Gå til innhold

X800 xt like bra som 6800 ultra!


Siomir

Anbefalte innlegg

Nå har jeg lest gjennom mange forskjellig tester og har kommet fram til en konklusjon:

 

X800 XT:

Er en klar vinner når det gjelder utebaner eller lettere sagt spill som går mye på utelandskap, i en rekke tester så ligger faktisk Pro litt lengre fram enn 6800 ultra.

Det virker litt som de spillene som setter store lanskap i fokus (Far Cry f.eks.) er ATI sin oppgave og utføre.( Men til opplysning er ikke 6800 på noen måte dårligere enn X800)

 

6800 Ultra:

Har ekstrem greie på innebaner og lyseffekter(DOOM 3 f. eks.)

Dette kortet støtter også PS. 3.0 i motsetning til X800 som bare støtter PS 2.0.

 

Samkjørt:

Etter min mening er X800 bedre å kjøpe, fordi man sparer penger, hvis du vil eller er litt hypp på å gjøre noe du vil bli stolt av, SOFTMOD et X800 vivo kort da vel 3800 kr plutselig XT!!!! Det er en deilig følelse det, nå har ikke jeg lest så mye om NVIDIA sitt slager kort, så jeg veit ærlig talt ikke om man kan softmode noen av de korta, men en ting er helt sikkert, jeg foretrekker å spare penger, heller vivo enn 2000 ekstra spenn som forsvinner!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingen tvil om at X800 Pro VIVO har vært ett ekstremt godt kjøp ja :)

 

Jeg tror vi foreløpig kan konkludere med at både ATI og nVidia har ekstremt gode kort ute nå. Det er bra for oss, og bra for framtidig konkurranse. :thumbup:

 

Hvis nå bare kortene kunne blitt mer tilgjengelig og kanskje litt rimeligere så blir det en god høst med HL2 og andre godbiter for mange av oss.. :)

Lenke til kommentar
Etter min mening er X800 bedre å kjøpe, fordi man sparer penger, hvis du vil eller er litt hypp på å gjøre noe du vil bli stolt av, SOFTMOD et X800 vivo kort da vel 3800 kr plutselig XT!!!! Det er en deilig følelse det, nå har ikke jeg lest så mye om NVIDIA sitt slager kort, så jeg veit ærlig talt ikke om man kan softmode noen av de korta, men en ting er helt sikkert, jeg foretrekker å spare penger, heller vivo enn 2000 ekstra spenn som forsvinner!

Ikke alle X800Pro kort kan softmoddes til XT. Bare Vivo dette går med. Å det er ikke alle Vivo kort som går på XT hastighet fordi om man åpner alle Pipelinesene. Men enig i at det er bra kort.

 

Alle 6800GT har 16 Pipelines i utgangspunktet. Akkurat som 6800Ultra. Veldig mange GT kort kan klokkes rett opp til Ultra. (ihvertfall like mange som X800Pro som kan moddes til X800XT)

 

Direct3D er ofte raskere på ATi, å OpenGL er ofte raskere på Nvidia, men dette gjelder ikke i alle tilfeller. Jeg får som nevnt over bedre ytelse i FarCry med 6800Ultra kortet mitt en jeg gjorde med X800XT kortet. Resten av HW er likt. Har ikke sammenlignet så mange andre, men i Doom3 var 6800 klart raskere. Har benchet HL Source Stress test også, men det er liksom ingen andre å sammenligne med enda. Tror det blir veldig hipp som happ hvilket man velger av X800XT eller 6800Ultra. Det er så lite som skiller at de fleste vil være fornøyde uansett. Jeg foretrekker 6800GT fremfor X800Pro av den grunn at X800Pro bare har 12 Pipelines. Vet at dette ikke har alt å si, men i de fleste tilfeller er 6800GT kortet raskere enn X800Pro kortet.

 

Prisen er det heller ikke noe forskjell på. Netshop solgte akkurat i helgen 6800GT kort for 3500.- Ikke noe å si på den prisen.

 

Eneste minuset jeg har på 6800 serien er at det har vært endel tull med biosene deres. Det er for dårlig at man ofte må flashe biosen når man kjøper ett kort til 5 lakser for å få det til å funke orgentlig :no:

Endret av JimRamse
Lenke til kommentar
vel, eg kjøpte et x800 vivo kort...fikk åpna alle 16 pipes, men da nekta kortet og kjøre stabilt på allt over orginal pro hasstighet

Det samme problemet har jeg..

