Gå til innhold

Canon EOS 20D og objektiver


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å skifte fra Nikon D70 til Canon 20D. I utgangspunktet er Canon kameraet litt for dyrt for meg, men jeg har behov for seriebildefunksjonen, som er over 4 ganger raskere enn D70. Mitt viktigste bruksområde for kameraet er brettfotografering, og det krever også en god telelinse. Til Nikon kameraet mitt har jeg foreløpig bare 18-70mm Nikorr objektivet, noe som er langt fra tilfredsstillende tele til brettfotografering.

 

Dersom jeg skal kjøpe 20D må jeg selvsagt også ha en vidvinkellinse til vanlig fotografering, det som er saken er at kravene til bildekvalitet er foreløpig ikke overveldende store der for min del. Derfor vurderer jeg å kjøpe 20D i pakken sammen med Canons 18-55mm objektiv. Jeg har lest mye om at dette objektivet er en vits til et kamera som 20D, men jeg trenger så mye penger som mulig til teleobjektivet, og 18-55mm koster jo bare 950kr sammen med 20D. Vil dette objektivet gjøre en grei jobb inntil videre?

 

10D objektivene passer til 20D? Så det er gode sjanser for å plukke opp et godt teleobjektiv på bruktmarkedet? Noen å anbefale? Helst ikke så altfor mye over 3000 kr.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

for all del, det er fult mulig å ta fine bilder med 18-55 objektivet, og til den prisen kan du jo bare legge det i skuffen senere når du får råd til å kjøpe feks en EF 17-40 f4 L USM som får VELDIG mye skryt...

 

På telesiden vil jeg absolutt anbefale deg å setse på god lysstyrke, Canon EF 70-200 f4 L USM koster vel ca 5.000kr fra USA (www.bhphotovideo) eller nærmere 6.000kr her i norge, www.itech.no skal være rimlige. Dette er ett nydelig objektiv og vil komme til sin rett på en EOS300D

 

Tror du gjør klokt i å satse på kvalitet fra dag en på tele siden, tror du vil angre stort om du går for objektiver med ¨lysstyrke i området opp til f5,6 eller mer i tele enden...

 

Har selv en Canon EF 70-200 f2,8 L USM og den er bare NYDELIG :-) men den koster drøyt 9.000 fra USA, og skulle selvsagt aller helst hatt IS (Bildestabilisering) men det ble for dyrt for meg

 

Lykke til, hilsen en som og venter på 20D

Lenke til kommentar

My bad?

 

Akams test sier at D70 klarer 1,5 bilder i sekundet uten blits, og 1,2 bilder i sekundet med blits. Dette stemmer bra med erfaringene jeg har med kameraet, jeg syntes det er tregt på seriebilder. Jeg har hørt snakk om at 20D klarer 5 bilder i sekundet med blits, dette er i såfall over 4 ganger raskere enn D70.

Lenke til kommentar

D70 tregt med seriebilder? (!)

Inntil 20D ble lansert nå nettopp var vel D70 regnet som det raskeste til under 30.000 kr? (D2H)

Jeg synes D70 er kjapt. Prøv å ta bilder av ei klokke, så ser du lett hvor raskt det egentlig er. Jeg får ca 3 bilder per sekund..

Jeg trodde også at Nikon SB-800-blitzen var raskere enn tilsvarende blitz hos Canon? 5 bilder per sekund med blitz høres jo fantastisk ut..

Med D70 + SB-800 m/SD-800 batteripakken kommer jeg opp i 2-3 bilder per sekund, det holder for meg når jeg tar bilde av sport (f.eks. orientering, friidrett, wakeboard). Tar du bilder av folk som kjører snowboard (eller wakeboard) burde det også holde.

 

Ellers tror jeg også det er dumt å plutselig bytte system. Hva gjør du når Nikon lanserer en enda bedre modell enn 20D? Skal du bytte tilbake igjen? Dette blir DYRT i lengden..

 

Da jeg kjøpte D70 hadde jeg bestemt meg for at jeg skal bruke Nikon i mange år. Jeg kommer ikke til å bytte ut all optikk hvert år, for å si det sånn..

Nå ser jeg at du bare har 18-70mm-objektivet, men likevel tror jeg ikke det er lønnsomt å bytte kamera ved hver produktlansering.

Endret av anderfo
Lenke til kommentar

På blitsbilder er det blitsen som begrenser antall bilder per sekund på serieopptak så lenge huset har en bra hastighet uten blits. For å få høy hastighet er nok en kraftig ekstern blits langt å foretrekke, samt et lyssterkt objektiv.

 

Hvis blitsen er kraftig (høyt ledetall) så rekker den lengre, men den får vanligvis også kortere ladetid på en gitt avstand enn en svakere (innen rekkevidden) fordi den ikke trenger å gi ut all energien som er lagret på hvert blink. Dermed kan man ta flere bilder på et gitt tidsrom. Den innebygde blitsen er temmelig svak i forhold til en ekstern blits.

