Gå til innhold

Ekspert-nøtt


Anbefalte innlegg

Ok, dette er litt av ei forsinket påskenøtt, og jeg trenger all hjelp for å få til dette her. Først, la meg bare beskrive maskinoppsettet mitt:

 

P3 933mhz(133mhz bus), 256+128+64mb ram, 30+10GB HD, GeForce2 MX 32mb, Awe64 Gold, TeleS ISDN, HP 9300 12/4/24X, 16X CDrom (husker ikke merket). Begge HDene står på IDE1 og begge CD-ROMene står på IDE2.

 

Maskinen min var som beskrevet ovenfor, minus 64mb ram og 10GB HD da feilene begynte å komme. Jeg kjørte da Windows 2000 Service Pack 2. Det som skjedde var at enkelte spill ikke ville starte av ymse årsaker. Siden det da var 8-9 måneder siden jeg formaterte HDen sist, tenkte jeg det var på tide. Jeg tok backup av alt, og formaterte.

 

Jeg skulle legge inn samme versjon av windows igjen, men dum som jeg var fant jeg ut at den ikke hadde boot sector - OG at jeg ikke hadde laget boot disketter. Jeg la derfor først inn win98 uten problemer. Da jeg så skulle legge inn win2k (ville ha begge som dual boot), kunne den ikke lese følgende fil fra CDen: win32hlp.exe. Jeg fortsatte installasjonen, og som ventet funka ikke win2k som det skulle. Merkelig nok funka heller ikke win98 som det skulle.

 

Jeg hadde problemer med grafikken i enkelte spill (win98) men ellers var den iorden. I win2k fikk jeg haugevis med feilmeldinger hele tiden, og programmene som klikka oftest (med intervaller på 10-15min var Internet Explorer og Exporer.exe (som i Windows Explorer). Jeg tenkte at dette selvfølgelig skyldes installasjonsfeilen, så jeg fikk prøve på nytt.

 

Jeg satt inn 64mb ram fra en annen maskin jeg har, samt flytta over en 10GB hd for raskt å kunne overføre de filer jeg trengte. Jeg laga boot disketter til win2k. Hele 4 sett med kopier til alle 4 disketter, bare for å være på den sikre siden. Boota deretter fra disse og la inn win2k på nytt. Installasjonen formaterte HDen som vanlig, og alt så ut til å gå smertefritt en stund. Det kan være verd å merke seg at jeg hadde FAT32 filsystem, noe som jeg også hadde på alle de forrige installasjonene. Installasjonen stoppet atter en gang på win32hlp.exe, og jeg kunne vel konstatere med at CDen var ødelagt. Alt frem til nå er meget

enkelt å forklare... helt til;

 

Faren til en kamerat av meg hadde Windows XP. Vi fant ut at vi skulle legge det inn for å teste om alt funka som det skulle. Jeg formaterte ikke maskinen når jeg installerte, vel å merke. Jeg la inn Win XP, men under installasjonen klaget den på at den ikke kunne finne enkelte filer. Jeg tenkte at det var CD-ROMen min som fuska, men den gang ei. Jeg har hele 5 forskjellige CD-ROMer, og absolutt alle ble prøvd. Jeg prøvde med bare en CD-ROM om gangen,

men hver gang så den ut til å ha problemer med å lese enkelte filer. Man kunne heldigvis "retrye", og da jeg valgte dette fortsatte i alle fall installasjonen. Det er også verd å merke seg at jeg nå valgte NTFS fil formatet. Etter installasjonen var ferdig, kom jeg inn i WIN XP og fikk straks en kjekk liten feilmelding opp i trynet. "The system has recovered from a serious error" bla bla bla... jeg sjekka MS Knowledge Base og fant ut at dette var et kjent problem. Da jeg skulle legge inn andre programmer, merka jeg at installasjonen var ufattelig treig. ALT, var ufattelig treigt. Noen CD-er reagerte ikke maskinen på. Dvs. jeg satte inn CD-ROMen, dobbelklikka på CD-Romen, men neida... ingenting. Jeg henta det nyeste spillet mitt, C&C Renegade. Det var helt ferskt fra butikken, og jeg visste det funka. Jeg kom til hele 1% på installasjonen før den bestemte seg for å exite til windows.

