Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

Leste også at en annen dame hadde bestilt kaffe på en kafe. Hun brente seg siden kaffen var så varmt. Hun saksøkte også kafeen fordi de ikke sa ifra at den var varm. alle vet jo at kaffe er varm!! Kafeen har nå skrevve på alle kaffekopper: The coffee is hot.. Elelr noe sånt. Hun vant.

 

7835275[/snapback]

Spørs hvor mange grader du definerer "varmt" som. OM kaffen er urimelig varm (80 grader++ ?), ser jeg ikke noe galt i å saksøke kaféer for skade du evt har blitt utsatt for.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe,du motsier deg sjøl. Koker du kaffe, er den vel gjerne rundt 100 grader varm?

 

Men skjønner hva du mener, temperaturen synker vel etter du tar den over i koppen..

 

---

 

Så da blir oppfølgingsspørsmålet; hva er kokepunktet til kaffe i forhold til vanlig vann ved havoverflata? Kaffe består jo av mye vann, så det kan ikke være så mye forskjell?

Lenke til kommentar
hehehe vet ikke om noen har testet fallende elefanter opp mot falk. Kunne vært interessant

7836158[/snapback]

Hehe! elefant i fristup!

 

Vandrefalk

"The peregrine falcon is perhaps the fastest animal on earth. In a stoop, or dive, the peregrine has been clocked at speeds of over 180 miles per hour."

 

180mph er ca 290km/t

Mener å ha hørt engang at mennesker i fritt fall (fallskjermhoppere) oppnår ca 200 km/t pga luftmotstanden-uten å kunne verifisere det, og en elefant vil jo måtte ha en god luftmotstand den og!

 

Edit* takk gud nå er Simen1 her! :yes:

Endret av js79
Lenke til kommentar
Hehe,du motsier deg sjøl. Koker du kaffe, er den vel gjerne rundt 100 grader varm?
når du lager kaffe pleier du og bruke trakter. og trakter koker ikke men holder ca 80 grader

7835576[/snapback]

Vannet koker i kolben på trakteren og holder følgelig 100'C. Men en ideell trakter skal ha et rør mellom kokekolben og pulveret som senker temperaturen til ca 96'C. En test av traktere jeg så for noen år siden måte temperaturen på vannet i ulike traktere fra ca 91'C til 98'C.

 

Så da blir oppfølgingsspørsmålet; hva er kokepunktet til kaffe i forhold til vanlig vann ved havoverflata? Kaffe består jo av mye vann, så det kan ikke være så mye forskjell?

7835540[/snapback]

Vann koker som kjent på 100'C. Hvis du koker kaffe på bål så vil du legge merke til (?) to ting når du heller oppi kaffen:

1. Kaffen begynner ikke plutselig å fosskoke. Det betyr at kokepunktet ikke synker merkbart når pulveret helles oppi.

2. Kaffen fortsetter å koke omtrent som normalt. Kanskje litt mindre men fortsatt koke. Det vil si at kokepunktet ikke heves når man har pulveret oppi. Det at det kanskje koker ørlite mindre kommer av at pulveret er kaldt og dermed senker temperaturen ørlite. Jeg vil anslå 0,1'C.

 

Og i luft er jeg det kjappeste dyret. Faller dritfort.

 

Eller kanskje en eller annen falk er det kjappeste i luft? de stuper som gale... Noen som vet?

7836093[/snapback]

Tenker litt at desto tyngre man er desto fortere faller man, så elefanter kanskje? Vi får vente og se når Simen1 er tilbake!  :thumbup:

7836107[/snapback]

Hehe. :) Det må bli Vandrefalken. Den kan stupdykke i over 300 km/t. Havsuler kan vist også stupe sinnsykt raskt men vandrefalken Vandrefalken er vist kjappere. Men Havsulen er tøffere for den stuper ned i vann for å fange fisk som er ned til 10 meter under overflaten før fisken rekker å reagere. Havsulen finjusterer vist kursen under vann med vingene som så vidt strekkes noen cm ut fra kroppen. Vandrefalken stuper bare for å fange fugler i lufta. Vandrefalken er forresten en veldig langtlevende fugleart. Hele 15-20 år kan de leve før de bukker under.

 

Ellers så kan sikkert elefanten oppnå høyere hastighet om man bare dytter den ut i høy nok høyde, men "fly" er vel å trekke det litt langt. ;)

 

Mennesker har vist klart over 600 km/t i fritt fall i et slags stupdykk med et aerodynamisk skjold med blylodd inni. Mennesker er desidert kjappest i dyreverden hvis vi tar med romferder. (grovt anslått 100.000 km/t om jeg ikke husker helt feil. * ta dette med en klype salt*)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...