Gå til innhold

Snedige ting du lurer på


danilovic

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Men lyset fra solen reflekterer havet, som gir himmelen en blå farge.

6167770[/snapback]

 

men hva med folka som bor langt inpå landet som i fo eksempel Kazhakistan ?

 

Lurer fremdeles på hvorfor jeg har ekko, i både høytallere og headsett. Harr tatt ut mikrofonledning... :hrm:

Lenke til kommentar
Jeg har hørt at lyset i det blå spekteret er det som spres best, og derfor er himmelen blå.At den er rød noen ganger når solen går ned, har jeg ingen logisk forklaring på, men det har noe med spredning å gjøre, ihvertfall.

6167978[/snapback]

Rødfargen står det en forklaring på i en av linkene jeg ga nederst på forrige side. (Temaet fargen på himmelen har som sagt vært diskutert før i tråden)

Lenke til kommentar
Jeg lurer på om språkene vi har i verden nå, rett og slett bare er en dialekt av et fellesspråk som fantes  for lenge siden, som da gjør at det virker som helt forskjelling språk.

6168108[/snapback]

Språkhistorikerene er ikke sikre på det. Det er svært vanskelig å få noen kilder på hvordan språket utviklet seg før 2-3.000 år siden.

 

Men man er rimelig sikre på en rekke slektstrær av språk. Blandt annet det indoeuropeiske, men andre slektstrær av språk er man mer usikre på. Blandt annet hvor det baskiske og gæliske spræket kommer fra, hvor indianerspråkene i amerika kom fra, hvor enkelte stammespråk i afrika kommer fra, hvor de finsk-urgiske språkene kommer fra osv. Det finnes en rekke teorier med varierende grunnlag men man er ikke helt sikre.

 

Språkene virker å ikke følge genene helt heller. Dvs. at folkeslag har plukket opp språk fra andre folkeslag uten at disse folkene har blandet slektene sine noe særlig.

Lenke til kommentar
Jeg har hørt at baskisk skal være ett av de vanskeligste språkene i verden å lære seg, hvorfor dette, og kan noen klare å komme med eksempler på hva som gjør det så vanskelig?

 

Jeg vil lære meg baskisk :)

6168944[/snapback]

 

Offisielle språk på spansk side er baskisk (euskera) og spansk. Frankrike anerkjenner ingen språkrettigheter for baskerne. Baskisk er et urgammelt europeisk språk uten kjent slekstskap til andre språk. Omkring 700.000 mennesker snakker språket, og antallet er økende på spansk side. På fransk side er språket på retrett på grunn av manglende offisiell status og en grunnlovstekst som framholder fransk som republikkens eneste offisielle språk.
Lenke til kommentar
Når du bruker ordet "en gang", så får du det til å høres ut som om Melkeveien er liten. Om du reiser 1000 år i lysets hastighet, så legger du bake deg en ufattelig lang avstand. Så ufattelig lang at det kan være vanskelig å se det for seg. Det sier ikke rent lite om hvor stor en galakse er.

Melkeveien er stor i forhold til en reise til månen. Her snakker vi ting på en bokstavelig talt astoronomisk skala, og da er Melkeveien lite.

Større en galaksen er galaksehoper, og større enn det igjen er supercluster størrelsesorden 100 millioner lysår, og større enn det er universet, med en synlig radius på ca. 13 milliarder lysår.

Når det er sagt: er du sikker på dette, Codename_Paragon?

6167173[/snapback]

Jeg er sikker på at dette er hva ekspertene mener om emnet.

 

Jeg er enig i at det kan være vanskelig å se for seg ting på en slik skala, men om en heller teller antall dekader (eller siffer foran komma), blir det greiere.

Lenke til kommentar
Hva menes med uttrykket "Got milk?", skjønner meg ikke på dette uttrykket jeg :hmm:

6166833[/snapback]

Amerikansk reklame for melk!

Etter det jeg har sett så er det vanligvis en kjendis med melkebart med påskriften "Got milk?"

Mange kjendiser som har stilt opp på dette.

Det finnes også mange morobilder som parodierer denne reklamen :)

 

En ovesettelse av "got milk?" tipper jeg er "Har du melk?" eller "Har du husket å kjøpe melk?"

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...