Drakan Wolf Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 (endret) TheOats: En fin valuta-kalkulator er X-Rates... Bruker den hele tiden... Endret 11. april 2007 av lordwolfy Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 (endret) Google: "x NOK in USD". Andre ting, t. d. "x+x", "x cm in inches", "33 l in gallons", "define:x" i tillegg til en haug med andre ting. Genialt, Google. Endret 11. april 2007 av Mr. Crowley Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 og xe.com tror den blir oppdatert hvert minutt eller no Lenke til kommentar
DemoniZer Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Google: "x NOK in USD". Andre ting, t. d. "x+x", "x cm in inches", "33 l in gallons", "define:x" i tillegg til en haug med andre ting. Genialt, Google. 8358679[/snapback] De har så mye man ikke vet om, dessverre. Jeg har brukt mye "define:" funksjonen dems. Lenke til kommentar
Abnegation Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 (endret) For en stund siden gikk det et program på Nrk eller nrk 2. Det var et musikkprogram som gikk gjennom ukas mest populære låter, og det var også en chat. En periode var det to programledere, en svart som hadde tatovert kallenavnet sitt på armen, og en annen hvit fyr. Hva het han hvite? EDIT: Det er ikke svisj jeg snakker om. Det var mer et talkshow med publikum og slikt. Endret 11. april 2007 av Negotiation Lenke til kommentar
Arang Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Jeg mener å huske at programmet var VGLista Topp 20, og programlederen het Cristopher eller Chris eller noe i den duren, men jeg er ikke sikker. Lenke til kommentar
Thewiz Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 En ting jeg har lurt på angående tvserier. Jeg har sett en del Kongen av Queens og mange ganger (når jeg først ser etter det) ser jeg diverse glipp i sendingen. F.eks. Arthur sitter i sofaen og får servert en øl av Doug, vi kan se at han åpner ølen men han drikker ikke enda. Så skiftes det kamera og plutselig er ikke ølen åpen mer. Fokusen er da ikke på Arthur, men på doug. Hvorfor er det slik? Har de screewd med settene i serien? Lenke til kommentar
Drakan Wolf Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 (endret) Det er vel mest sansyligvis for at de ikke har helt kontroll på når opptakene er gjort... Og de glemmer sånne detaljer... Skjer omtrent i vær film/Serie... Endret 12. april 2007 av lordwolfy Lenke til kommentar
dabear Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Google: "x NOK in USD". Andre ting, t. d. "x+x", "x cm in inches", "33 l in gallons", "define:x" i tillegg til en haug med andre ting. Genialt, Google. 8358679[/snapback] De har så mye man ikke vet om, dessverre. Jeg har brukt mye "define:" funksjonen dems. 8358780[/snapback] Veldig mye snaxy i google. Prøv feks: (10 gigabytes / 20 kilobytes per second) in minutes og 10 USD per gallon in NOK per liter etc. Lenke til kommentar
Fruktkake Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Hvorfor er brukt sukker dyrere enn hvitt sukker, som har ekstra tilsettingsstoffer? Og ja, Google kalkulatoren er genial. Jeg argumenterer mot mattelæreren min at jeg ikke trenger å lære diverse, når jeg bare kan gjøre x in x på Google. Lenke til kommentar
Khaffner Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 En ting jeg har lurt på angående tvserier. Jeg har sett en del Kongen av Queens og mange ganger (når jeg først ser etter det) ser jeg diverse glipp i sendingen. F.eks. Arthur sitter i sofaen og får servert en øl av Doug, vi kan se at han åpner ølen men han drikker ikke enda. Så skiftes det kamera og plutselig er ikke ølen åpen mer. Fokusen er da ikke på Arthur, men på doug. Hvorfor er det slik? Har de screewd med settene i serien? 8358968[/snapback] i en annen episode tok Doug og Carry kveldskurs i et eller annet, og hadde leselekse. begge sitter i sofaen, Carry med boka, og Doug med masse "leseutstyr" og boka. Doug ramser opp alt han har, og carry slutter med: ...and....? Doug kommer med DET blikket, og styrter opp og henter boka. Før han ramser opp, kan man tydelig se boka på fanget hans. morsomt Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Sparer jeg mest strøm med å ha varmen på kun på dagtid, eller vil jeg bruke mer strøm på oppvarmingen etter en kald natt?8288011[/snapback] Du sparer strøm om du senker temperaturen om natten. Er temperaturen lavere om natten mister man ikke så mye energi til omgivelsene (utenfor huset).8288158[/snapback] men hva er mest energikrevende? for eksempel med varmekabler, å holde en jevn temperatur på ca 20 grader, eller å gå ned til 10-15 på natta for å varme opp når det nærmer seg morgen. Jeg har nemlig hørt at det er svært energikrevende å varme opp gulv med varmekabler.. 