Gå til innhold

Hva menes med dedikert minne?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enkelte produsenter som har skjermkort integrert på hovedkortet, velger å bruke litt av det "vanlige" minnet på PCen til videominne. Dette gjøres ved at BIOS reserverer et minneområde til skjermkortet.

 

Eksempelvis;

Du kjøper en maskin med 512 MB RAM, men som har 64 MB "delt minne", vil ha 448 MB minne ledig til OS, applikasjoner etc.

Lenke til kommentar

Dedikert minne betyr at det er separate minnebrikker for HK (CPU) og skjermkortet. F.eks du har et HK med en RAM brikker 256MB RAM og et skjermkort med 128MB RAM.

 

Delt minne betyr at grafikkbrikken sitter op HK'et og er tildelt et visst antall MB av den totale RAM'en (som resten av systemet ikke kan bruke). F.eks du har et HK med integrert skjermkort (f.eks Abit NF7-M) og en 256MB RAM brikke. I BIOS har du da tildelt den integrerte skjermkretsen 32MB av de totale 256MB'ene, dvs at resten av systemet bare har 224MB igjen å leke seg på.

 

Dedikert minne er myyyyyye raskere enn delt minne, i tilleg til at systemet får ha alt minnet sitt i fred.

Lenke til kommentar

Jeg anntar at du spør i med tanke på bærbare grafikkløsninger.

 

Dedikert minne til skjermkortet betyr at skjermkortet har sitt eget minne. Om det ikke har det, men i stedet delt, så deler den minne med hovedminnet på maskinen. Dette minnet er som regel mye tregere, og du kan selvfølgleig ikke bruke det samme minnet på både skjermkortet og resten av systemet samtidig, så det blir en slags reserveløsning for dem som ikke trenger så mye grafikk-kraft på sin bærbare PC, og heller vil holde kostnadene nede.

 

Altså, skal du ha en billig løsning som fungerer fint for en arbeids-PC, da kan du fint velge delt-minne. Skal du derimot ha PC'en til noe mer enn bare windows og annen slik enkel grafikk (som f.eks. spill) så børdu ha dedikert minne, og helst et skikkelig skjermkort slik som Radeon's mobility-serie, eller Nvidia's GO-serie.

 

Ikke vær redd for å spørre om du ikke forsto noe =)

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...