Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

Man kan høre ned mot 20Hz

Installer et lydbrogram, f.eks SigJenny og prøv selv hvilke frekvenser du kan høre.
Hva skjer hvis man har en høyttalermembran som ikke beveger seg frem og tilbake, men kun frem? Vil det være "lyd"?

8764931[/snapback]

Neppe, strengt tatt. Du har en impuls som "skyver" luften foran seg, men du har ikke definert stigningstiden. Luften dekomprimerer, så du vil få et lydspektrum på avstand. I tillegg vil mekaniske begrensninger i høytaleren gi mange andre svinginger som avgir lyd.

 

Et tordenskrall oppstår når luften brått ekspanderer, og deretter dekomprimerer ved nedkjøling. Lyden av et tordenskrall kommer svært mye an på omstendighetene.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Man kan høre ned mot 20Hz

Installer et lydbrogram, f.eks SigJenny og prøv selv hvilke frekvenser du kan høre.

8765422[/snapback]

For hvor mange vil dette være realistisk? Med høyttalerne mine hørte jeg ned til ca. 38Hz. Med øretelefoner ned til ca. 31Hz.

 

Var lyd lenger nede, men da hørtes det ut som skrangling ikke bass.

Lenke til kommentar

Men kan høytalern min skades ved veldig høy, men dyp bass? Eller er det ikke noe farlig med det  :cool:

 

 

Om du virkelig er bekymret for dette foreslår jeg at du spør i et hifi-forum (for all del, er helt greit å spørre her, men du får nok et bedre svar hos feks avforum.no eller hjemmekino.no eller på lyd og bilde-delen av dette forumet). Høytalere kan skades om man spiller for høyt. Om frekvensområdet har noe å si er jeg usikker på, men ville vel vært mer bekymret for diskanten enn bassen

Lenke til kommentar

Cornel: Graver de over pisset? De bruker jo å "markere" revir ved å pisse. Bæsjen vet jeg de graver over, eller i det minste sparker over litt sand eller jord. De graver vel over det for å slippe å trå i det senere. Regner med det er et instinkt og ikke noe de lærer gjennom oppveksten.

 

Isbilen: Fyren var sikkert mer svekket enn astronautene som har vært i romstasjoner i månedsvis. Dvs. at han var nok ganske urørlig etter oppvåkningen og måtte bruke mye tid på å bli kraftig nok til å sitte, løfte armene, gripe, stå og gå. Det er merkelig hvor god hukommelse han har og hvor godt hjernen fungerer etter å ha ligget i koma i 19 år. Man skulle jo tro at den måtte trenes jevnlig for å holde vedlikeholdsprosessene i gang.

Lenke til kommentar

Tenk på hvor diger den som kastet den ballen må være da.

 

Men tror ikke vi hadde merket noe da. altså hele jorden går rundt seg selv, hele galaksen beveger seg i enForferdelig fart, og vi merker jo ikke noe i dette øyeblikk. Så tror ikke vi hadde merket noe.

Endret av Dernel
Lenke til kommentar
Hmm...

 

Hvis vi tenker oss at vårt univers er en stor ball. Om noen hadde kastet den ballen veldig fort, la oss si lysets hastighet.

 

Ville vi på jorden merket noe?

8768779[/snapback]

Tvilsomt.

Farten er forresten en størrelse som tilsier hvor mye en gjenstand beveger seg i forhold til en annen gjenstand (for eksempel hvor mye en bil beveger seg i forhold til veien. Veien er på jorda, og jorda er som kjent i konstant bevegelse). Universet har ingenting å bevege seg i forhold til, derfor blir dette, slik jeg ser det, bare et meningsløst spørsmål.

Endret av Scorpy
Lenke til kommentar
Hvis vi tenker oss at vårt univers er en stor ball. Om noen hadde kastet den ballen veldig fort, la oss si lysets hastighet.

 

Ville vi på jorden merket noe?

8768779[/snapback]

 

1. Lysets hastighet er en bagatell i denne sammenhengen. Universet er ca 26,7 lysår bredt. Muligens noe mer siden utvidelsen trolig har vært større enn lysets hastighet i begynnelsen. Dersom en hånd hadde presset på den ene siden av universet med lysets hastighet så ville det tatt milliarder av år før hånda hadde fått noen innvirkning på jorda. (Vi ligger jo ikke på kanten av universet)

 

2. Dersom det i det hele tatt skulle hatt noen påvirkning så måtte man tatt utgangspunkt i at universet ble akselerert i retningen det kastes. Altså at vi ikke bare fortsetter en konstant relativ hastighet i forhold til kasteren, men akselereres.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...