 

Det samme gjelder ved lyssterke objektiver; Blitsen trenger å gi ut mindre effekt på en gitt avstand ved bruk av stor blender og opplading går raskere. En 80-200/2.8 er jo standard til slikt, selv om den er litt stor, tung og dyr.

 

Avstand spiller samme måte en stor rolle, men den kan dog ikke alltid endres. Hvis man kan gå nærmere vil også blitsen trenge å gi ut mindre lys, med raskere opplading som resultat. Kanskje kan du være så nærme at en 50/1.8 eller 85/1.8 kan brukes.

 

Med mindre 5 framfor 3 bilder/sekund er viktig for deg og du må ha det nå, evnr. syns brukergrensesnittet på Canon er mye bedre enn på Nikon, ser jeg ingen vits i å bytte. Jeg har Canon fra før så jeg kommer nok til å gå for 20D m/17-85'en, selv om jeg ikke helt liker å betale 50% mer enn D70 m/18-70'en (som nok hadde greid seg for meg).

 

Det kommer nok en modell mellom D70 og D2h om ikke så lenge, og da kan du bruke all optikk og blits du allerede har, samt ha D70'en som backup. Den kommer nok til å være minst like rask som 20D, men vi får nå se hva som evnt. kommer. Jeg tipper den kommer på PMA i slutten av februar 2005. *Dette er bare spekulasjoner fra min side og trenger ikke diskuteres videre i denne debatten*

Endret av rokkitan
Lenke til kommentar
Akams test sier at D70 klarer 1,5 bilder i sekundet uten blits, og 1,2 bilder i sekundet med blits. Dette stemmer bra med erfaringene jeg har med kameraet, jeg syntes det er tregt på seriebilder. Jeg har hørt snakk om at 20D klarer 5 bilder i sekundet med blits, dette er i såfall over 4 ganger raskere enn D70.

3 og 5 bilder i sekundet er absolutt maksimum. Kameraene vil greie det med manuell fokus. Det som avgjør er autofokusen, 20D kan godt være mye tregere enn D70, det avhenger helt av hvor dyr linsa er.

 

 

D70 kan ta 3 bilder i sekundet, men da må den automatiske støyfjernenren være slått av, var det ikke det da.

Støyfjerneren bruker man bare på meget lange eksponerings tider så den vil ikke påvirke resulktatet. Jeg har tatt eksponeringer på 30 sekunder uten å ha bruk for den.

Endret av Kristallo
Lenke til kommentar

Anderfo, det blir primært wakeboard jeg vil ta bilder av, men også endel snowboard. Rask seriebildefunksjon er et must her fordi man kan lage noen virkelige fete bildeserier ut av det. Men slik det ligger an nå beholder jeg Nikonkameraet og investerer i en skikkelig telelinse, større CF-kort og stativ. Så kan jeg evt. bytte til kamera med kjapp serieburst til neste år.

Lenke til kommentar
Anderfo, det blir primært wakeboard jeg vil ta bilder av, men også endel snowboard. Rask seriebildefunksjon er et must her fordi man kan lage noen virkelige fete bildeserier ut av det. Men slik det ligger an nå beholder jeg Nikonkameraet og investerer i en skikkelig telelinse, større CF-kort og stativ. Så kan jeg evt. bytte til kamera med kjapp serieburst til neste år.

Der tror jeg du gjør et lurt valg! En kjapp og rask telelinse, helst med bildestabilisator, er nok noe du trenger mer enn nytt kamera..

Så lenge du sitter i båten når du tar bildene kan du faktisk klare deg med en fast brennvidde; motivet er jo alltid i samme avstand fra deg (tauets lengde). Dermed vil du kunne klare deg med én passende brennvidde og sparer litt penger. Du må naturligvis finne ut hvilken brennvidde du trenger, men jeg tipper 150 eller 200mm avhengig av avstanden. Sist jeg tok bilder fra båten med zoomlinse havnet jeg stort sett på 150mm.

Hvis du skal ta bilder fra land eller en annen båt er det nok greit med f.eks. 80-200mm VR eller 200-400mm VR. Hehe. Da bør du ha god råd..

Jeg har forresten også tatt noen få bilder av wakeboard jeg; se her :)

Lenke til kommentar

Jeg tar mye wake&snowboard bilder og D70`en er bra til det, men det er klart at hvis du vil ta skikkelige lange seriebilder trenger du et helt annet kamera enn D70. MEN da trenger du et HELT annet budsjett også.

3f/s kontra 5f/s er langt fra verdt å bytte kamera+linser i mine øyne, dersom det er alt du er på jakt etter.

Får ta så heftige seriebilder som du ser i blader osv trenger du nok et EOS MK2 med 8.5f/s i serie på 40.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...