Zlatzman Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Ja. Viften er jo ikke en énveisventil, ikke noe problem for luften å gå igjennom "feil vei". Lenke til kommentar
834HF42F242 Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 (endret) Hvorfor klippet amerikanske plateopptrykkere av ene hjørnet på vinylomslaget før de sendte dem som eksportartikkel til Europa? Svaret sier seg kanskje selv, men jeg er ute etter en utdypende forklaring fra noen som kanskje kjenner bakgrunnen for dette på faktisk grunnlag. 6626029[/snapback] Har jeg funnet det snedigste spørsmålet av de alle, som ingen kan sare på? Endret 8. august 2006 av neitakk Lenke til kommentar
Vetlite Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Ble det ikke svart på? for å skille mellom LowPrice/NicePrce og ordinært tror jeg. Noe av det værste jeg så var dette med å kutte hjørnen og "sage" hull i coveret. Lenke til kommentar
tigerdip Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Bump!Hvorfor klippet amerikanske plateopptrykkere av ene hjørnet på vinilomslaget før de sendte dem som eksportartikkel til Europa? Svaret sier seg kanskje selv, men jeg er ute etter en utdypende forklaring fra noen som kanskje kjenner bakgrunnen for dette på faktisk grunnlag. 6626029[/snapback] Klippede hjørner, cut-out og hole-punch ble brukt for å markere at det ikke var et fullpris produkt. Restlager-/rabattmarkering. Disse ble også solgt på hjemmemarkedet. 6627049[/snapback] Lenke til kommentar
tigerdip Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Hvorfor har folk forskjellig smak, og har vi det pga. noen spesiell grunn? Tenker spesielt på mat/drikke... 6631414[/snapback] Smak er i stor grad tillært, ikke medfødt. Unntak kan finnes for enkelte giftige næringsstoffer. Du kan lære deg ny smak hvis du er tålmodig nok. Lenke til kommentar
Ballus Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Da skal jeg lære meg og hate godteri... Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Da skal jeg lære meg og hate godteri... 6637309[/snapback] Hvis du konsentrerer deg om å tenke på noe skikkelig kvalmt hver gang du ser godteri så klarer du nok det. Bare for å ta et eksempel: friterte gresshopper og tarantellaer sies å være skikkelig godt snacks men mange har en psykisk sperre som sier at det er kvalmt. De som har vokst opp i land der dette er vanlig har ikke denne tillærte sperren og ser ikke noe ekkelt i å spise sånt. I teorien skal det gå an å bygge opp en tilsvarende psykisk sperre mot godteri. Selv er jeg oppmerksom på slike sperrer og prøver å unngå dem ved å smake på uvant mat med åpent sinn. Det har gitt meg mang en god og spennende smaksopplevelse som ville gått hus forbi mange andre. F.eks kan jeg nå anbefale ørretfløteis, men fraråde røyklaksfløteisen. OT-baren kan by på følgende tråd for de som er mer interreserte i temaet: Hva slags mat nekter du å spise? Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Hvorfor har folk forskjellig smak, og har vi det pga. noen spesiell grunn? Tenker spesielt på mat/drikke... 6631414[/snapback] Smak er i stor grad tillært, ikke medfødt. Unntak kan finnes for enkelte giftige næringsstoffer. Du kan lære deg ny smak hvis du er tålmodig nok. 6636938[/snapback] Ja, i Italia (eller noe omegn) vokser barna opp med grønnsaker og olivenolje, og den gjennomsnittlige tiåringen kan mye flere navner på frukter/grønnsaker enn et voksent menneske herfra. Der nede liker de ikke fastfood, og når de ser noe slikt sier de det er "kvalmt" og "avskyelig". Lenke til kommentar
FaO Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 (endret) hva skjer når man får vannblemmer? og HVORFOR får vi dem? EDIT: mr. Leif var på tur her gitt... Endret 8. august 2006 av FaO Lenke til kommentar
Ozelot Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Har vi et norsk ord for zoom ? Hvor kommer ordet zoom fra ? (hvilket land er vel mer rett) Lenke til kommentar
