Gå til innhold

Pc på båt..


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste båter av en slik størrelse(?) har svært ofte en hjelpemotor / generator, som produserer 230v.

Luftfuktigheten kan bli ganske høy i en båt ja, noe som skyldes at skroget avkjøles av sjøen.

På varme dager hvor luftfuktigheten er høy, dannes ofte kondens på innsiden av skrog etc.

Dette vil imidlertid IKKE ha noe å si for en PC, da denne uansett vil holde en temperatur lik lufttemperaturen, eller høyere.

Lenke til kommentar

Ok folkens, eg reknar med at denne karen ikkje skal på tur i ei lita tresnekke.

 

- På dei fleste skip er det 230V og 60 Hz strøm.

 

- Luftfuktigheten er lav, med påfølgendes "aircondition-nese". Det blir ikkje meir kondens på skutesida enn huset ditt om kvelden.

 

- Stabiliseringopplegget heiter gimbaloppheng. I følge ryktene er biljardbordene ombord i The World gyrostabilisert (samme prinsipp som gimbal (nesten)). Men det er totalt unødvendig.

 

- Avhengig av korleis båten er konstruert vil vibrasjon vere et større problem. Sjø under hekken på ein typisk supply ol. fører kanskje til risting i 10-15 sekund. Dette kan neppe vere bra for hardisken, eller vanntanken som du berre har festa med tyggis og teip.

Lenke til kommentar

OKAY!

 

Jeg takker for så mangen svar jeg har fått mens jeg var på hytta.

 

Denne båten jeg skal på heter M/S Gann og er ganske stor. De fleste har datamaskin med seg og selfølgelig bærbar til skolearbeid.

 

Jeg har tenkt å henge HDD'ene opp i strikk og feste alle slanger skikkelig med strips. Så må jeg kjøpe meg noen nipler på clas eller biltema som jeg kan feste i cola-tanken min :D

 

-Å henge dataen i et tau tror jeg ikke skal gjøre i tilfelle båten kommer plutselig til å få en liten svai, slik at hele dataen flyver gjennom rommet. Hadde tenkt å feste dataen i tau i golvet også slik at når den pc'en begynner å svaie så svaier den ikke så langt men helt til tauene på golvet strammer seg.

 

-230V er det selfølgelig på denne båten siden folk drar nesten med seg mikrobølgeovner til å steke pizza'en med når vi har LAN :yes:

 

-Men det som bekymrer meg er om HDD'en kan gå til **** når den rister og mest om CPU blokken ryker av festet! Skal jeg feste blokken(e) ekstra? Og åssen skal jeg gjøre det?

 

edit: bærbar skal jeg også ha med :thumbup:

 

mvh.

Stian G Skjelbred

Endret av Conan_Warrior
Lenke til kommentar

Ser at Gann er gamle Rangvald Jarl. Den kan jo røre litt på seg under en storm, høhø ;) Du skal få et par tips fra meg.

 

Montér gjerne HD med gummioppheng, men sørg for at den ikke kan slå mot noe i kabinett uansett hvor mye du beveger og rister det.

Vanlig prosedyre for ting som skal stå en stund i slike båter (et år f-eks) er å skru det fast. Patentbånd og karroseriskruer er tingen. Jeg skal love deg at du ikke vil ha et 25 kilos kabinett og skjerm flygende rundt i lugaren når du sover... Hvis du ikke får lov til dette MÅ du legge kabinett ned på siden når dere går utaskjærs.

Det skal omtrent ingenting til for at det tipper på siden med et smell.

Alle slags jalla oppheng med tau og slikt er det bare å styre unna. Båten vibrerer ikke så mye at det i seg selv skader maskinen. (men det kan nok korte levetiden noe) Ei heller bevegelser i sjøgang da disse er ganske "rolige" i et slikt skip. Da kan deimot et direkte slag som følge av at noe løst "tar av" og treffer et hardt skott ødlegge mye.

Lenke til kommentar

Jeg skal henge HD'en opp i tykk strikk og legge noe i mellom slik at den ikke dunker borti noe skarpt.

 

Jeg skal bruke et slags bånd som vi pleier å ha med i bilen. Den er oransj og er bred og tynn. Tror det er slikt Patentbånd men jeg vet ikke.

 

Lugar bilde

 

Jeg tror lugaren er slik som dette. Men pulten må modifiseres litt for at skjerm og slik skal tåle dette.

 

Men hvor og hvordan skal jeg feste dette båndet i?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...