med sykkelveier - enten det er på øst- eller vestsiden av byen. Sentrum er det reneste kaos. Dette er ikke eksepsjonelt for Norge, i andre land, ta for eksempel Nederland, Storbritannia eller vårt kjære naboland Danmark, er syklistene illsinte. Der har de et kjempeproblem.

 

Sykkelførerbevis, nei, så lenge sykkelen ikke er motorisert vil man aldri kunne pålegge folk noe slikt. Den reguleringen er meningsløs.

Lenke til kommentar

Det er mange gode forslag her, og sykkelførerbevis er faktisk ikke en så dum idé i teorien. I praksis er det nok derimot vanskelig å gjennomføre.

 

Mulig det er godt med sykkelveier utenfor sentrum, men jeg både bor og jobber i sentrum, og de strekningene jeg sykler, er det ikke en eneste sykkelvei. Det er så klart vanskelig gjennomførbart, men vet om mange steder i utkanten av sentrumsområdet, hvor sykkelveier ikke hadde vært noen umulighet. En mulighet, er å få en klar lov på hvor syklistene skal oppholde seg. I veibanen, eller på fortauet. Veibanen er det mest naturlige valget, og da må det bli en ordning om at det kan føre til bot å tute på en syklist som sykler i veibanen (kan skape farlige situasjoner... jeg blir ihvertfall skremt og nervøs av bilister som tuter på meg).

Lenke til kommentar

Som syklist har jeg også behov for å komme meg frem i et rimelig tempo.

 

Problemet er at det stort sett ingen steder er lagt opp til at syklister kan sykle i et rimelig tempo. De fleste steder mangler det sykkelstier. Og der det er, går de ofte opp og ned fortau, hindres av utkjørsler der billister gjerne kjører helt frem og sperrer sykkelstien, fyllt opp av fotgjengere som gjerne går mange i bredden og tar opp mest mulig plass slik at man må snike seg forbi på sykkelen.

 

Dette medfører at jeg ofte passerer folk på gang/sykkelveier nært og i høy fart. Eventuelt så plinger jeg eller skrenser bak dem. Som regel hopper folk til. Men når de ikke kan ta hensyn og holde seg til ene siden, så har de seg selv å takke! Ja, det mener jeg. Vaser man midt i sykkelstien som om man skulle være eneste mennesket i verden, da legger man opp til en overraskelse for seg selv når det viser seg at man faktisk deler verden med flere mennesker. Jeg utsetter sjelden folk for fare, men jeg gir dem et lite sjokk nå da. :devil:

 

På steder der det virkelig er fullt av folk, der sykler jeg rolig og pent.

 

Ofte bruker jeg veibanen i stedet, som om jeg skulle hatt motor. Da bruker jeg hendene til å gi tegn, og følger trafikkreglene, samt holder meg godt til siden. Alikevel tuter og syter billistene som om om de skulle eie veibanen. Feil, folkens, syklister har like mye rett til veibanen som dere bilister.

 

Jeg har også ved mange anledninger opplevd billister som kjører forbi på unødvendige steder. Slik som når jeg pent står og venter i køen foran et lyskryss, så kommer det billister opp på siden av meg og presser seg inn. Jeg akselerer faktisk mye fortere enn den gjevne billist når det blir grønt!

 

Jeg opplever billister som kjører forbi rett foran fartsdumper, så bremser de ned, og jeg kjører forbi dem igjen.

 

Det hele koker ned til en ting: Selv om man ikke bruker bil så har man av og til behov for å komme fra A til B i et rimelig tempo. Når man sykler har man faktisk valgt det miljøvennlige alternativet, og det burde være tilrettelagt for dette. Men det er det veldig mange steder ikke. Og da blir det konflikter.

 

Edit: Jeg har syklet daglig i omlag ti år, sommer og vinter. Jeg har aldri kollidert med andre traffikanter, verken fotgjengere, billister eller andre syklister. Den eneste gangen jeg har vært i kontakt med en annen bil var på glatta i et kryss. Jeg skulle svinge til høyre og kjørte veldig sakte fordi det var isete. Men en bil som kom motfra og også skulle samme sted overholdt ikke vikeplikten og tvang meg til å ta en veldig krapp sving, noe som førte til at jeg velta og sklei mot bilen. Sykkelen havnet delvis under bilen. Men det hele skjedde så sakte at verken jeg, sykkelen eller bilen fikk skader.