Cucumber Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Hvorfor er det så farlig å få luft i blodet? Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Hvorfor er det så farlig å få luft i blodet? 6637960[/snapback] Rettelse: For mye luft i blodet. Oksygen i blodet er essensielt, da kroppen trenger oksygen. For mye oksygen tynner vel kanskje ut blodet? Kroppen har et eget forsvarssystem mot dette, så ingen bør bekymre seg for noe. Lenke til kommentar
ⅵdar Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 (endret) Hvorfor er det så farlig å få luft i blodet? 6637960[/snapback] Rettelse: For mye luft i blodet. Oksygen i blodet er essensielt, da kroppen trenger oksygen. For mye oksygen tynner vel kanskje ut blodet? Kroppen har et eget forsvarssystem mot dette, så ingen bør bekymre seg for noe. 6637979[/snapback] Jeg tror nok han mener ved å ta sprøyter og slikt. Har hørt at det kan føre til hjertestans. Edit: fant dette: Luft i blodet är förvisso farligt, men först när man kommer upp i ett par kubikcentimeter; siffran 2,5 som jag fått verkar lite väl exakt, men indikerar storleksordningen. Den medicinska termen för luft i blodet är luftemboli. En koll på nätet ger vid handen att folk i allmänhet nog främst riskerar att få det om man slarvar vid dykning; dykarsjuka är ju när kvävebubblor bildas i kroppen vid för snabba uppstigningar, i värsta fall samlas de i hjärnan och utgör därmed en cerebral luftemboli. Andra verksamheter där luftemboli är en risk att ta hänsyn till är blodtransfusioner, inläggande av centrala venkatetrar samt vissa sorters kirurgi, sysslor som dock sällan utförs av folk som inte begriper sig på dem. Luftbubblorna i en spruta är kanske på några kubikmillimeter (av vilka det ju går 1000 på en kubikcentimeter) och utgör alltså ingen hälsofara i sig. Att man knackar på sprutor och sprutar ut luften ur dem beror inte så mycket på att luften i den mängd det kan röra sig om skulle vara farlig i sig, utan på den goda principen att vid en injektion skall endast den avsedda substansen injiceras och ingenting annat. Endret 8. august 2006 av premium Lenke til kommentar
Deleted__- Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Har vi et norsk ord for zoom ? Hvor kommer ordet zoom fra ? (hvilket land er vel mer rett) 6637917[/snapback] Forstørr, Forminsk. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 (endret) Har vi et norsk ord for zoom ?Hvor kommer ordet zoom fra ? (hvilket land er vel mer rett) Forstørr, Forminsk.Faktisk heter det zoom på norsk også; zoom, zoome. Utdrag fra ordbok: I. zoom «»[zu:m] subst(...) 4. film & fot (=zoom lens) zoomlinse; 5. film (=zooming) zooming II. zoom vb (...) 5. film: zoome [«» Uttrykk] [zoom in (,out)] zoome inn (,ut) («»fx zoom in on the door) EDIT: Og ordet er faktisk et onomatopoetikon (eller en ordlyd om du ikke vet hva et onomatopoetikon er ) Endret 8. august 2006 av Slettet+6132 Lenke til kommentar
Cutthroat Bill Skrevet 8. august 2006 Del Skrevet 8. august 2006 Forstørr, Forminsk. 6638241[/snapback] "Forstørr" på engelsk er "enlarge", og "forminske" er "minimize", tar jeg ikke feil ... Lenke til kommentar
AlleDager Skrevet 9. august 2006 Del Skrevet 9. august 2006 spilte gameboy collor i 2 timer. Nå har jeg skrudd det av. Men jeg hører fortsatt musikken inne i hodet mitt. Jeg har til og med tatt ut batteriene Lenke til kommentar
McBitch Skrevet 9. august 2006 Del Skrevet 9. august 2006 spilte gameboy collor i 2 timer. Nå har jeg skrudd det av. Men jeg hører fortsatt musikken inne i hodet mitt. Jeg har til og med tatt ut batteriene 6638508[/snapback] Hva lurer du på? Lenke til kommentar
AlleDager Skrevet 9. august 2006 Del Skrevet 9. august 2006 spilte gameboy collor i 2 timer. Nå har jeg skrudd det av. Men jeg hører fortsatt musikken inne i hodet mitt. Jeg har til og med tatt ut batteriene 6638508[/snapback] Hva lurer du på? 6638542[/snapback] hvorfor jeg hører det Lenke til kommentar
Zappza Skrevet 9. august 2006 Del Skrevet 9. august 2006 Fordi du hørte så intenst på det. Samme greia hvis du er på en båt hvor det er mye bølger, etter hvert begynner du å gynge i mot bølgene på land også. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg