Gå til innhold

Velge Distro hjelp


Anbefalte innlegg

:)

Skal velge en distro , driver kompabilitet er svært viktig fordi jeg er helt avhengig av og kjøre all hardwaren jeg har. Foreløbiger virker mandrake mest spennende men finner jeg noen med bedre hw støtte velger jeg dem.

 

Dette er spesifikasjonene:

MSI KD 7 MASTER

2X AMD MP 3000++ (altså to stk modda til mp , kjører på 2,4 ghz)

1x 1024 HP ECC-REG RAM

1X WESTERN DIGITAL RAPTOR

1X ATI RADEON 9600

1X ADUGY PLAYER LYDKORT

1X TEKRAM FIREWIRE KORT

1X USB KORT

1X NETTVERKSKORT

1X SAMSUNG BRENNER

1X SAMSUNG DVD ROM

1x SATA KONTROLLER

 

Alt dette er jeg helt avhengig av at fungerer , da jeg skal redigere video ( bruke firewire kortet) , bilde behandling (skjermkortet) og videre lydkortet og dvd og cd brenner.

 

Jeg har sjekket ut hardware lista til mandrake fant ut at den støttet western digital hardisk , men ikke western digital raptor , videre er jeg usikker på sata kontrolleren. Ati Radeon modellene 9800 , 9700 men ikke 9600 var støttet.

 

Har funnet noen drivere på produsentenes hjemmesider for linux men det står ikke hvaslags distro ....menes det linux generelt altså at den støtter alle linux versjoner ?

 

 

eventuelt vet noen om en LInux versjon som har like god innebygd hardware støtte som Windows XP?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du velger ikke distrubsjon etter driverstøtte; Linux er Linux. Den eneste forskjellen er hvor mye som vil virke ut av boksen. Jeg er ganske sikker på at all maskinvaren du nevner der vil fungere i Linux. Angående S-ATA-støtte, regnes det som SCSI. Dvs. at du må enable S-ATA i kernelen, og det er utrolig viktig at støtten bygges inn i kjernen og ikke som moduler. Ellers vil du problemer få ;)

 

Audigy-kortet støttes av ALSA-prosjektet (alsa og vil sannsynligvis virke ut av boksen på samtlige nye distrubsjoner hvor det er mulig å velge inn alsa i en installasjonsveiviser.

 

Radeon 9600 støttes av radeon-driveren som finnes i kjernen, men da får du ikke 3d-støtte (les: aksellerasjon). Til det trenger du ATI sine lukkede drivere, og beklageligvis suger disse no' inn i rævsprekken helvetes jævlig.

 

Husk å velge en kjerne med smp-støtte hvis du ønsker å bruke begge CPU'ene!

Lenke til kommentar
Angående S-ATA-støtte, regnes det som SCSI. Dvs. at du må enable S-ATA i kernelen, og det er utrolig viktig at støtten bygges inn i kjernen og ikke som moduler. Ellers vil du problemer få ;)

 

Er det enkelt og enable S-ata i kjernen?

Skal instalere linux på denne disken så må isfåll gjøres under instalasjonen.

Så har vi kontroller kortet , støttes det ?

 

Kansje jeg skulle hatt meg et geforce kort..

 

firewire kortet er også extreme importante at fungerer.

 

hvaslags distro bør jeg velge ? Må være enkelt og instalerer , bruke og fikse driverene.

Lenke til kommentar

Kjørte en kjernekompilering i går - syns jeg så noen SATA valg jeg ikke hadde sett før i menuconfig. Kjerne versjon 2.4.27.

 

Når det gjelder ATI kontra Nvidia.. I den samme instalasjonen skal jeg for første gang prøve nvidia skjermkort sammen med linux. Det var noe mer styr å få inn drivere enn det har vært med ATI. Kompilerer KDE nå. Blir spennende å se om det funker tilslutt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...