Gå til innhold

Panorama av Åsta, Østerdalen


einarjh

Anbefalte innlegg

Dette bildet er tatt fra stabburet på Nordre Glomstad gård på Åsta Øst i Østerdalen, og viser utsikten over mot vestsiden av Glomma. Bildet ble satt sammen med panoramafunksjonen i Photoshop.

 

Litt fakta:

Kamera: Olympus C-750 Ultra Zoom

Eksponering: 1/400

Blender: f/3.2

ISO: 100

Antall bilder: 5

 

Jeg akter å få det fremkalt, og har funnet ut at ved 300dpi oppløsning blir det omtrent 90x14 cm(!) Spørsmålet er om det i det hele tatt lar seg gjøre ;)

 

Såh, hva synes dere om bildet? Den eneste retusjeringen jeg har utsatt det for er en ørliten level-justering og litt crop.

 

Liten versjon (40,4 KB)

Mellomstor versjon (144,5 KB)

Kick ass versjon (3 MB)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra sammensatt og godt forsøk. Jeg har likevel noen tips som jeg håper du ikke får dårlig selvtillit av; det er bare "konstruktiv kritikk":

- Synes det var i overkant med fargemetning her (veldig kraftig farger, både i grønt og rødt). Sett ned Saturation i kamerainnstillingene, eller kjør mindre behandling etterpå..

- Deler av bildet ser ut til å være ute av fokus (noe som kanskje er naturlig, siden flaggstanga er i fokus?). Dette ser du hvis du blåser opp bildet til 100% og studerer trærne og grønnfargen. Prøv manuell fokus på uendelig på slike landskapsbilder. En annen mulighet er at bildet ser noe uskarpt ut pga jpeg-komprimering eller stor fargemetning;

- Hvor stor JPEG-komprimering bruker du? Er den største versjonen komprimert før du la den på internett? Prøv å ta bildene i TIFF og se om det blir bedre.

- Prøv ISO 50 -> mindre støy (også fargestøy).

- Himmelen er fullstendig "utbrent" (helt hvit), og kanten mot himmelen er dermed også plaget av litt kromatisk aberrasjon. Neste gang kan du prøve å undereksponere litt med vilje, eventuelt være litt mer forsiktig med Levels og kontrast. Det er også mulig å ta bildet på en dag med mindre kraftig sol, eller å ta 2 sett bilder der ett sett har korrekt eksponert forgrunn og ett sett har korrekt eksponert himmel; og deretter sette sammen bildene.

 

Når det gjelder selve panoramasammensetningen ser det ut til at du har gjort en god jobb og jeg har derfor ikke noen tips til det.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar
*masse nyttige tips*

Takk takk for bra konstruktiv kritikk, det er nøyaktig hva jeg er ute etter å oppnå! Dessverre kan det bli litt vanskelig å få tatt akkurat det bildet der igjen med det første. Gården som jeg tok bildet fra skal selges, og jeg vet ikke hvem som eventuelt ender opp med den, men er han grei så slipper han meg kanskje inn i stabburet han også. Så er det å vente på den rette sommerdagen da ;)

 

Forøvrig ble bildet tatt under en konfirmasjonsfeiring i sommer, og jeg hadde knapt med tid.

 

Det med fargene skal jeg vel klare å fikse med litt fikling, men hadde du sett de originale bildene så hadde du sett hvilken forbedring jeg har oppnådd hittil.

 

Kanskje jeg skal prøve å få tatt et bilde nå som høsten kommer... mange bra farger... da skal jeg prøve å ta to sett med bilder sånn som du foreslår.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...