Gå til innhold

Flimring på PC skjermer.


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Nå har jeg mest erfaring med betakamera, der man eliminerer flimringen med å justere kameraets egen skjermfrekvens til den er mest mulig lik den skjermen som filmes. M.a.o., om du skal filme en PC-skjerm som kjører med 62.5 mhz, må kameraet justeres til nettopp denne frekvensen.

Tror neppe at dagens DV-kameraer har denne muligheten, men man skal jo aldri si aldri. Canon & Sony har jo noen varianter som er rimelig heftige, både kvalitetsmessig og prismessig. Og med tanke på at de semi-proffe DV-kameraene tildels har tatt over jobben for betakameraet burde en jo kunne forvente at man skal være i stand til å justere skjermfrekvensen manuelt.

 

mvh

 

Allan

Lenke til kommentar

Hei igjen. Jeg har drevet og testet litt. Jeg har funnet ut at på mitt JVC GR-DV2000E kan jeg vise skjermbildet uten en eneste flimmer, men da må jeg først zoome inn mot skjermen på 300x og så zoome ut igjen. Da blir det helt klart.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Øhhh... Jeg tror det enkleste blir å justere skjermfrekvensen til en multippel (er det noe som heter det?) av 25. 25 er tallet siden det også er så mange bilder i sekundet som videokameraet produserer.

 

Derfor: prøv 75 eller 100 hz på skjermen. Om du har muligheten, kan du stille ned lukkerhastigheten på videokameraet så mye du kan, så blir det i hvert fall mindre merkbart...

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
  • 4 uker senere...
  • 6 måneder senere...
  • 9 måneder senere...
Gjest Slettet+9817234daf

Ikke vits å stresse med Hz å sånt. Har du et Sony-kamera, er det bare å ta alle instillinger på auto, samt ta av steadyshot. Da flimrer det ikke uansett.

 

Kameraet går vanligvis på 25 bilder i sekundet og skjermen din på 100.

 

Nei, et vanlig dv-cam tar opp 50 delbilder i sekundet.

Endret av Slettet+9817234daf
Lenke til kommentar

PC skjermer kan være noe pes. Det er lettere å filme en TV skjerm som er 50hz, derfor kan du alltids vise pc bildet på en tv skjerm om den bare skal stå i bakgrunnen :]

 

Menmen, for meg er det for stress - brukes oftere i film der dette er et enda større problem. - Selv har jeg alltid satt skjermen på 75hz og justert lukkeren til det blir behagelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...