Gå til innhold

hvorda fungerer en micro?


The_Darkness

Anbefalte innlegg

altså, når man putter noe i microbølgeovnen så blir det alltid varmest i bunnen først. men de varme "rørene" er jo i toppen..

 

derfor burde det jo bli varmest øvert på maten først. eller?

 

vet jo ikke om dette er tillfelle i alle microbølgeovner, kansje det bare er min som er korupt.. :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mikrobølgestråler varmer opp maten din fra innsiden. Derfor blir alltid fyllet i holditen jævlig varmt. Hvis du vil vite mer om temaet, anbefaler jeg boken "Popp sier hamsteret, og andre mikrobølgeovn-leker."

Endret av Jon@s
Lenke til kommentar

Microbølgeovner får vannmolekylene i mat til ov viberere ekstremt fort, dette skaper friksjon, som igjen blir til varme. Dette fungerer bare på organisk materiale, fordi det må inneholde 'vann', noe som forklarer hvorfor containere du har maten i ikke blir varm i microbølgeovner (vel de blir varme fordi de tar opp varme fra maten da, men ikke fra strålingen inne i ovnen).

 

Er forresten samme delvis samme stråling i en microbølgeovn som den som brukes for og overføre datasignaler ved hjelep av microbølgeantenner, derfor de skal plasseres med fri luflinje i mellom seg, og minimal sjangse for at noe skulle havne mellom dem, spes mennersker etc. ;)

Lenke til kommentar
Microbølgeovner får vannmolekylene i mat til ov viberere ekstremt fort, dette skaper friksjon, som igjen blir til varme. Dette fungerer bare på organisk materiale, fordi det må inneholde 'vann', noe som forklarer hvorfor containere du har maten i ikke blir varm i microbølgeovner (vel de blir varme fordi de tar opp varme fra maten da, men ikke fra strålingen inne i ovnen).

 

Er forresten samme delvis samme stråling i en microbølgeovn som den som brukes for og overføre datasignaler ved hjelep av microbølgeantenner, derfor de skal plasseres med fri luflinje i mellom seg, og minimal sjangse for at noe skulle havne mellom dem, spes mennersker etc. ;)

:thumbup:

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Microbølgeovner får vannmolekylene i mat til ov viberere ekstremt fort, dette skaper friksjon, som igjen blir til varme. Dette fungerer bare på organisk materiale, fordi det må inneholde 'vann', noe som forklarer hvorfor containere du har maten i ikke blir varm i microbølgeovner (vel de blir varme fordi de tar opp varme fra maten da, men ikke fra strålingen inne i ovnen).

 

Er forresten samme delvis samme stråling i en microbølgeovn som den som brukes for og overføre datasignaler ved hjelep av microbølgeantenner, derfor de skal plasseres med fri luflinje i mellom seg, og minimal sjangse for at noe skulle havne mellom dem, spes mennersker etc. ;)

Såvidt jeg husker ble det først oppdaget at microbølger kunne brukes til å varme opp mat når en person som jobbet på et satelittanlegg merket at sjokolader o.l. han hadde i lommen smeltet når han gikk foran parabol-antenne der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...