Endret av JBlack
Lenke til kommentar
Blir forbanna pa syklister som sykler pa fortauet nar de har nettopp laget sykkelbane pa utsiden av veien...!! Hallo! Jeg prover a ga her! :p

Ja, det er en uting. En like stor uting er det at gående ofte bruker sykkelstien som er like ved siden av fortauet. Noen ganger har de mange innvandrersjappene skylden, ettersom de fyller opp fortauet med grønnsaker som uansett blir ødelagt av eksosen fra veien, men da bør man ihvertfall se seg for før man jumper ut i sykkelfeltet. Men det er ofte det er god plass på fortauet, at jeg allikevel må plinge på noen som går i sykkelfeltet.

Lenke til kommentar

Jeg sykler OGSÅ en del, og jeg er hjertens enig. Men jeg synes også fotgjengere bør vise hensyn til de som er raskere. Dessverre er det ingen fortausone og trafikksone på gang- og sykkelstier, så det betyr at fotgjengere i praksis kan gå over hele veien, noe de fullt ut benytter muligheten til.

 

En gang kjørte jeg fra jobb og hjem, og som vanlig syklet jeg nedover en nokså bratt bakke. Midt i bakken oppdaget jeg at det gikk to med barnevogn ved siden av hverandre. "Greit nok", tenkte jeg, for jeg kunne jo fremdeles passere på venstre side av dem. Men neida, inn fra venstre kom EN NY barnevogn ruslende inn fra siden, og demonstrativt sperret den lille luka jeg hadde øynet. Det var som en scene fra KLM, der det i flere sketsjer er gamle som prøver å sperre veien for noen som vil fram. Kunne ikke annet enn å le når jeg gående måtte lure meg forbi kortesjen. ;)

Lenke til kommentar

Helt enig, jeg får kjeft for å gå av syklen over fotgjengerfeltet osv

Andre tingen er: Hvorfor må ALLTID dere "andre" syklister sykle midt i veien?!

Når det er et fortau på siden av veien, så er det til for å brukes enten det er hullete eller ikke.

Dette resulterer jo i kø bak syklisten og sjansen for at han blir påkjørt er vesentlig større enn når han sykler på fortauet.

 

Noen som kan svare for seg?

Lenke til kommentar

Alle veier i København har en 1 meters bred stripe langs veien som er bare for syklister/rulleskøytebrukere. Kanskje den var smalere. Merket med hvit maling. Var der for noen år siden, tok litt tid før vi skjønte det der, når vi holdt på å bli kjørt ned og fikk veldig stygge blikk av rollerblades-folk. Skjønte etterhvert at den lille sonen nedenfor fortauet var satt av til dem. :p

 

Burde vært noe sånt i Oslo også.

Lenke til kommentar
Alle veier i København har en 1 meters bred stripe langs veien som er bare for syklister/rulleskøytebrukere. (...) Burde vært noe sånt i Oslo også.

Helt enig med deg i det. Noen steder er det mer enn nok rom på fortauet til slikt, men andre steder kunne det blitt problematisk. Men JA til slikt der det er mulig.

I Amsterdam er det svært sykkelvennelig. Det er nok fler sykler enn biler i sentrum. Norge kunne lært noe der...

Lenke til kommentar
Alle veier i København har en 1 meters bred stripe langs veien som er bare for syklister/rulleskøytebrukere. (...) Burde vært noe sånt i Oslo også.

Helt enig med deg i det. Noen steder er det mer enn nok rom på fortauet til slikt, men andre steder kunne det blitt problematisk. Men JA til slikt der det er mulig.

I Amsterdam er det svært sykkelvennelig. Det er nok fler sykler enn biler i sentrum. Norge kunne lært noe der...

så er jo amsterdam flatt + litt lenger sommer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...