Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

Så bra :)

 

Nytt spørsmål: Kan man bo i Sverige og jobbe i Norge? Evt. hvem skal man betale skatt til? Får man fratrekk for f.eks renter på huslån på den norske selvangivelsen om huset står i Sverige og lånet er tatt opp i en svensk bank? Om man blir arbeidsledig, melder man seg ledig i Sverige eller i Norge da? Evt. begge? Man får vel ikke arbeidsledighetstrygsd fra begge så man må vel velge, og hva velger man da? Enn om man har både Svensk og Norsk statsborgerskap?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2. Ingeniør

Merk, er ikke 100% sikker på dette :p

6232663[/snapback]

er det ikke mangel på ingeniører?

6235004[/snapback]

Nei? Har hørt om sivilingeniører som ikke får seg jobb grunnet stappet marked?

6235470[/snapback]

Vel, min far er ingeniør og får derfor "Teknsik Ukeblad". Der sto det for noen få måneder siden "Mangel på ingenører i Norge!"(ikke ord rett). i artlikkelen stod det at vi måtte "importere" ingeniører fra sverige og danmark.

6238192[/snapback]

Mangel på ingeniører er en sannhet med modifikasjoner. Jeg kjenner selv flere erfarne og velutdannede som ikke får seg jobb. Haken er at markedet etterspør datafolk med Java eller C#, men bedriftene er ikke villige til å utdanne sine ansatte. Det vanlige er å ansette folk med akkurat den kompetanse som etterspørres, og deretter kjøre dem til kompetansen er gått ut på dato. Dette kalles sitronpresseprinsippet. Resultatet er da at enkelt ansetter og sparker samtidig i store volumer, en bedrift byttet ut ca. 100 på den måten.

 

Maskiningeniører har for tiden gode dager, mest pga. oljeindustrien, enda en bransje som påstår de har mangel på folk, og som heller ikke eier selvinnsikt til å forstå at faget er mindre attraktivt når bransjen kasserte ca. 1000 mann for snart 2 år siden.

 

Elektro, fysikk, kybernetikk, telematikk og fler har heller ikke det store suget etter folk, mange går etterhvert over i datajobber.

 

Det lyves og snusket grovt i dette med arbeidsmarkedet, og det hjelper heller ikke at politikerne ikke forstår hva som skjer. Ta ikke alt for god fisk.

 

Karriereekspert Torleif Solstad skriver i sin blogg på Dagens næringsliv at

Omstilling inkluderer ofte fratredelse for en eller flere. For arbeidstakere, og spesielt ledere, er dette ofte en lovløs tilstand. Arbeidsavtaler har liten verdi for å sikre den enkelte.
Lenke til kommentar
Ja på det første spørsmålet :)

 

CO2-gass i pakker med kjøttdeig har to hensikter: 1. Gjøre levekårene for bakterier og soppsporer elendige. 2. Holde fargen på kjøttet rødt. Kjøtt som eksponeres for luft (O2) reagerer med oksygenet og blir brunt ganske raskt. Rødt = delikat, brunt = udelikat, så det fungerer omentrent som "matsminke" bare at det ikke tilsetter noe til kjøttet, teknikken bare fjerner oksygenet som ellers ville forringet fargen og gitt gode levekår for bakterier osv.

6240639[/snapback]

Er du sikker på at det brukes CO2? Før ble det brukt CO (karmonmonoksyd), men det var snakk om å forby det.
Lenke til kommentar

Jeg er ikke sikker, men trodde det var snakk om CO2 ja. Jeg skal undersøke litt mer..

 

Redigert: Det er vist snakk om to forskjellige gassblandinger:

Sammendrag:

Inntil 1.7.2004 ble det brukt en gassblanding bestående av ca 60 % CO2, 40 % N2 og

opptil 0,5 % CO. Denne modifiserte atmosfæren gav en stabil tiltalende rød farge og

omtrent 14 dagers holdbarhet med normal råvarekvalitet og kjøletemperatur. Etter

ovennevnte dato ble tilsettingen av CO forbudt, og kjøttbransjen har valgt å fortsette med

en gassblanding hvor kun CO-innblandingen er fjernet (MAPCONTM ND60 og ”dagens

gass”).

http://www.fagkjott.no/files/Holdbarhet_og...s_internett.pdf

http://www.fagkjott.no/article1818.html

http://www.fagkjott.no/article329.html

http://www.matforsk.no/web/wakt.nsf/ec6eb7...6d?OpenDocument

http://www.nationen.no/mat/article1202246.ece?service=print

Lenke til kommentar

Gassen som holder kjøttets farge brukes ikke lenger. Det var vel for ca ett år siden at de sluttet med det, og da kunne man se rød og brun kjøttdeig om hverandre i butikkhyllene. Nå er mesteparten av kjøttdeigen brun, men folk er blitt så vant med det at de ikke merker noe til det. Fordelen slik jeg ser det nå, er at det er lett å se om kjøttdeigen er fersk eller ikke. Ligger det rød kjøttdeig i disken, er det garantert at den forlot slakteriet for ikke så alt for lenge siden.

Lenke til kommentar
Noen som har aning om hvor mye lagringsplass som finnes i verden? Altså hvor mange megabytes det finnes

6242029[/snapback]

Det finnes rundt 1 milliard operative PCer i verden, og hvis vi gjør et raskt overslag og sier at den gjennomsnittlige lagringskapasiteten er 100GB per PC (inkludert evt. minnekort, minnepinner, og kapasitet på servere eieren måtte være tilknyttet) så blir den totale mengden 10^9 * 10^11 Byte = 10^20 Byte, eller ca 100 ExaByte = 100 milliarder GigaByte.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Simen1: Jeg vil tro at gjennomsnittet er ganske mye over det. De fleste nye PCer selges med minst en disk på 250GB, gjerne mer. Så må vi jo regne med store formaer slik som google og microsoft, de har vel oppimot petabytes med lagringsplass? Tallet ditt hørtes alt for lite ut etter mine mening ;)

Lenke til kommentar

Nye stasjonære PCer i norge (og vesten) leveres ofte med over 250GB, men i andre verdensdeler er gjennomsnittet lavere. Det er også veldig mange PCer som ikke er av nyeste sort, men f.eks 2-5 år gamle. Disse trekker gjennomsnittet betydelig ned. I tillegg trekker bærbare PCer ned snittet. Microsoft, Google, osv har mye plass totalt, men ikke spesielt mye plass kunde. Jeg vil tippe at hver person ikke bruker mer enn 1GB i gjennomsnitt på nett. Altså lagringsplassen hos MSN spaces, hjemmesider osv. per PC i verden.

 

Men uansett så var det bare et raskt estimat. Om det virkelige tallet er dobbelt så høyt eller bare halvparten spiller ikke så stor rolle for antall nuller i tallet.

Lenke til kommentar

For oss i Norge er nok tallene høyere (Bare jeg og søsteren min har nesten nok lagringsplass til å dekke fire generasjoner av min blodslekt... 27 dersom jeg teller rett) men en stor del av verdens maskinpark er nok et par år gammel og utstyrt med mindre disker. Jeg vil heller tro nummeret til Simen med 100GB pr maskin/eier er litt for høyt.

Endret av JohndoeMAKT
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...