Gå til innhold

Netthandel en sagablott ?


Anbefalte innlegg

Hvor mange 1000 nettbutikker det finnes i landet er usikkert :smile: Lønner det seg ikke å starte en vanlig databutikk ?

 

Om det skal være lønnsomt plusses det nok på 3-500,- på produktet, dermed blir det akuratt det samme som i vanlig butikk. Med postgang blir det dyrere også..

 

Webdesignere og Webhosting i massevis.. noen tilbyr 25mb/2epost for 2000 årlig og noen 500mb/ubegrenset epost for 2000 årlig..om du klikker deg ut av norge.

 

Har vi bruk for dette?

 

[ Denne Melding var redigert av: Viva på 2002-05-06 14:04 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har du tenkt over hva det er du skriver? netthandel er den tingen som kommer til å øke i tidene fremover. om du vet at det ikke kommer til å komme en økning, så synes jeg at du skal advare komplett data, og alle de andre som selger hardware over nettet.

ser forøvrig i avisen også at ica har lyst til at kundene deres skal bestille varene over nettet. og nå snakker vi om ferskvarer. i tillegg så har cubus (og sikkert en del andre kles-handlere) kommet seg på nett. idag er alle på nett. og her ute i internett er det vanvittig mye med plass til alle sammen.

 

hosting har butikk-kjedene råd til. web-hosting er gratis i forhold til hva det koster å leie/eie et butikklokale med x antall ansatte.

 

fremtidens butikk kommer til å være et lager der det kun er to ansatte. en som passer på at maskinen tar ut rett vare, og en som kjører varen hjem til kunden.

 

nå er ikke jeg 100%pro netthandel, men det kommer til å øke mer og mer i tidene som kommer. hva velger du? å stå i kø en lørdagsformiddag (med skrikerunger rundt deg over alt: mamma, jeg vil ha ditt, og datt, og får jeg ikke det, så skriker jeg), eller vil du foretrekke å sitte på "hjemmekontoret" ditt og trykke inn de varene du ønsker å få levert i løpet av en time eller to?

 

at det finnes 1000vis av webshoper var å ta veldig hardt i. nå kjenner de fleste av oss kun til de mest kjente. det å være størst er gratis reklame det.

 

de fleste webshopper oppgir den totale prisen du må ut med for å få varene levert hjem til deg (i posten), så da får hver enkelt vurdere om de skal gå i butikken eller vente 3-4 dager på varen.

 

nå har jeg tatt høyde for at det er en bedrift som de fleste har hørt om fra før som skal ut på nettet. de fleste privatpersoner har ikke behov (varer) å selge på nettet, så de trenger ikke å tenke på det. det er derfor vi har bruktmarkedet her :smile:

 

"om du klikker deg ut av norge" sa du. det er et par ting jeg kan komme på (radarblokkering, politiradio-avlytningsutstyr + annet ikke fullt så lovlig utstyr) som man må kjøpe i utlandet. norge ligger stort sett langt foran andre land på hardware (vi er såpass gode venner med usa!) i hvertfall i forhold til land som england. har inntrykk av at prisnivået her hos oss ligger på et fornuftig og forsvarlig nivå.

 

trenger vi flere webshopper? det får være opp til dem som skal starte butikk å avgjøre

Lenke til kommentar

flere nettbutikker for datadeler? Nei, jeg tror vi vil se en nedgang i antall websjapper der. Vi får noen store og noen små som hovedsaklig tjener på å være den lokale butikken du fysisk kan stå i. De små butikkene vil hovedsaklig ha prislister på webben så folk kan sjekke priser hjemme og så gå ned i butikken å kjøpe.

 

Derimot har jeg stor tro på at andre områder kan komme sterkere som webshopper. Matvarer og andre varer du ikke må se og føle på fysisk før du kjøper er det også marked for.

 

Jeg tror også det er marked for lokale datareperatører som kan hjelpe per telefon og som kan utføre service på maskin hjemme hos kunden. Tror både private og små bedrifter uten IT ansvarlig ønsker en slik tjeneste. Å utkonkurere Expert og Elkjøp burde være en enkel sak her.

Lenke til kommentar

Hva er egentlig forskjellen på en nettbutikk og et ordinert postordrefirma ? Bortsett i fra at den ene har papirkatalog, og den andre katalogen på nettet.

Jeg liker da best å kunne gå fysisk i en butikk å handle. Så jeg kan se og ta på produktene. Enklere også ang retur, reklamasjon, annet en lurer på, etc. Men dataprodukter er en jo nesten dessverre nødt til å handle på nett. Det er jo noen databutikker da, men kun mest i de større byene. Og hva med de som ikke har tilgang til nett, og skal kjøpe sin første maskin ? Om å bestille melk/mat på nett ? Nei ellers takk. Sikkert greit for de som av medisinske grunner ikke kan gå ut, men ikke for friske folk. Dyrere er det også.

Lenke til kommentar

ja lima, sant det hadde vært utrolig kjekt å stå i lang handlekø på rimi/rema/kiwi en lørdag? jeg tror at de fleste har noe annet å bruke tiden sin på.

 

angående webshoper som selger data: av de vi har idag kommer nok bare de største til å overleve til imorgen. men de kommer til å fortsette med å ha egne utsalgs-steder (vanlig butikk) der man kan handle. jeg sa at jeg ikke var 100% pro webshoping. det er faktisk enklere og greiere å henvende seg i en butikk enn på mail, fex om maskinen din dør -> ingen mail sendt -> ingen nye varer bestilt.

 

med det samme vi snakker om fremtiden, penger kommer til å bli mer og mer borte. det vil bli færre kontanter i omløp. opp med hånden alle som bruker kort i butikken, på bussen, overalt! det eneste stedet jeg ikke bruker kortet er for å betale meg inn på utesteder.

 

hva om butikkene satte opp en radiosender/mottaker, og kundene har med seg en "klokke" med innebygget sender (en identifiserings klokke, like stort som et vanlig armbåndsur). man plukker med seg det man skal ha av varer, og tusler ut igjennom radiostolpene. radiostolpene gjør to ting:

1: "ser" hva slags varer du har med deg

2: gir beskjed til banken om at x antall kroner fra kundens konto skal over på butikkens konto.

de holder på å teste ut en slik ordning i enkelte store butikker, men der brukes en form for leser. har ikke prøvd den selv.

Lenke til kommentar

Quote:

hosting har butikk-kjedene råd til. web-hosting er gratis i forhold til hva det koster å leie/eie et butikklokale med x antall ansatte.


fremtidens butikk kommer til å være et lager der det kun er to ansatte. en som passer på at maskinen tar ut rett vare, og en som kjører varen hjem til kunden.


 

Hva skal folk leve av da?

Lenke til kommentar

Det er da ikke så ille å stå i kø på butikken. Det er jo også enklere å plukke ut de varene som står på handlelappen pluss litt til. Det er jo ikke kø i alle butikkene da. Og tåler en ikke masse folk/Unger, er det ikke butikken det er noe galt med. Men hvorfor handle i den travleste tiden på Lørdag formiddag ?. Og klær mm, er det jo greiest å prøve først i butikken. De fleste har minst åpent til

Klokken 20.00/18.00 Og jeg liker å variere fra butikk til butikk. Jo, da framtiden kommer til å gå sin gang, dessverre. Hver sin lyst. Dette emnet startet under "Annet om data" så la oss holde oss der. Før tråden blir stengt. Datautstyr etc, hadde jeg best likt i en butikk.

Lenke til kommentar

"fremtidens butikk kommer til å være et lager der det kun er to ansatte. en som passer på at maskinen tar ut rett vare, og en som kjører varen hjem til kunden."

 

Tenker du over hva du skriver her?

 

Ved og redusere butikken fra eks 7 ansatte til 2 ansatte. Visst er det effektivt. Men skal alle gjøre dette så er det ingen "kunder" som har jobb og dermed ikke råd/penger til og kjøpe varene du selger.

 

Skal det utvikles slik de neste 15 årene kommer alt til og gå til helvete! *trust me*

Lenke til kommentar

Hehe.. Hydro holder vel lengre en Komplett data :grin:

 

Men var det ikke om ca 70 år det ble tomt for olje i havet??

 

Skulle tro kursene fallt rimelig da *lol* nei, jeg holder meg til valutahandel med SaxoBank :razz:

 

[ Denne Melding var redigert av: Viva på 2002-05-06 21:02 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-05-06 18:49, Viva skrev:

Ved og redusere butikken fra eks 7 ansatte til 2 ansatte. Visst er det effektivt. Men skal alle gjøre dette så er det ingen "kunder" som har jobb og dermed ikke råd/penger til og kjøpe varene du selger.


Skal det utvikles slik de neste 15 årene kommer alt til og gå til helvete! *trust me*


Dette har nok vore uttalt utallige gonger opp gjennom historia:

Skaffe hest til å dra plogen? Kva skal folk jobbe med da?

Traktor og mjølkemaskin? Kva skal alle drengane finne på da?

Robotar til sveising og lakkering? Kva skal fabrikkarbeidarane gjere da?

Datamaskiner for å rekne ut skatten din? Kva skal vi gjere med alle likningsfunksjonærane da?

 

Ny teknologi har ein tendens til å skape fleire arbeidsplassar enn den tek bort. Og nettopp ved effektivisering blir overskotet større og folk flest får meir å handle for.

 

mvh.

Teknologioptimisten

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...