Får 16 pipes, men klarer ikke å kjøre noe høyere på core og minne.

Men jeg er fornøyd for det :)

Endret av Mio
Lenke til kommentar

Jeg merker også stor forskjell når jeg er på innsiden i feks doom3.Grafikken detter ned ti hakk.Så fort jeg kommer ut,blir alt bra igjen.

Det kommer kanskje av 800xt kortet mitt?

 

Trådstarter:les noen(100) tester til du.

 

edit pga en sylskarp observasjon av TrulZern

Endret av egmur
Lenke til kommentar
Jeg merker også stor forskjell når jeg er på utsiden i feks doom3.Grafikken detter ned ti hakk.Så fort jeg kommer inn,blir alt bra igjen.

Det kommer kanskje av 800xt kortet mitt?

 

Trådstarter:les noen(100) tester til du.

ati er bedre utendørs i forhold til nvida, det var det han mente :tease:

 

edit: i ditt tilfelle, hadde du hatt nvida kort hadde grafikket falt ned 15 hakk ute..

Endret av TrulZern
Lenke til kommentar
Så du mener at det ikke har noe å si at FarCry er Dx9 mens Doom3 er OpenGL? Det er altså det faktum at det er mest uten mot mest inne?

 

Tror du bør lese litt flere tester for du drar konklusjoner :)

Ja, sant som c4stor sier. X800 XT er jo mye bedre på directX spill, mens 6800 er mye bedre på openGL spill. Tror ikke det har noe å si om det er inne eller ute i spillet. Data ser jo ikke forskjell på inne eller ute hehe. Er hvordan det er programert, hvor mye som skal rendres osv osv..

Tror du var litt for kjapp med konklusjonen din ;)

Lenke til kommentar

No sitt eg med Pcgaming world sitt nyaste magasin foran meg, detta er eit skambra pc blad btw, oppfordrar folk som likar sånne blad til å kjøpa det.

 

direct x 9

i far cry kjører 6800 ultra best uten kvalitetsinnstillingar så kjem gt , kjem 4xaa 8:1 af og 1280x960 så tar x800xt kortet ledelsen, nesten dobblt så raskt!

 

i halo derimot så kjem x800xt først så 6800ultra så gt så x800pro.

her er det mnesten lit mellom dei 3 øverste, med kvalitetsinnstillingane på blir det litt større forskjell, der er pro betre enn gt. såvidt

 

direct x 7

unreal tournament 2004

6800 ultra, gt og så standard er best uten kvalitetsinnstillingar med kvalitets innstillingane på så tar x800xt akkurat ledelsen.

 

open gl

call of duty er det først 6800 ultra, gt så standard og så x800xt. dei er ganske jemne utan kvalitetsinnstillingar. kjem dei på er 6800 ultra best, så gt og så x800xt så standard.

 

 

Ein ting til som er verdt og ta med er at Nvidia er mykje flinkare med å laga nye drivarar.

 

Personleg så kan eg kje fordra direct x9 spel! grafikken er rett og slett ekkel, Far cry grafikken synast eg var bare ekkel, så klart den var god og greier, men da blir som da flyt utover, da kan vel ha noko å sei med at eg kjørte det på geforcefx5600

Men no har eg skaffa meg eit point of view 6800 ultra fra netshop.

 

og ja så er da detta med filtrering, der juksar jo ati sine kort litt og, dei filtrere kun den primære tekstureringen korrekt, ved ekstra tekstur lag som bump mapping .eller detaljteksturer ommer det simple bilineære filteret til innsats. da er jo og ein av grunnane til at dei får betre ytelse (sleipingane). :p

 

MEN ati har jo eit lite pluss i boko dei har ein kompresjonsfunksjon som haler fram ekstra detaljer på jevne flater hos fleire spel.

 

Men ja, da er jo kje så mykje å skryta over.

 

 

Så eg vil våga å påstå at Nvidia 6800 ultra er det beste valget :cool::thumbup:

 

 

Og BTW x800 har kje PS 2.0 dei ar nok 2.B.

:tease:

Endret av DumbAss_Snorre
Lenke til kommentar
Bare det faktum at det finnes fans av forskjellige skjermkort produsenter er egentlig ganske trist. Det er tross alt ingen vits å få ett personlig forhold til slike ting.

Genialt sagt. Å ha et personlig forhold til familien din, vennene dine og kjæledyret ditt er normalt, men til en skjermkortprodusent :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...