 

I et siste desperat forsøk, noe som jeg egentlig burde prøvd for lenge siden, la jeg inn AVG Free Edition - som er en gratisversjon av AVG virus programmet. Jeg oppdaterte den, og søkte gjennom samtlige drives. Ingenting. Nå sitter jeg i win2k (win xp og win2k er multiboot), fordi jeg ikke kommer inn i win xp. Med en gang jeg kommer inn, restarter maskinen. Her klarer jeg i alle fall å skrive denne teksten, samt komme meg på internet før det klikker etter en stund. Jeg er helt rådløs, og det eneste jeg kan tenke nå er en eller annen slags

form for hardware error... det er litt rart også, siden CD-ROMen ikke klarte lese fra CDen, og at problemet ikke var at den ikke kunne skrive til disken (hvis det var HDen som var baluba).

 

All programvare som ble testet her var 100% orginalt. Windows XP er av typen "Professional",

og Windows 2000 Professional (Service Pack 2) er en CD jeg fikk fra skolen som en del av en pakke (NITH).

 

Pils (eventuelt brus) til den/de som klarer hjelpe meg å løse dette problemet!

 

[ Denne Melding var redigert av: VerticalE på 2002-04-28 21:27 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv å la det stå igjen bare en rambrikke

 

Skulle ikke det hjelpe, plukk ut alle kort unntatt skjermkortet, og bare ha en cd-spiller tilkoblet mens du installerer.

Deretter setter du inn ett og ett kort. Da finner du antakelig ut hvor feilkilden ligger.

Lenke til kommentar

Kan være ett HK eller CPU problem også.

Jeg har hatt ett lignede problem selv. Instalasjonen av w2k og XP gikk fint, men de hang seg under oppstart. Etter masse feilsøking fant jeg ut at problemet løste seg hvis jeg byttet plass på mine 2 CPUer. Står de ikke i "riktig" plass starter hverken w2k, xp eller redhat 7.x

Hvorfor det er slik vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Feilsøk, feilsøk, FEILSØK. Plukk ut alt du ikke liker, test alt med tilsvarende komponenter. Det KAN ikke være annet enn en hardware-feil, så ikke irriter deg selv til døde med formatteringer og reinstalleringer. Jeg snakker av erfaring her, hadde et HK som var LITT defekt, og formatterte 2x i uka.

Lenke til kommentar

- Har du trevet med overklokking?

 

- Har du skifta IDE kabler?

 

Tror det kan være at du har forskjellige minnetyper som enten ikke passer på ditt HK eller ikke passer sammen.

 

Jeg fikk en gang en IDE kabel som var ødelagt.

 

Etter at jeg boota opp med den sa HDDen at den fant masse feil osv. Filer klarte den ikke å lese

 

Feilen var at en av ledningene hadde ett brudd inne i ledning(brukte et Multimeter).

 

Ellers kan det hende at du har gjort et eller annet rart med IDE busen - som kan bli ødelagt av FSB overklokking hvis man ikke har låst IDE bus.

 

Prøv å legg inn VIA 4 in 1 4.38/AMD driver Package 1.20.

Lenke til kommentar

PILS ?!?! :wink:

 

Har akkurat kvittet med en harddisk.

Formaterte OFTE. Windows ble bare ødelagt. Restartet ved oppstart i en uendelig loop. Program feil. System feil bla bla bla!!

 

Nå kan jeg ikke installerer windows på nytt engang. Selv etter full re- partisjonering.

 

Den er død!

 

Garantert hardware feil

Lenke til kommentar

De lese feilene fra CD-ROM hører garantert ut som en kaputt RAM brikke...hadde en lignende feil på en maskin jeg hadde service på, der jeg fikk melding ofte under installasjon av Win2k CD, at filer ble korrupt hele tiden under kopiering til harddisk (ikke alle filer, men mange...kunne ikke fullføre innstalasjonen)...allt løste seg da jeg tok ut RAM brikken og satt i en fersk en.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-29 13:40, icarus1983 skrev:

Quote:


On 2002-04-29 13:34, simiden skrev:


Prøv å legg inn VIA 4 in 1 4.38/AMD driver Package 1.20.



 

AMD drivere til en Pentium 3 ?!?!

ÆRLI TALT!!!

Slikt synes jeg er direkte KVALMT!!!!

 

det er ikke snakk om AMD-drivere, men VIA-drivere. har du VIA-chipset på hovedkortet så trenger du VIA4in1

 

jeg er nå ikke så sikker på om det er en hardware-feil. på meg virket det som at du loka noe forferderlig med innstalleringa.. mitt råd: formater alle partisjoner, boot opp med et eller annet og legg inn KUN winxp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...