8288409[/snapback] Det kreves akkurat like mye varme å varme opp et varmegulv med 10'C som den varmen det avgir når det kjøles ned med 10'C. Dermed utgjør ikke summen av nedkjøling og oppvarming noe energitap. Energitapet (varmetapet) til omgivelsene (luft og bakke) er større når varmegulvet er varmt enn når varmegulvet har lavere temperatur. Dermed vil energitapet bli lavere gjennom en natt med avslått varmegulv enn en natt med påslått varmegulv. Nedkjøling og oppvarming i seg selv krever altså ikke noe ekstra energi eller sparer noe. Det er kun den lavere temperaturen på varmegulvet gjennom natta som gir mindre varmetap. Bruker en bil mest bensin når den kjører på lavt gir og full gass eller på høyt gir og lite gass ?8290710[/snapback] Er ikke gasspedalen bare en slags "ventil" for hvor mye bensin som slippes inn til motoren? Altså at lengden pedalen er trykket inn er et slags mål på hvor mye bensin man bruker? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Får man kjøpt langtidsholdbar melk i vanlige norske butikker? Jeg kan ikke huske å ha sett det, med unntak av brekkmiddelet vikingmelk, noe jeg er tvilende til å kalle melk i det hele tatt. I utlandet (Karibien og Portugal) har jeg kjøpt både 1-månedsmelk og 3-månedersmelk i vanlige butikker og de smaker faktisk nesten like bra som fersk melk. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 TineMelk Lett Langtidsholdbar. Fuglene vet hvor du får tak i dette, men de mer velassorterte sjappene har det kanskje. Mener også å huske at det står "langtidsholdbar" på geitemelken til Tine, men om den smaker brukbart vet jeg ikke. Lenke til kommentar
Gjest medlem-105082 Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Jeg har hvertfall aldri sett de kartongene. Lenke til kommentar
3raz3r Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Koster det noe ekstra å sende melding/ringe til et norsk nummer hvor eieren befinner seg i utlandet? Nærmere bestemt Tyskland. Og er det noen som vet aldersgrense på alkohol i Tyskland? Lenke til kommentar
ⅵdar Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Får man kjøpt langtidsholdbar melk i vanlige norske butikker? 8359726[/snapback] Man har sjokomelken ihvertfall. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Alkohol fryser på en lavere temperatur enn vann, sant? Om du da fryser ned alkoholholdig drikke, kanskje til -10 eller -15 grader c, vil da vannet legge seg nederst, mens alkoholen øverst vil bli sterkere? Har nemlig en her på msn som påstår dette, men jeg veit ikke om dette stemmer. Vil denne alkoholen være drikkende (ikke skadelig)? 8318094[/snapback] Etanolalkohol (100%) fryser ved -114,1'C i følge tabellen min. Vann (100%) fryser ved 0'C. Blandinger har (trommevirvel) to frysepunkter. Det høyeste frysepunktet kalles "liquidus" og er den temperaturen det begynner å skille seg ut små iskrystaller. Iskrystallene er i likevekt med væska ved den temperaturen så de kan fortsette å være iskrystaller uten at resten fryser eller at de smelter. Ved det laveste smeltepunktet er små andeler væske i likevekt med iskrystallene. Altså små mengder væske og en stor mengde is. I temperaturområdet i mellom er en andel væske i kjemisk likevekt med isen. Omtrent som sørpe/slaps. Hvis du lager et diagram med temperatur langs Y-aksen og sammensetning (fra 0-100% etanol og dermed 100-0% vann) langs X-aksen så kan du tegne en strek fra 0'C og 100% vann til -114,1'C og 100% etanol. Denne streken gir et veldig grovt anslag for smeltepunkt vs. alkoholprosent. Men merk at den virkelige "streken" er todelt og skjev i forhold til den sterkt forenklede rette streken. Denne teknikken kan faktisk brukes for å "destillere" alkohol fra vann. Vannet fryser før alkoholen så hvis man heller av den flytende delen av sørpa i flere runder så vil man til slutt sitte igjen med en liten porsjon ~100% flytende etanol ved -114,1'C. Det er derimot vanskeligere og mye tregere enn å destillere på den vanlige måten ved å utnytte fasegrensen mellom flytende og gass i flere omganger. Hva er det som er så skummelt med isbiter lagd av sprit ?8321861[/snapback] Sikkert det at de er veldig kalde. Jeg vil anslå isbiter av 40% sprit er kaldere enn ca -50'C. Får du noe så kaldt i munnen vil det fryse fast. Omtrent som å sleike på stål i -20'C. Å drikke flytende 40% alkohol som har ligget i fryseboksen er også veldig farlig. Det kan gi store frostskader i munn og spiserør. Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Hvor lang tid tar det å oppnå dødelig konsentrasjon av CO i bilkupeen til en moderne bil med katalysator hvis man har en slange (som ikke nødvendigvis dekker hele røret) fra eksosrøret inn i bilen? La oss si man ikke gir noe gass, men bare lar bilen stå å bakke. Er selvfølgelig en del faktorer som spiller inn, men når vil man omtrent miste bevisstheten og dø?8330325[/snapback] Jeg vil gjette på 10 til 30 minutter. Lenke til kommentar
Fruktkake Skrevet 11. april 2007 Del Skrevet 11. april 2007 Simen1 da, din sadist! Du er akkurat som den fyren som forklarte punktvis hvordan man skal slippe unna mord tidligere i tråden. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg