Gå til innhold

Er det virkelig så firkanta?


Anbefalte innlegg

Så sitte eg her... omtrent 100% nybegynnar i Linux. Fikk Suse 8.0 Personal i posten i går og tenkte at eg skulle legge dette inn i dag. Voldsomme reklamering om kor enkelt det var å installere og greier og greier... Jaja..... dette skulle vel ikkje by på noken problem tenkte eg. Men den gong ei!

 

Mitt oppsett er som følger: Har to fysiske diska en på 14 gb og en på 40 gb. Den på 40 er delt i to partisjona og lagt som slave sidan eg har installert windows på den minste disken.

 

Så eg tenkte altså at eg kunne installere Linux på den eine partisjonen på den store disken, men det vil seg liksom ikkje slik...:sad: Eg kjem til det punktet i installasjonen der ein kan velge partisjon og der er det stopp. Installasjonsprogrammet krev at Linux skal ligge på rot partisjonen (Altså c: der windows ligg), men sidan denne disken har lite ledig plass så ser eg inga hensikt i å legge Linux der. Dessuten så prøvde eg å la installasjonsprogrammet få vilja si og legge Linux der med det resultat at installasjonen stoppa og det enda med at eg måtte legge windows inn på nytt sidan alt var rota til på c:. Der er det forresten rot endå... Linux-partisjonen ligg der men det rekna eg med at eg får ordna i enten Partition Magic eller ved hjelp av installasjonsprogrammet til Linux?

 

Så no håpa eg at det er noken kloke hovud der ute som kan hjelpe meg i denne "knipa"!

 

For å summere opp: Er det virkelig umulig å legge Linux på en vilkårlig partisjon, og kor bør swap-partisjonen ligge?

 

Ole

 

[ Denne Melding var redigert av: oleredv på 2002-05-05 22:57 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei

Jeg har ikke mye greie på linux... men har hatt inne suse 6.4 selv en gang, den fikk jeg lagt på partisjon f: ... Fikk hjelp av min litt mer erfarne bror da så, husker ikke hva som måtte til. Men det skal ihvertfall være fint mulig å ikke benytte rotpartisjonen!

Lenke til kommentar

Vel.... vart ikkje så mykje klokare av det der, men pulsen sank noken hakk....:smile:

 

Har Linux i vrangstrupen for øyeblikket. Er litt trøblete å få orden på den harddisken som linux hadde begynt å partisjonere på....:sad:

 

Men akkurat det problemet trur eg at eg veit løysinga på.

Lenke til kommentar

Husk: Linux er din venn :smile:

 

Du sa du hadde PartitionMagic - da er problemene dine løst! Kjenner ikke til akkurat Suse 8.0, men det skal gå fint å legge inn linux på din andre harddisk. Sett av bittelittegrann plass på den første disken vha. PM, ca. 20 Mb bør holde. Dette skal være '/boot' partisjonen din. Alt annet kan ligge på den andre disken, dvs. '/' partisjon, swap, og evt. andre partisjoner som du velger under installeringen.

 

PS. De 20Mb du setter av bør være på begynnelsen av disken, da unngår du evt. problemer med at den overstiger 1024. cylinder. Du kan f.eks. resize C: med 20Mb på starten. Bare la det stå et tomrom der, det er nemlig ofte greiere å opprette linux-partisjoner i installasjonsprogrammet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...